Dit recept is zo makkelijk, en o zo heerlijk! Iedereen die het bij ons eet is er gek op. Het is gebaseerd op een recept van Donna Hay, maar ik heb er vanalles aan veranderd en toegevoegd, waardoor het echt een van mijn favoriete recepten is geworden. Het is goed voor te bereiden en de oven doet het werk. De ham houdt de kip lekker sappig. Het is gewoonweg yum!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen:
- 4 kipfilets
- 2 mozzarella’s in plakjes gesneden
- wat blaadjes verse basilicum
- 2 pakjes parmaham
- een potje zwarte olijven (liefst zonder pit)
- cherrytomaatjes
- 2 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- olijfolie
- peper en zout
- grote ovenschaal
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaatjes in de helft. Halveer de sjalotjes en snijd ze in halve ringen. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Doe samen met de olijfjes, een scheutje olijfolie en flink wat peper en zout in de ovenschaal en zet het gedurende vijf minuten in de oven.
Halveer de kipfilets in de lengte. Strooi wat peper en zout over een kant, leg er wat plakjes mozzarella op en een of twee blaadjes basilicum. Rol de kipfilethelften vervolgens in een of twee plakjes parmaham (afhankelijk van de lengte/dikte). Je kunt ook met kleinere stukjes kip werken, dan is het geheel wat sneller gaar.
Haal de ovenschaal weer uit de oven en houd de oven op temperatuur. Leg de kipfiletjes op het olijf-tomaatmengsel en zet de ovenschaal terug in de oven. Check na 20 – 25 minuten of de kipfilet gaar is (snijd een dik exemplaar door), zet het anders nog een minuut of 5 – 10 terug. Hoe lang het precies duurt voordat je kip gaar is, hangt heel erg af van hoe dik je filets zijn.
Ik serveer bij dit gerecht graag een romige knoflookrisotto en verse spinazie of een groene salade. Yum!
7 reacties
lijkt me heerlijk !!!!!!
En waarvoor gebruik je de olijven?
Oeps, die gaan met de tomaatjes, ui en knoflook in de schaal ;).
En moet die saus er over of alleen voor de smaak
Pingback: Italiaans etentje: heerlijk menu & makkelijke recepten
En hoe heet zet je de oven?
Goed lezen 😉 het staat in de tekst.