Met dit recept maak je een heerlijke herfstcake met gehalveerde peren, die vervolgens wegzakken in een heerlijk, lichtzoet amandelbeslag. Voor de laatste paar minuten in de oven bestrooi je de cake met gesneden amandelen, waardoor de amandelsmaak nog meer wordt verhoogd. Loopt het water je al in de mond? Lees hieronder hoe je de herfstcake maakt!
De herfst is in zicht: tijd om te bakken!
Ik kijk alweer uit naar de donkere avonden, te beginnen met de herfst, waarbij we de kaarsjes weer s’avonds aansteken en we met een kleedje op de bank zitten. Een bakje thee erbij en dan een stukje van deze cake zou de avond helemaal perfect maken. Dat wordt weer genieten!
Deze cake is heerlijk smeuïg door het gebruik van amandelmeel! Dit meel zorgt voor een extra volle smaak in cakes. Wanneer je het toevoegt in taarten, krijg je een knapperige structuur. Amandelmeel is verkrijgbaar bij de grotere supermarkten en in natuurwinkels, maar je kunt het natuurlijk ook zelf maken. Maal hiervoor blanke amandelen fijn in een foodprocessor, dit heb ik ook gedaan voor dit recept.
Wat heb je nodig om de peer-amandelcake te maken?
Ingrediënten voor een cake van 20cm:
- 135 gram boter
- 135 gram kristalsuiker
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 100 gram amandelmeel
- ½ tl bakpoeder
- 2 rijpe peren
- 30 gram amandelschaafsel
Hoe maak je de herfstcake met peer en amandelen?
1. Mix de boter samen met de suiker tot een romig mengsel met een handmixer of met een staande mixer.
2. Voeg de eieren één voor één toe, en mix dit nogmaals goed door elkaar.
3. Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit toe, meng het door je beslag met een spatel of houten lepel.
4. Voeg vervolgens ook het amandelmeel toe, en spatel dit door je cakebeslag.
5. Verwarm de oven voor op 190 graden.
6. Vet de bakvorm in met bakspray, en bedek deze met bakpapier op de bodem.
7. Schep het beslag in de vorm, zorg ervoor dat je dit glad strijkt.
8. Schil en halveer de peren, en leg ze in het beslag met de snijkant naar beneden. Het is hierbij belangrijk dat je ze wat naar beneden drukt, half in het beslag.
9. Bak de cake nu 25 minuten in de oven op 190 graden.
10. Haal de cake uit de oven, bestrooi deze met het amandelschaafsel en zet hem nog eens 10 minuten terug in de oven.
11. Laat de cake volledig afkoelen, daarna verwijder je de bakvorm en bestrooi je hem met poedersuiker.
En tadaa, je herfstcake met amandel en peren is klaar! Ziet dat er niet heerlijk en herfstig uit? Ik zou zeggen: spring de keuken in en maak deze heerlijke cake! Laat je weten wat je er van vond? Als je vragen hebt over het recept, kun je die uiteraard hier ook stellen. Succes!
15 reacties
Ziet er goed uit, zeker het proberen waard.
Oeh die ziet er heerlijk uit! Inderdaad perfect voor de herfst!
Heerlijk! Ik heb het al 2x gemaakt. Het past goed bij de herfst!
Ik heb een poging gedaan en die was niet perfect, maar wel ernstig lekker!
Ziet er goed uit! #genieten
Vanmiddag gemaakt! Goed gelukt!
Heb nog snufje zout toegevoegd en ipv suiker sukrin gebruikt. Vanavond geproefd!! Top!
Misschien volgende keer nog beetje kaneel erdoor… en je zou ook perenstukjes overal op de taart doen.
Het is een makkelijk recept en deze taart smaakt heerlijk!!
Lijkt me heerlijk ga k gauw proberen
Heerlijk, al vaak gemaakt. Vandaag met gehakte bruine amandelen erover. In vorm van 22 cm gaat prima.
Hallo Monique, hoewel het nog geen kerstmis is heb ik toch deze perencake gebakken. Het is herfst en verschrikkelijk slecht weer met de storm Odette op kop. Dus vond ik het gepast om deze cake te bakken. Het huis ruikt heerlijk en de cake is om duimen en vingers bij af te likken. Voor herhaling vatbaar. Hopelijk volgt er nog veel van dit lekkers. Hartelijke groeten, Machteld.
Wat leuk om te horen!! Ja, die geur in huis is fijn hè! Geniet ervan!
Goedemorgen
Ik zie het recept net de Perencake
Hoe groot moet de springvorm zijn
En kan je kleine stukjes peer er in doen
Alvast bedankt
Gr laura
Een heerlijk recept, Monique.
Ik heb de taart in een vorm van 17 cm gebakken en hij is ruim 4 cm hoog geworden.
Nog wat extra dingen toegevoegd: stemgember, limoenrasp, kaneel en Poire William (eau de vie)..
moet ik zeker proberen het zit er heel goed uit !!
Heerlijke taart! Ik heb door het beslag een halve theelepel amandel extract gedaan. Dat maakt de taart nóg lekkerder!