Close Menu
Christmaholic.nl
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest YouTube TikTok
    Christmaholic.nl
    • Home
    • Versiering
      • Kersttrends
      • Herfstversiering
      • Interieurinspiratie
      • Kersttafel dekken
    • DIY & Creatief
      • Kerstversiering maken
      • Kerststukjes
      • Kerstkaarten maken
      • Knutselen met kinderen
    • Cadeaus
      • Cadeautips
      • Cadeaus inpakken
      • Kleding & Make-up
    • Koken
      • Hapjes & Amuses
      • Voor- en bijgerechten
      • Hoofdgerechten
      • Desserts & gebak
      • Ontbijt & Lunch
      • Complete kerstmenu’s
      • Kerstdrankjes
    • Tradities
      • Kerst geschiedenis
      • Gebruiken & Tradities
    • Amusement
      • Kerstshows in tuincentra
      • Podcast
      • Muziek & Film
      • Kerstmarkten
      • Kerstevenementen
      • Winacties
      • Inspiratie
        • Alles over Kersttradities
        • Alles over Low Budget Kerst
        • Alles over Kerst met kinderen
        • Alles over de Kersttafel dekken
    • Christmaholic
      • Dit is Christmaholic
      • Samenwerken
      • Contact
      • Privacy
    Christmaholic.nl
    Home»Kerstkoken»Kerstrecepten»Hapjes & Amuses»Vega voorgerecht: gebakken peer met walnoten
    Hapjes & Amuses

    Vega voorgerecht: gebakken peer met walnoten

    Saskia de LaatBy Saskia de Laat16 december 2013Updated:31 oktober 2017Geen reacties2 Mins Read

    Dit heerlijke voorgerecht is vegetarisch, maar je kunt hem zelfs veganistisch maken door de blauwaderkaas weg te laten. Zelf zou ik daar niet over peinzen, peer & blauwaderkaas is zo ongeveer de lekkerste smaakcombinatie die er is. Dit kerstrecept en de foto boven deze blog zijn afkomstig uit de kersteditie van Jamie Magazine (wat een fijn blad is dat zeg!). Geniet ervan…

    Wat heb je nodig voor 4 personen?

    • 5 peren (Doyenne du Comice)
    • 1 1/2 theelepel kaneel
    • 70 gram walnoothelften
    • 1 theelepel karwijzaad
    • 20 gram pijnboompitten
    • 20 gram stemgember (optioneel)
    • 80 gram blauwaderkaas

    Aan de slag!

    Verwarm de oven voor op 180 graden celcius. Halveer 4 peren en verwijder de klokhuizen (bewaar 1 peer voor de decoratie, die gaat in z’n geheel mee in de oven) en leg de peerhelften met de gesneden kant naar boven in een ogenschaal. Strooi er een halve theelepel kaneel en het karwijzaad over. Bak de peren 20 – 25 minuten in de oven tot de randjes bruin beginnen te worden en het vluchtvlees zacht is. Laat ze afkoelen.

    Verdeel de noten en pijnboompitten over een bakplaat en rooster ze 4-5 minuten in de oven – hou ze goed in de gaten (ze mogen niet verbranden!). Bewaar wat geroosterde pijnboompitten voor de garnering.

    gebakken peer groot

    Schep het vruchtvlees voor een groot deel uit 4 van de 8 peerhelften, laat net genoeg van de rand over te voorkomen dat ze in elkaar zakken. Snijd de andere 4 peerhelften in stukken en doe ze met het perenvruchtvlees, de geroosterde noten en pitten en de blauwaderkaas in een keukenmachine. Voeg eventueel de stemgember en de rest van de kaneel toe en mix er een puree van.

    Verdeel het perenmengsel over de uitgeholde peerhelften. Schil de bewaarde peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in de lengte in dunne plakjes en verdeel die over de gevulde peren. Versier het geheel met gehakte geroosterde pijnboompitten. Serveer – verwarmd of koud.

    Kerstrecepten Kerstrecepten 2013 Veganistische kerst Veganistische kerstrecepten Vegetarisch kerstdiner Vegetarische kerstrecepten Voorgerechten Voorgerechten kerst
    Share. Facebook Twitter Email WhatsApp
    Saskia de Laat
    • Website
    • Facebook
    • Instagram

    Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

    Dit vind je misschien ook leuk

    Recept | Zoete & zoute kerst snackmix

    12 december 2023

    Waarom genieten we juist met Kerst zo van chocolade?

    13 november 2023

    Hoe stel je een kerstmenu samen?

    6 november 2023
    Laat een reactie achter Cancel reactie

    Ho Ho Hallo!

    Welkom op mijn blog! Ik ben Saskia, beter bekend als Christmaholic. Ik schrijf & vlog over kerstshows, versiertips, winterse uitstapjes, knutsels, heerlijke kerstrecepten en nog veel meer. Ik wens je veel kerstvoorpret! Lees meer…

    Volg jij me al?
    • Instagram
    • YouTube
    • Pinterest
    • Facebook
    • TikTok
    • WhatsApp
    Nieuwste Kerstvlog!
    Kerstmail

    Elke week kerstinspiratie!

    Schrijf je in voor de Kerstbrief en ontvang iedere zondag de leukste kerstinspiratie in je mailbox.

    Instagram
    Podcast

    Kerstpraat - de Podcast over kerst!

    Creatief

    Kerstversiering voor je poppenhuis | zelf maken & online kopen

    30 november 2024

    DIY | Gingerbread kaarsen maken

    21 november 2024

    DIY | Kerstornamenten maken: schilderijtjes in kleine fotolijstjes

    9 november 2024
    KERSTVERSIERING
    • KERSTDECORATIE MAKEN
    • KERSTKNUTSELEN MET KINDEREN
    • KERSTSTUKJES MAKEN
    • KERSTTRENDS
    • KERSTVERSIERING TIPS
    INSTAGRAM
    KERSTTIPS
    • CADEAUTIPS VOOR KERSTMIS
    • KERSTCADEAUS INPAKKEN
    • KERSTRECEPTEN
    • KERSTSHOWS IN TUINCENTRA
    • KERSTVLOGS & VIDEO'S

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Ad Blocker geactiveerd!
    Ad Blocker geactiveerd!
    Christmaholic wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen.