Close Menu
Christmaholic.nl
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest YouTube TikTok
    Christmaholic.nl
    • Home
    • Versiering
      • Kersttrends
      • Herfstversiering
      • Interieurinspiratie
      • Kersttafel dekken
    • DIY & Creatief
      • Kerstversiering maken
      • Kerststukjes
      • Kerstkaarten maken
      • Knutselen met kinderen
    • Cadeaus
      • Cadeautips
      • Cadeaus inpakken
      • Kleding & Make-up
    • Koken
      • Hapjes & Amuses
      • Voor- en bijgerechten
      • Hoofdgerechten
      • Desserts & gebak
      • Ontbijt & Lunch
      • Complete kerstmenu’s
      • Kerstdrankjes
    • Tradities
      • Kerst geschiedenis
      • Gebruiken & Tradities
    • Amusement
      • Kerstshows in tuincentra
      • Podcast
      • Muziek & Film
      • Kerstmarkten
      • Kerstevenementen
      • Winacties
      • Inspiratie
        • Alles over Kersttradities
        • Alles over Low Budget Kerst
        • Alles over Kerst met kinderen
        • Alles over de Kersttafel dekken
    • Christmaholic
      • Dit is Christmaholic
      • Samenwerken
      • Contact
      • Privacy
    Christmaholic.nl
    Home»Kerstkoken»Amuse-toi
    Kerstkoken

    Amuse-toi

    Saskia de LaatBy Saskia de Laat17 november 2010Updated:1 juni 2012Geen reacties2 Mins Read

    Amuses zijn helemaal hot. Tegenwoordig krijg je in ieder zichzelf respecterend restaurant wel een amuse geserveerd. Een amuse is een zeer klein gerecht (of minihapje) ter bevordering van de spijsvertering en om de smaakpapillen op gang te brengen. Tegenwoordig wordt dit vaak bij het plaatsnemen aan tafel in een restaurant aangeboden, maar oorspronkelijk is het een klein hapje dat tussen de gangen door geserveerd wordt. Het woord amuse komt uit het Frans, en betekent letterlijk vermaak (voor de mond).

    Een drietal tongstrelende amuses uit de Allerhande. Makkelijk te maken en erg lekker (ik heb ze alledrie geprobeerd):

    ZACHTE KAAS MET BEENHAM EN KOMKOMMER

    Ingredienten:

    • 100 g gebraden beenham (gesneden), in stukjes
    • 1 doosje smeerkaas (la vache qui rit)
    • 1/2 komkommer, geschild en in kleine blokjes
    • 1/2 limoen, geperst

    Bereiding:
    Schep in 8 glaasjes een laagje hamflinters. Leg daarop een blokje kaas en druk het zachtjes aan. Schep de komkommer om met het limoensap en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep dit op de kaas.

    GEITENKAASAMUSE MET OLIJF EN SINAASAPPEL

    Ingredienten:

    • 2 eetlepels gepelde pistachenoten
    • 4 grote olijven zonder pit (bijvoorbeeld Griekse olijven met pesto)
    • 100 g zachte geitenkaas
    • 1/2 theelepel geraspte sinaasappelschil

    Bereiding:
    Rooster de pistachenoten 2-3 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat ze afkoelen en hak ze fijn. Leg op elk lepeltje een olijf. Meng de geitenkaas met sinaasappelrasp, zout en peper. Verdeel de geitenkaas in vier porties en kneed er met koele natte handen een bolletje van rondom de olijf. Wentel de geitenkaas vervolgens door de stukjes pistachenoot en bestrooi de bolletjes met (versgemalen) peper naar smaak.

    BOSUIPOFFERTJES MET RIVIERKREEFT

    Ingredienten:

    • 1 ei
    • 1 theelepel bloem
    • 3 eetlepels zure room (beker a 125 m)
    • 1 bosuitje (zakje a 3 stuks), in heel fijne ringetjes
    • 1 eetlepel olie
    • 8 rivierkreeftjes (bakje a 100 g)

    Benodigd:
    Poffertjespan

    Voorbereiding:
    Klop het ei goed los met de bloem en een eetlepel zure room. Voeg zout en (versgemalen) peper naar smaak toe. Roer de bosui erdoor; houd een paar ringetjes apart. Verhit een poffertjespan en bestrijk hem dun met olie. Schep in elk kuiltje een eetlepel van het bosuimengsel, draai de poffertjes om als het ei gestold is en bak ze aan de andere kant nog 1 minuut bruin.

    Bereiding:
    Besmeer elk poffertje met een theelepel zure room en leg hierop een rivierkreeftje en de apart gehouden ringetjes bosui. Bestrooi met peper naar smaak.

    Share. Facebook Twitter Email WhatsApp
    Saskia de Laat
    • Website
    • Facebook
    • Instagram

    Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

    Dit vind je misschien ook leuk

    Recept | Zoete & zoute kerst snackmix

    12 december 2023

    Waarom genieten we juist met Kerst zo van chocolade?

    13 november 2023

    Hoe stel je een kerstmenu samen?

    6 november 2023
    Laat een reactie achter Cancel reactie

    Ho Ho Hallo!

    Welkom op mijn blog! Ik ben Saskia, beter bekend als Christmaholic. Ik schrijf & vlog over kerstshows, versiertips, winterse uitstapjes, knutsels, heerlijke kerstrecepten en nog veel meer. Ik wens je veel kerstvoorpret! Lees meer…

    Volg jij me al?
    • Instagram
    • YouTube
    • Pinterest
    • Facebook
    • TikTok
    • WhatsApp
    Nieuwste Kerstvlog!
    Kerstmail

    Elke week kerstinspiratie!

    Schrijf je in voor de Kerstbrief en ontvang iedere zondag de leukste kerstinspiratie in je mailbox.

    Instagram
    Podcast

    Kerstpraat - de Podcast over kerst!

    Creatief

    Kerstversiering voor je poppenhuis | zelf maken & online kopen

    30 november 2024

    DIY | Gingerbread kaarsen maken

    21 november 2024

    DIY | Kerstornamenten maken: schilderijtjes in kleine fotolijstjes

    9 november 2024
    KERSTVERSIERING
    • KERSTDECORATIE MAKEN
    • KERSTKNUTSELEN MET KINDEREN
    • KERSTSTUKJES MAKEN
    • KERSTTRENDS
    • KERSTVERSIERING TIPS
    INSTAGRAM
    KERSTTIPS
    • CADEAUTIPS VOOR KERSTMIS
    • KERSTCADEAUS INPAKKEN
    • KERSTRECEPTEN
    • KERSTSHOWS IN TUINCENTRA
    • KERSTVLOGS & VIDEO'S

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Ad Blocker geactiveerd!
    Ad Blocker geactiveerd!
    Christmaholic wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen.