Weet jij al wat je gaat eten met kerst? Zoals ieder jaar duik ik in de vele food magazines die Nederland rijk is. Ik vind namelijk niets heerlijker dan inspiratie opdoen op het gebied van eten én kerst. De perfecte combinatie dus. In deze blog vertel ik je wat je in welk tijdschrift kunt vinden. Ga jij er één kopen?
Foodies magazine
Mijn favoriet dit jaar is de superdikke kerstuitgave van Foodies Magazine. Meer dan 100 recepten staan erin. Van luxe gerechten (oesters, zeebaars met champagneschuim, blini’s), pagina’s vol compleet witte gerechten (voor de OCD’er), heerlijke sauzen inclusief combinatietips, kersttaarten en snelle feestrecepten.
Maar ook: indrukwekkende kerstrecepten, Marokkaanse feestgerechten, goddelijk wild, een stressvrij kerstmenu en feestrecepten voor de rest van de kerstvakantie. Plus: in de Foodies staan decoratie-ideetjes!
Allerhande: gratis ‘home made’ genieten
Gratis te halen bij de Appie en tjokvol fijne, makkelijk te maken recepten voor een ‘home made kerst’: dat vind je in de Allerhande. Denk aan zelfgemaakte kerstkoekjes, inspiratie voor een home made kerstontbijt, heerlijke kerstcocktails (ook alcoholvrij), gerechten voor een heerlijk kerstbuffet, originele borreldips, heerlijke wildgerechten, tips voor grote stukken vlees, heerlijke sauzen en bijzondere kersttaarten. En dan tuimelen op de website de heerlijke gratis kerstrecepten ook nog eens over elkaar heen.
Jamie Magazine: lekker anders
In de Nederlandse versie van het blad van Jamie Oliver vind je dit jaar recepten voor feestelijk gevogelte, allerlei hartige hapjes en zoete bites voor je kerstfeestje of kerstborrel en natuurlijk: heerlijke kerstdesserts. Erg leuk is daarnaast het Mexican Style kerstmenu met heerlijke frisse en andere gerechten, met een beetje spice!
Om eerlijk te zijn vind ik het magazine niet zo heel erg kerstig (jammer!) en ook de hoeveelheid recepten wat tegenvallen. Het blad is niet mijn favoriet, maar hij is wel lekker anders.
Delicious kerstkoken deel 2
Delicious is al jaren mijn favo kooktijdschrift. In de kersteditie van dit jaar vind je een verfijnd vismenu, inspiratie voor een verrassende vegetarische kerst, een menu in het thema makkelijk & snel én een exquise menu met lekker veel wild & gevogelte. But that’s not all!
Er is kerscake met marsala, traditionele Britse mince pies, inspiratie voor het kerstontbijt met recepten uit allerlei Europese landen en een Brits kerstmenu. Delicious is prachtig vormgegeven en de foto’s zijn echt om van te watertanden. Het niveau van de meeste recepten – uitgezonderd de makkelijk & snelle – ligt wel wat hoger dan in bijvoorbeeld de Jamie, maar dan krijg je ook wat!
Hallo (Jumbo)
Hallo is – voor het geval je het nog niet wist – het blad van Jumbo (Hallo, Jumbo!). Dit gratis magazine staat vol makkelijke recepten, waaronder voorgerechtjes met zalm en garnaaltjes. Ook leuk: 3x gerechten met varkenshaas, rollade, vanilleroomijs.
Daarnaast vind je in het blad lekkere soepies, 6 bijzondere voorgerechten en een paar fijne desserts. Er staan niet zoveel recepten in, en ze zijn ook niet zo bijzonder, maar wel erg maakbaar en weer even helemaal anders dan de gerechten van Allerhande. Op Jumbo.com/kerst vind je trouwens nog veel meer kerstrecepten. Handig!
Smult
Ken je de receptenwebsite Smulweb? Zij brengen een paar keer per jaar een eigen blad uit, en dat heet Smult. Smult staat voor lekker en maakbaar, niet teveel poespas, maar wel erg lekker. Er staan naar mijn smaak echter maar erg weinig recepten in het blad (maar 55) en ik mis de grote foto’s heel erg. Maar de recepten die erin staan lijken me erg lekker en je krijgt er een feestelijke jumbileumspecial bij met nog meer recepten.
Wat gebruik jij om inspiratie op te doen voor het kerstdiner? Blader jij de kooktijdschriften door of hou je het bij online recepten en recepten uit je familie? Ik hoor het graag!