Close Menu
Christmaholic.nl
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest YouTube TikTok
    Christmaholic.nl
    • Home
    • Versiering
      • Kersttrends
      • Herfstversiering
      • Interieurinspiratie
      • Kersttafel dekken
    • DIY & Creatief
      • Kerstversiering maken
      • Kerststukjes
      • Kerstkaarten maken
      • Knutselen met kinderen
    • Cadeaus
      • Cadeautips
      • Cadeaus inpakken
      • Kleding & Make-up
    • Koken
      • Hapjes & Amuses
      • Voor- en bijgerechten
      • Hoofdgerechten
      • Desserts & gebak
      • Ontbijt & Lunch
      • Complete kerstmenu’s
      • Kerstdrankjes
    • Tradities
      • Kerst geschiedenis
      • Gebruiken & Tradities
    • Amusement
      • Kerstshows in tuincentra
      • Podcast
      • Muziek & Film
      • Kerstmarkten
      • Kerstevenementen
      • Winacties
      • Inspiratie
        • Alles over Kersttradities
        • Alles over Low Budget Kerst
        • Alles over Kerst met kinderen
        • Alles over de Kersttafel dekken
    • Christmaholic
      • Dit is Christmaholic
      • Samenwerken
      • Contact
      • Privacy
    Christmaholic.nl
    Home»Kerstkoken»Kerstrecepten»Hoofdgerechten»Kerstrecept: winterse kaasfondue
    Hoofdgerechten

    Kerstrecept: winterse kaasfondue

    Saskia de LaatBy Saskia de Laat30 november 2013Updated:24 oktober 20171 reactie2 Mins Read

    Heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Of zoek je iets anders om te serveren op tweede kerstdag (omdat niet alweer wilt gourmetten)? Heb je wel eens aan kaasfondue gedacht? Dit simpele recept komt uit de Allerhande van 2012 en is heel eenvoudig om te maken. 

    Benodigdheden (10 – 14 personen)

    • Olijfolie
    • 2 sjalotten
    • 1 bakje tijm (alleen de blaadjes)
    • 50 ml cider
    • 400 gram cheddar of belegen boerenkaas, geraspt
    • 400 Gruyère, geraspt
    • 150 gram blauwaderkaas, verbrokkeld
    • 2 el crème fraîche

    Aan de slag

    1. Verhit een pan met wat olijfolie. Zet, terwijl die pan opwarmt, een andere pan op het vuur met een paar cm water en zet er een vuurvaste kom op (je kunt dit natuurlijk ook in een fonduepan doen). Doe de sjalotten in de pan met olie en doe er peper & zout en naar smaak tijm bij. Bak dit 5 minuutjes op niet te hoog vuur en schep het daarna in de vuurvaste kom met de cider en alle kaas.

    2. Laat de kaas op laag vuur in de kom smelten. Roer af en toe. wanneer de kaas begint te smelten voeg je de crème fraîche toe. Roer het erdoor en voeg een flinke scheut heet water toe om het geheel een beetje los te maken. proef, breng op smaak met peper en zout en zet de ingrediënten om te dippen klaar op tafel.

    3. Wanneer het kaasmengsel lekker gesmolten is, kun je iedereen erbij roepen en toetasten.

    kaasfondue 2
    Bron foto: Flickr

    Tips: ingrediënten om te dippen

    Natuurlijk bak je flink wat stokbroden af (of haal je ze vers, nog lekkerder). Ander soort brood (bijvoorbeeld zuurdesem) is ook erg lekker. Verder zijn eigenlijk alle soorten groente en fruit wel lekker om mee te dippen. Mijn favorieten zijn witte druiven, stukjes peer, verse vijg, gegrilde courgette, gebakken hele kastanjechampignons, komkommer en cherrytomaatjes. Maar ook rauwe bloemkool, worteltjes en aardappeltjes zijn lekker. Zelfs stukjes gebakken vis en vlees kunnen prima in de dip.

    Bron foto boven deze blog: Flickr

    Kaasfondue Kerstrecepten
    Share. Facebook Twitter Email WhatsApp
    Saskia de Laat
    • Website
    • Facebook
    • Instagram

    Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

    Dit vind je misschien ook leuk

    Recept | Zoete & zoute kerst snackmix

    12 december 2023

    Waarom genieten we juist met Kerst zo van chocolade?

    13 november 2023

    Hoe stel je een kerstmenu samen?

    6 november 2023

    1 reactie

    1. karin paulus on 30 november 2013 1:59 pm

      Broiche brood en gebakken snitzel zijn er ook heerlijk in! Alleen recept lijkt me echt niet voor zeveel personen. Van de kaasboer krijg ik 200 gram kaas per persoon mee, dat is dan wel als hoofdgerecht.

      Reageer
    Laat een reactie achter Cancel reactie

    Ho Ho Hallo!

    Welkom op mijn blog! Ik ben Saskia, beter bekend als Christmaholic. Ik schrijf & vlog over kerstshows, versiertips, winterse uitstapjes, knutsels, heerlijke kerstrecepten en nog veel meer. Ik wens je veel kerstvoorpret! Lees meer…

    Volg jij me al?
    • Instagram
    • YouTube
    • Pinterest
    • Facebook
    • TikTok
    • WhatsApp
    Nieuwste Kerstvlog!
    Kerstmail

    Elke week kerstinspiratie!

    Schrijf je in voor de Kerstbrief en ontvang iedere zondag de leukste kerstinspiratie in je mailbox.

    Instagram
    Podcast

    Kerstpraat - de Podcast over kerst!

    Creatief

    Kerstversiering voor je poppenhuis | zelf maken & online kopen

    30 november 2024

    DIY | Gingerbread kaarsen maken

    21 november 2024

    DIY | Kerstornamenten maken: schilderijtjes in kleine fotolijstjes

    9 november 2024
    KERSTVERSIERING
    • KERSTDECORATIE MAKEN
    • KERSTKNUTSELEN MET KINDEREN
    • KERSTSTUKJES MAKEN
    • KERSTTRENDS
    • KERSTVERSIERING TIPS
    INSTAGRAM
    KERSTTIPS
    • CADEAUTIPS VOOR KERSTMIS
    • KERSTCADEAUS INPAKKEN
    • KERSTRECEPTEN
    • KERSTSHOWS IN TUINCENTRA
    • KERSTVLOGS & VIDEO'S

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Ad Blocker geactiveerd!
    Ad Blocker geactiveerd!
    Christmaholic wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen.