Close Menu
Christmaholic.nl
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest YouTube TikTok
    Christmaholic.nl
    • Home
    • Versiering
      • Kersttrends
      • Herfstversiering
      • Interieurinspiratie
      • Kersttafel dekken
    • DIY & Creatief
      • Kerstversiering maken
      • Kerststukjes
      • Kerstkaarten maken
      • Knutselen met kinderen
    • Cadeaus
      • Cadeautips
      • Cadeaus inpakken
      • Kleding & Make-up
    • Koken
      • Hapjes & Amuses
      • Voor- en bijgerechten
      • Hoofdgerechten
      • Desserts & gebak
      • Ontbijt & Lunch
      • Complete kerstmenu’s
      • Kerstdrankjes
    • Tradities
      • Kerst geschiedenis
      • Gebruiken & Tradities
    • Amusement
      • Kerstshows in tuincentra
      • Podcast
      • Muziek & Film
      • Kerstmarkten
      • Kerstevenementen
      • Winacties
      • Inspiratie
        • Alles over Kersttradities
        • Alles over Low Budget Kerst
        • Alles over Kerst met kinderen
        • Alles over de Kersttafel dekken
    • Christmaholic
      • Dit is Christmaholic
      • Samenwerken
      • Contact
      • Privacy
    Christmaholic.nl
    Home»Kerstkoken»Kerstrecepten»Hapjes & Amuses»Candied nuts: heerlijke zoete snack met kaneel
    Hapjes & Amuses

    Candied nuts: heerlijke zoete snack met kaneel

    Saskia de LaatBy Saskia de Laat16 oktober 202012 reacties3 Mins Read
    candied nuts - gesuikerde pecannoten

    Iemand zin in een lekker kerstsnackje? Deze zoet-zoute candied nuts met kaneel zijn een yummie snack om te eten bij de thee, koffie of ’s avonds bij een sterk drankje. Maak ze zo zoet of zout als jij zelf wil! Ze ruiken en smaken naar herfst en naar Kerst en zijn super snel klaar. Hieronder vind je het recept voor gesuikerde noten!

    Wat heb je nodig voor deze kerstige candied nuts?

    Haal voor dit receptje in huis:

    • 1 ei
    • 225 gram walnoten en/of pecannoten (ongebrand en ongezouten)
    • 60 gram rietsuiker
    • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel kaneel
    • snuf zout
    • bakpapier

    Let op dat je ongebrande en ongezouten nootjes gebruikt voor dit recept. Het eiwit zorgt ervoor dat je suiker en kaneel aan de noten blijft plakken. Als je van mierzoet houdt, doe er dan wat meer suiker bij. Ik vond ze met in totaal 120 gram suiker precies goed, maar iets meer zou zeker kunnen voor de zoetekauw.

    Ik ben vrij scheutig geweest met het zout, ik hou juist van dat zoet-zoute. Maar je kunt het zout uiteraard ook weglaten als je voor puur zoet wil gaan. Experimenteer er lekker mee. It’s up to you, het zijn jouw noten ;-).

    candied nuts - gesuikerde pecannotenHoe maak je deze kerstsnack?

    1. Verwarm je oven voor op 160 graden hetelucht.
    2. Splits het ei, je hebt alleen het eiwit nodig.
    3. Klop het eiwit in 1 a 2 minuten fluffy met een handmixer. Schep de noten er voorzichtig met een spatel doorheen.
    4. Meng in een andere kom de rietsuiker, basterdsuiker, kaneel en het zout door elkaar. Voeg dit toe aan het eiwit-notenmengsel en schep met een spatel door elkaar.
    5. Doe wat bakpapier op een bakplaat en spreid je noten er over uit. Zorg dat ze niet op elkaar liggen, maar zoveel mogelijk los. Strooi er eventueel nog wat extra suiker eroverheen voor een beetje extra crunch.
    6. Doe je noten gedurende 15 minuten in de oven en hussel ze dan even om. Zet ze vervolgens nog 15 minuten terug. Laat je noten afkoelen en geniet!

    candied nuts - gesuikerde pecannoten Candied nuts voor kerstmis

    Je kunt deze nootjes cadeau doen met Kerst in een mooi potje met een strik erom. Denk er wel aan dat je ze binnen een week moet opeten. Bewaar ze daarvoor in een luchtdicht potje op kamertemperatuur. Of eet ze gewoon meteen op, want vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerste. Nom!! Lijkt jou dit een lekker receptje? Of heb je nog vragen over deze candied nuts voor kerst? Laat het dan weten in een reactie hieronder. Smakelijk alvast!

    Candied nuts Gesuikerde noten Kerstsnack Kerstsnacks
    Share. Facebook Twitter Email WhatsApp
    Saskia de Laat
    • Website
    • Facebook
    • Instagram

    Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

    Dit vind je misschien ook leuk

    Recept | Zoete & zoute kerst snackmix

    12 december 2023

    Waarom genieten we juist met Kerst zo van chocolade?

    13 november 2023

    Hoe stel je een kerstmenu samen?

    6 november 2023

    12 reacties

    1. Tessa♡ on 16 oktober 2020 9:10 am

      Wat ontzettend leuk en ik heb toevallig alles in huis! Nu de kinderen vakantie hebben gaan we ervoor! De peren cake was ook zo lekker gelukt. Om nog maar niet te spreken van de warme cocktail..
      Hele fijne dag Saskia!

      Reageer
    2. Marjolein Beurskens on 16 oktober 2020 9:49 am

      Mmm, lekker! Klinkt goed! Ik ga ze zeker maken!

      Reageer
    3. Nancy on 16 oktober 2020 4:31 pm

      Mmm, ik houd ook van zoet zout dus ga dit zeker maken

      Reageer
    4. Kirsten on 17 oktober 2020 9:35 am

      Dat ziet er gezellig en smakelijk uit!!

      Reageer
    5. Tamara on 17 oktober 2020 4:49 pm

      Ze zien er zo fantastisch uit. Ga het zeker maken. En ik gok al eerder dan voor kerst. Hihi…. Maken we ze gewoon nog een keer en nog een keer. Oefening baart kunst toch? De eerste keer zal nooit gelijk goed zijn.

      Reageer
    6. Arja on 19 oktober 2020 9:58 am

      Zelf ben ik niet zo van deze combi, maar zelfgemaakt is dat wellicht anders.
      Op me lijstje, want geen lichtbruine/donkere basterdsuiker.
      Ga ik ook experimenteren met koek/speculaaskruiden.

      Reageer
    7. Steven Desmet on 20 oktober 2020 5:38 pm

      Zalig om dit in een handomdraai te maken. Bovendien geurt het huis heeeeerlijk naar kaneel!

      Reageer
    8. Vanessa on 19 oktober 2024 2:50 pm

      Hi!
      Ik heb nu een hele plaat uit de oven. Breek je het in stukken? Of had ik het in stukjes op de bakplaat moeten verspreiden?

      Reageer
      • Saskia de Laat on 20 oktober 2024 8:02 am

        Zie stap 5 in het recept “Doe wat bakpapier op een bakplaat en spreid je noten er over uit. Zorg dat ze niet op elkaar liggen, maar zoveel mogelijk los.” Het hoort geen harde plaat te worden, dat is hier nog nooit gebeurd.

        Reageer
        • Vanessa on 20 oktober 2024 9:28 am

          Ok, met los bedoel je ook echt los van.elkaar. ik begrijp het! Dankjewel voor je snelle antwoord!

          Reageer
          • Vanessa on 20 oktober 2024 9:29 am

            Het was trouwens heerlijk ook al had ik een hele plaat!

            Reageer
    9. Vanessa on 19 oktober 2024 2:51 pm

      Voordat her de oven inging bedoel ik.

      Reageer
    Laat een reactie achter Cancel reactie

    Ho Ho Hallo!

    Welkom op mijn blog! Ik ben Saskia, beter bekend als Christmaholic. Ik schrijf & vlog over kerstshows, versiertips, winterse uitstapjes, knutsels, heerlijke kerstrecepten en nog veel meer. Ik wens je veel kerstvoorpret! Lees meer…

    Volg jij me al?
    • Instagram
    • YouTube
    • Pinterest
    • Facebook
    • TikTok
    • WhatsApp
    Nieuwste Kerstvlog!
    Kerstmail

    Elke week kerstinspiratie!

    Schrijf je in voor de Kerstbrief en ontvang iedere zondag de leukste kerstinspiratie in je mailbox.

    Instagram
    Podcast

    Kerstpraat - de Podcast over kerst!

    Creatief

    Kerstversiering voor je poppenhuis | zelf maken & online kopen

    30 november 2024

    DIY | Gingerbread kaarsen maken

    21 november 2024

    DIY | Kerstornamenten maken: schilderijtjes in kleine fotolijstjes

    9 november 2024
    KERSTVERSIERING
    • KERSTDECORATIE MAKEN
    • KERSTKNUTSELEN MET KINDEREN
    • KERSTSTUKJES MAKEN
    • KERSTTRENDS
    • KERSTVERSIERING TIPS
    INSTAGRAM
    KERSTTIPS
    • CADEAUTIPS VOOR KERSTMIS
    • KERSTCADEAUS INPAKKEN
    • KERSTRECEPTEN
    • KERSTSHOWS IN TUINCENTRA
    • KERSTVLOGS & VIDEO'S

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Ad Blocker geactiveerd!
    Ad Blocker geactiveerd!
    Christmaholic wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen.