Close Menu
Christmaholic.nl
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest YouTube TikTok
    Christmaholic.nl
    • Home
    • Versiering
      • Kersttrends
      • Herfstversiering
      • Interieurinspiratie
      • Kersttafel dekken
    • DIY & Creatief
      • Kerstversiering maken
      • Kerststukjes
      • Kerstkaarten maken
      • Knutselen met kinderen
    • Cadeaus
      • Cadeautips
      • Cadeaus inpakken
      • Kleding & Make-up
    • Koken
      • Hapjes & Amuses
      • Voor- en bijgerechten
      • Hoofdgerechten
      • Desserts & gebak
      • Ontbijt & Lunch
      • Complete kerstmenu’s
      • Kerstdrankjes
    • Tradities
      • Kerst geschiedenis
      • Gebruiken & Tradities
    • Amusement
      • Kerstshows in tuincentra
      • Podcast
      • Muziek & Film
      • Kerstmarkten
      • Kerstevenementen
      • Winacties
      • Inspiratie
        • Alles over Kersttradities
        • Alles over Low Budget Kerst
        • Alles over Kerst met kinderen
        • Alles over de Kersttafel dekken
    • Christmaholic
      • Dit is Christmaholic
      • Samenwerken
      • Contact
      • Privacy
    Christmaholic.nl
    Home»Kerstkoken»Kerstrecepten»Desserts & gebak»Kerstdessert: recept Black Forest Trifle
    Desserts & gebak

    Kerstdessert: recept Black Forest Trifle

    Saskia de LaatBy Saskia de Laat23 november 2013Updated:24 oktober 2017Geen reacties3 Mins Read

    Het is altijd maar afwachten of je nog ‘ruimte’ over hebt na dat uitgebreide kerstdiner voor een lekker toetje. Maar voor dit heerlijke kerstdessert houd je zeker weten een gaatje vrij. Bovendien is het ideaal; je kunt het een paar uur vantevoren maken. Ik vond het recept in het Riviera Maison Magazine (de trifle zit op de foto hierboven in de ‘Let It Snow Votives‘ van RM, €17,95 per stuk). En ik mocht het zomaar met jullie delen!

    Benodigdheden voor 8 personen

    • 500 ml slagroom
    • 3 eierdooiers
    • 25 gram fijne kristalsuiker
    • 1 theelepel maizena
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 150 gram pure chocolade (waarvan 50 gram geraspt)
    • 360 gram (pot) zwarte kersen in lichte siroop
    • 1 pot kersenjam
    • 2-4 eetlepels Kirsch of Cherry Brandy (naar eigen smaak)
    • 1 chocolade boerencake
    • 1 glazen trifleschaal of 8 kleine schaaltjes/glazen
    • een paar verse kersen voor decoratie

    Aan de slag!

    Smelt 100 gram pure chocolade au-bain-marie. Houd dit apart en warm. Verwarm voor de custard de helft van de slagroom in een steelpan, laat het niet koken. Klop ondertussen de eierdooiers, suiker, maizena en het vanille-extract in een kom. Haal de pan van het vuur en giet de hete slagroom al kloppend bij het eiermengsel. Giet de ongekookte custard terug in de pan en verwarm deze op matig vuur tot de custard is ingedikt (het mengsel mag wederom niet aan de kook komen)/ Als de custard klaar is, haal je deze van het vuur en voeg je de gesmolten chocolade al roerend toe, tot het goed gemengd is. De schaal dek je af met huishoudfolie en laat je goed afkoelen.

    Laat de kersen uitlekken en vang het vocht op. Meng het vocht met een of twee eetlepels likeur. Snijd de cake in plakjes en besmeer de helft met jam. Leg de andere plakjes cake erop en snijd je cakesandwiches in dobbelsteentjes. Verdeel de dobbelsteentjes over de bodem van de schaal(tjes).

    Bron: Flickr
    Bron: Flickr

    Verdeel de kersen in een laagje over de cake en besprenkel het met of twee eetlepels likeur. Laat het geheel goed intrekken, maximaal twee uur. Gebruik niet teveel vocht, anders gaan de kersen ‘drijven’. Bedenk vervolgens met een dikke laag chocoladecustard en sluit af met een dikke laag losgeklopte slagroom. Bewaar tot gebruik goed afgedekt in de koelkast. Strooi de geraspte chocolade vlak voor het serveren over de trifle en decoreer met verse kersen.

    TIP: Heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Gebruik dan kant-en-klare custard.

    Kerstdesserts Kerstkoken Kerstrecepten Kersttrifle Trifle
    Share. Facebook Twitter Email WhatsApp
    Saskia de Laat
    • Website
    • Facebook
    • Instagram

    Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

    Dit vind je misschien ook leuk

    Recept | Zoete & zoute kerst snackmix

    12 december 2023

    Waarom genieten we juist met Kerst zo van chocolade?

    13 november 2023

    Hoe stel je een kerstmenu samen?

    6 november 2023
    Laat een reactie achter Cancel reactie

    Ho Ho Hallo!

    Welkom op mijn blog! Ik ben Saskia, beter bekend als Christmaholic. Ik schrijf & vlog over kerstshows, versiertips, winterse uitstapjes, knutsels, heerlijke kerstrecepten en nog veel meer. Ik wens je veel kerstvoorpret! Lees meer…

    Volg jij me al?
    • Instagram
    • YouTube
    • Pinterest
    • Facebook
    • TikTok
    • WhatsApp
    Nieuwste Kerstvlog!
    Kerstmail

    Elke week kerstinspiratie!

    Schrijf je in voor de Kerstbrief en ontvang iedere zondag de leukste kerstinspiratie in je mailbox.

    Instagram
    Podcast

    Kerstpraat - de Podcast over kerst!

    Creatief

    Kerstversiering voor je poppenhuis | zelf maken & online kopen

    30 november 2024

    DIY | Gingerbread kaarsen maken

    21 november 2024

    DIY | Kerstornamenten maken: schilderijtjes in kleine fotolijstjes

    9 november 2024
    KERSTVERSIERING
    • KERSTDECORATIE MAKEN
    • KERSTKNUTSELEN MET KINDEREN
    • KERSTSTUKJES MAKEN
    • KERSTTRENDS
    • KERSTVERSIERING TIPS
    INSTAGRAM
    KERSTTIPS
    • CADEAUTIPS VOOR KERSTMIS
    • KERSTCADEAUS INPAKKEN
    • KERSTRECEPTEN
    • KERSTSHOWS IN TUINCENTRA
    • KERSTVLOGS & VIDEO'S

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Ad Blocker geactiveerd!
    Ad Blocker geactiveerd!
    Christmaholic wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen.