Alle foodmagazines brengen natuurlijk met kerst een speciale editie vol kerstinspiratie uit. Wij mochten de belangrijkste allemaal lezen en hieronder vind je ons oordeel. De kersteditie van Foodies heb ik helaas niet mogen ontvangen, dus die ontbreekt in het lijstje. Welke foodmagazines haal je deze week in huis voor welke kerstrecepten en kookinspiratie?
Jamie Magazine
Ik vind dit zo’n leuk magazine! Als je op zoek bent naar andere kerstgerechten dan gebruikelijk (vegetarisch of veganistisch bijvoorbeeld, of gewoon lekker alternatief), dan is dit je blad. Verder staan er veel recepten voor desserts, dat hoort natuurlijk bij de feestdagen. Ook word je overspoeld met inspratie voor de heerlijkste winterse cocktails, denk aan hot buttered rum (warme rum met boter, kaneel, piment, rietsuiker en water) en kruidnagel-sinaasappelcognac. Van alle magazines vind je in Jamie’s de fijnste recepten voor drankjes, ook niet onbelangrijk, toch?
Delicious
Wat is dit blad mooi! De vormgeving van Delicious is echt superieur, echt een pareltje. Wat dat betreft steekt het met kop en schouders boven de rest uit. In het blad staan maar liefst 9 menu’s, 92 recepten en 64(!) wijnsuggesties. Halelluja. Erg leuk zijn de hoofdstukken over mediterraan gourmetten (net even anders), kaasjuwelen (OH MY GOD!) en bubbels & bites, met de lekkerste hapjes voor bij de borrel of als amuse. Ik ben zo blij dat ik een abonnement heb gekregen op dit blad voor mijn verjaardag ?.
Elle eten
Elle Eten is een heel fancy magazine, met dito recepten. Het is allemaal heel high cuisine, vrij healthy en speciaal, net als hun modeblad eigenlijk. Erg bijzonder zijn de recepten die uit slechts 3 ingrediënten bestaan. Hoezo budget & eenvoudig? Heerlijk lijken me de recepten voor tartaar van tonijn en rivierkreeft met een rucolamayonaise (oh dear…) en de gegratineerde oesters met venkelboter (hou me tegen…). Hou je van fancy food? Check dan zeker de Elle eten.
Allerhande
Allerhande is natuurlijk het allerfijnste, omdat het helemaal niks kost! In de kersteditie van dit jaar vind je 8 complete menu’s (ideaal, scheelt een hoop bij elkaar zoeken), voor elk wat wils. Een Scandinavisch menu bijvoorbeeld (helemaal passend bij het nieuwe design van het blad, ben ik de enige die het lettertype nogal op dat van IKEA vind lijken? :P) en een menu speciaal voor kids. Erg fijn is het recept voor een vissig voorgerecht: kreeftenstaart met beurre blanc. JAM! Gratis te vinden bij de entree van elke Albert Heijn.
Hallo Jumbo
Nog zo’n gratis blad van de supermarkt, niet zo dik als de Allerhande, maar toch staan er zeker fijne recepten in voor het kerstdiner. Het lekkerste recept uit de Hallo Jumbo lijkt mij de Beef Wellington, echt zo’n fijne kerstklassieker. Ook slim is dat Jumbo aan de bijgerechten heeft gedacht. Want wat serveer je bijvoorbeeld bij een groot stuk vlees?
Waar haal jij de recepten vandaan voor het kerstdiner? Ik hoor het graag!
1 reactie
Fantastische bladeren staan heerlijke recepten in met zoveel gezelligheid!