Het is alweer oudjaarsdag! Wat gaat dat toch altijd snel. Misschien ben je door alle kerstdrukte helemaal vergeten dat je hapjes zou maken. Geen nood… de supermarkten zijn vandaag open en deze hapjes zijn snel te bereiden.
Filodeeghapjes
Filodeeg is een stuk beter voor de lijn dan bladerdeeg. Perfect om hapjes mee te maken. Je kunt driehoekjes of rolletjes maken en ze bakken in de oven of in de koekenpan. Waarmee vul je ze? Wat dacht je van feta, pistachenoten en munt? Of knakworstjes in filodeeg of feta en spinazie.
Gevulde dadels
Koop verse dadels. Snijd ze open en haal de pit eruit. Doe er een stukje geitenkaas in. Wikkel een plakje bacon om de dadels en zet het eventueel vast met een prikkertje. Bak kort in de koekenpan. Wil je het helemaal vegetarisch houden, dan kun je de bacon weglaten. Alleen met geitenkaas is dit ook heel lekker.
Groentedip
Begin nu alvast aan je goede voornemens en kies voor een gezond hapje. Snijd paprika, bleekselderij, komkommer en wortel in stengels en zet ze in een glas of leg ze op een bord. Leg er ook wat minitomaatjes bij. Als dip kun je wat knoflook en bieslook door griekse yoghurt roeren. Je kunt er ook een bakje humus bijzetten. Als je dit zelf wilt maken, pureer je kikkererwten met een scheutje olie en voeg je er naar smaak tahin (sesampasta), knoflook en zout en peper aan toe.
Wraps
Beleg een wrap met tapenade of roomkaas. Leg daarop plakjes komkommer, zalm, zongedroogde tomaten, ham… wat jij maar lekker vindt. Rol de wrap op en snijd in gelijke stukken. Cocktailprikker erin en klaar!
Eet smakelijk en gelukkig nieuwjaar!