Ook zo dol op chocolade? Of bitterkoekjes? Dan is dit de goddelijkste combinatie voor jou! In deze ‘how-to’ leer je hoe je op een gemakkelijke manier lekkere kerstbonbons van bitterkoekjes kunt maken.
Wat heb je nodig voor 10 stuks?
- 10 bitterkoekjes
- 1 bakje choco dip van Dr. Oetker (of 150 gr chocolade)
- Botercrème
- 1 spuitzak
- Kerstsprinkles naar keuze
Hoe maak je de kerstbonbons?
1. Maak de botercrème zoals op de verpakking staat. Schep dit in een spuitzak. Leg de bitterkoekjes met de platte kant naar onderen op een bord en spuit wat crème op elk bitterkoekje. Houd de spuitzak recht boven het bitterkoekje en beweeg niet tijdens het spuiten.
2. Zet het bitterkoekje met de botercrème een kwartier in de koelkast, zodat de crème goed kan opstijven. Smelt in de tussentijd de chocodip in de magnetron, zoals op de verpakking staat (voorkom verbranden door om de 20 seconden te roeren.).
3. Haal de bitterkoekjes uit de koelkast. Neem een bitterkoekje tussen twee vingers en doop het voorzichtig met de botercrème in de chocolade. Laat het even uitdruppen en plaats het dan terug op het bord. Gelijk daarna de kerstsprinkles op de chocolade strooien, voordat de chocolade stolt. Zet tot slot het bord met alle koekjes opnieuw in de koelkast om op te stijven.
En tadaaa, je kerstbonbons zijn klaar! Lekker bij de koffie of als onderdeel van een heerlijk kerstdessert. Meer inspiratie voor zoetige heerlijkheden voor het kerstdessert vind je trouwens in dit artikel.