Je kunt je kerstgerechten natuurlijk op een mooi servies serveren, dat is altijd goed. Als je een keer iets anders wil dan een standaard mooi opgemaakt bord, dan kom je in dit blogje aan je trekken. Ik verzamelde hieronder diverse toffe ideetjes om de gangen van jouw kerstdiner op een originele manier te serveren.
1. Op een plank
Het gerecht niet serveren op een bord, maar op een houten plank of zelfs een platte schijf van boomstronk, zorgt voor een heel bijzonder, rustiek effect. Zo’n rustieke plank met stam er nog aan koop je hier voor €9,90.
De onderstaande planken zijn van Jamie Oliver’s Italian collectie, je kunt ze gebruiken om brood op te snijden, maar ze zijn nog mooier om gerechten op te serveren. Van een proeverij vol hammetjes en kaasjes tot een heerlijke punt taart. Het resultaat is steeds weer bijzonder.
2. Op steen
Lekkers op leisteen; je hebt het misschien wel eens gezien in een goed restaurant. Het is lekker modern, weer eens wat anders dan een doorsnee bord en helemaal niet duur! Leistenen bordjes (van klein tot groot) zijn bijvoorbeeld te koop bij Cook & Co, al vanaf €2,99.
3. In een glaasje
Lekkers in een glaasje. Het is zo’n eenvoudige manier om allerlei kleine gerechtjes of bijgerechten op een originele manier te serveren en toch zo leuk! Je kunt het glaasje vullen met rijst of iets anders en er vervolgens iets leuks insteken (zoals de ijshoorntjes hieronder), maar je kunt het glaasje natuurlijk ook vullen met allerlei lekkere laagjes. Jam!
4. Onder een glaasje
In het glaasje? Wat dacht je van eronder! Begin met een sausje, daarbovenop leg je de rest van het gerecht. Daarbovenop zet je een prachtig glas, op z’n kop. Op de onderkant van het glas kun je ook weer wat lekkers leggen. Hoe origineel!
5. Op kleine schaaltjes
Een verzameling porseleinen schaaltjes in allerlei vormen, maken een mooi speels geheel. Deze manier van serveren is vooral erg leuk bij een de amuses of een voorgerecht dat uit verschillende hapjes bestaat.
Ken jij nog andere originele manieren om kerstgerechten te serveren? Dan ben ik heel benieuwd! Deel jouw ideetjes zeker in een reactie hieronder.