Cocktails geven elke gelegenheid een feestelijk tintje. En met de kerst kun je heerlijke winterse cocktails serveren. Daarom 3 goddelijke recepten voor kerstcocktails die werkelijk jummy zijn.
Pepermunt Piña Colada
Kijk nou hoe gaaf deze cocktail eruit ziet? Daar kom je toch spontaan van in de kerststemming (als je het nog niet was)? De smaak is ook heerlijk. De peppermint sticks en muntblaadjes maken deze cocktail wat ons betreft helemaal af!
Wat heb je nodig?
- Handje ijs
- 100 ml cocosnootmelk (pakje eerst schudden!)
- 35 ml ananassap
- 75 ml goede witte rum
- 2 ‘peppermint sticks’
- munt om te garneren
Hoe maak je deze cocktail?
Voeg de eerste vier ingredienten toe aan een cocktail shaker en schud lekker weg, schenk het vervolgens in een glas. Verkruimel een van de peppermint sticks en verdeel het over het drankje (beetje roeren). Dit zorgt voor de pepermuntsmaak en de mooie roze kleur. Garneer met munt en hang een peppermint stick aan de rand (of twee, zoals op de foto). Proost! Bron: Savorhomeblog.com
Hazels Wonder
Een van mijn favoriete cocktails is de Hazels Wonder. Hij is lekker stevig, zoet en zwaar en smaakt winters. Als je van hazelnoot houdt, is deze cocktail echt heavenly!
Wat heb je nodig?
- Baileys (1 deel)
- Cointreau (1/2 deel)
- Kahlua (1 deel)
- Slagroom (ongeklopt)
- Melk (3 delen)
- Hazelnootjes
Hoe maak je de Hazel’s Dream?
Schenk 1 deel baileys, 1 deel kahlua en 1/2 deel cointreau in de shaker met ijs. Voeg hier 3 delen melk en 1 scheut ongeklopte slagroom aan toe. Schenk de cocktail na het shaken uit in een koud martini glas. Als laatste garneer je de Hazels Dream met een paar gekarameliseerde hazelnootjes. Kort bakken in een koekenpan met suiker. Voeg een eetlepel water bij zodat het niet aan de pan blijft plakken bij het karameliseren (je kunt ze ook kant en klaar kopen bij bijvoorbeeld groothandels). Als je geen hazelnootjes in huis hebt, dan is een Belgische praline bonbon ook lekker bij deze cocktail. Bron: Cocktailicious.
Eggnog (oftewel: Eierpunch)
Eggnog is een heuse kerstklassieker in Groot-Brittannie en de VS. Je serveert je eierpunch in een martiniglas, wijnglas of glazen mok (dubbelwandige glazen zijn ook erg leuk).
Wat heb je nodig?
- 1 groot ei
- 2 tl fijne suiker
- 3 cl volle room
- 1,5 cl amandelextract
- 1,5 cl vanille-extract
- 4,5 cl rum en kaneel- en of nootmuskaatpoeder.
Hoe maak je Eggnog?
Splits het ei en doe het wit en het geel in aparte potjes. Klop het eigeel stijf. Klop het eiwit met 1 tl suiker in pieken. Vouw het eiwit en het eigeel rustig onder elkaar. Klop de room met de vanille, 1 tl suiker en de amandel apart stijf. Vouw de room daarna langzaam door het eiermengsel. Voeg de rum toe en roer rustig door. Laat een nacht koelen in de koelkast of serveer in een glas met ijsblokjes. Bestrooi eventueel met kaneel en nootmuskaat. Bron: Yunomi.
Nog meer cocktailrecepten? Hier vind je er nog veel meer!
4 reacties
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja he? Jammie! 😀
Mjammie! Zeker het proberen waard…
Ik vond vandaag ook nog deze lekkere warme mojito: http://www.elle.be/nl/12329-food-lustopwekkende-mojito-thee.html
Oeh dat klinkt ook goed 🙂 Ga ik komend weekend eens proberen!