Oliebollen, ze horen bij Oud & Nieuw. Zelf houd ik niet zo van deze zware delicatesse, ik ga veel liever voor de wat lichtere appelbeignets. In deze blog lees je stap voor stap hoe je die feestelijke heerlijkheden zelf maakt.
Wat heb je nodig?
- 10 goudrenetten
- 250 gram basterdsuiker
- 25 gram kaneel
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 350 mililiter melk
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- mespuntje zout
- zonnebloemolie
- poedersuiker
Aan de slag
Schil de appels en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Meng in een diep bord de basterdsuiker met kaneel. Haal de appelschijven door het mengsel en laat het even goed intrekken. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en meng de melk en de eieren erdoor. Voeg de vanillesuiker en het zout toe. Verwarm de frituurpan op 190°C. Haal een appelschijf door het beslag en leg hem in de frituurpan. Draai de schijf na een tijdje om zodat beide kanten mooi bruin worden. Laat de appelbeignets op keukenpapier uitlekken voor je ze serveert. Liefst natuurlijk met een dikke laag poedersuiker eroverheen en op een feestelijk servetje.
Bron van dit recept: Mijnreceptenboek.nl
1 reactie
Pingback: 4 tips om in de kerststemming te blijven - Christmaholic.nl