Een glaasje bubbels om 12 uur tijdens Oud & Nieuw, het hoort erbij! Maar waarom ga je voor het feestje daarna niet gewoon over op de lekkerste champagnecocktails? Helemaal in stijl en very special! Hieronder hebben we de fijnste cocktails op basis van champagne, prosecco en cava voor je verzameld.
Kir Framboise
4 tl frambozensiroop (fles 750 ml) / 8 frambozen (doosje 250 g, diepvries), ontdooid / 1/2 fles prosecco (mousserende wijn, a 0.75 liter), gekoeld / 4 champagneflutes
Dit recept is heerlijk simpel en geeft de bubbels iets lekker fris. In deze variant gebruik je prosecco, maar het kan natuurlijk net zo goed met cava of echte champagne. Schenk in elke flûte 1 tl frambozensiroop en doe er 2 frambozen in. Verdeel de prosecco over de glazen. Bron: Allerhande
Citroensgroppino
1/2 liter prosecco (fles 0.75 liter) / 100 ml wodka (slijter) / 1 limoen / 1 l citroensorbetijs (a 500 ml) / 8 champagneflutes
Dit recept is voor 8 personen. Zet de prosecco, wodka en champagneflûtes 3 uur van tevoren in de koelkast, zodat ze goed koud zijn. Snijd van de limoen 8 dunne schijfjes en snijd ze tot de helft in. Doe het citroensorbetijs in een kom. Klop met een mixer beetje bij beetje de prosecco en wodka erdoor. Schenk de sgroppino in de flûtes en steek een limoenschijfje op elk glas. Serveer direct. Bron: Allerhande
Cavappel met basilicum
1/2 bakje basilicum (a 15 g), alleen de blaadjes / 400 ml appelsap troebel (fles 1 liter), gekoeld / 200 ml appellikeur (fles 0.7 liter slijter), gekoeld / 1/2 fles cava (mousserende wijn, a 0.75 liter), gekoeld /4 cocktailglazen
Doe in elk glas een paar blaadjes basilicum. Schenk vervolgens in elk glas 100 ml appelsap en 50 ml appellikeur. Vul bij met de cava. Kneus de basilicum met de cocktailstamper, zodat de smaak vrijkomt. En cheers! Bron: Allerhande
Champagnecocktail met Frangelico en munt
Brut champagne / verse blaadjes munt / Frangelico likeur / champagneglazen / zeefje
Deze champagnecocktail vond ik op Culy.nl. Je maakt het heel eenvoudig. Doe een aantal blaadjes verse munt met een scheutje Frangelico likeur (een hazelnoot-vanille likeur) en crush dit door een zeefje zodat er een vloeistof uitkomt die zowel naar munt als naar hazelnoot smaakt. Er mogen geen grove stukjes munt meer in zitten. Vang deze vloeistof op en giet in een mooi champagneglas. Top af met brut (droge) champagne en garneer eventueel met nog wat blaadjes munt. Jam!
Perenprosecco
1 bak perensorbetijs (375 g) / 1/2 fles prosecco (mousserende wijn, a 0.75 liter) / 4 cocktailglazen / mixer / rietjes
Fijn, deze cocktail maak je met prosecco, dus hij is niet zo heel duur. Verder heb je alleen maar perensorbetijs (JAM!) nodig. Zet de glazen ca. 10 min. in de vriezer. Doe ondertussen het ijs in een mengkom. Laat 5 min. staan zodat het ijs iets zachter wordt. Meng met een mixer op de laagste stand de prosecco er beetje bij beetje door. Neem de glazen uit de vriezer en schenk de perenprosecco in de glazen. Serveer met een rietje. Bron: Allerhande