Jaren geleden heb ik dit recept eens in een kookboek gevonden. Het bijzondere ervan is dat deze chocolade karamels met marshmallows gemaakt worden. Hierdoor blijven ze lekker zacht en zijn minder plakkerig dan de doorsnee karamels. Het resultaat is verrukkelijk! Lekker voor bij de koffie of als kerstcadeautje en gemakkelijk te maken.
Benodigdheden
Voor de chocolademarshmallows heb je de volgende ingrediënten en spulletjes nodig:
- 300 gr marshmallows
- 100 gr boter
- 1 eetlepel water
- 200 gr pure chocolade, in stukjes
- 1 tl vanille-essence
- bakblik van 23 x 23 cm
Bereiding
Laat in een middelgrote pan de marshmallows smelten met de boter en het water. Roer de chocolade en de vanille-essence erdoor. Blijf roeren tot alle ingrediënten goed vermengd zijn en de chocolade gesmolten is.
Giet de karamel in het bakblik en laat het afkoelen. Snijd de koude karamel in stukken. Gebruik geen aluminiumfolie in het bakblik, zoals ik wel deed (en te zien is op de foto!). Dit is moeilijk van de karamels te verwijderen en moet er dan echt afgesneden worden!
Snoep ze!
5 reacties
Hoe laat je die karamels dan het best afkoelen? Niet in aluminiumfolie?
In bakpapier: dat plakt niet zo aan de karamels !
Als de karamel afgekoeld is kun je hem nog even in de koelkast zetten: daarna is het gemakkelijk snijden !
Hé Annelies wat leuk! Ben niet zo’n bakkertje maar dit recept kan ik zelfs proberen.
Ik ga deze zeker proberen,maar vervang vanille door caramel essence!Mjammie!