Close Menu
Christmaholic.nl
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest YouTube TikTok
    Christmaholic.nl
    • Home
    • Versiering
      • Kersttrends
      • Herfstversiering
      • Interieurinspiratie
      • Kersttafel dekken
    • DIY & Creatief
      • Kerstversiering maken
      • Kerststukjes
      • Kerstkaarten maken
      • Knutselen met kinderen
    • Cadeaus
      • Cadeautips
      • Cadeaus inpakken
      • Kleding & Make-up
    • Koken
      • Hapjes & Amuses
      • Voor- en bijgerechten
      • Hoofdgerechten
      • Desserts & gebak
      • Ontbijt & Lunch
      • Complete kerstmenu’s
      • Kerstdrankjes
    • Tradities
      • Kerst geschiedenis
      • Gebruiken & Tradities
    • Amusement
      • Kerstshows in tuincentra
      • Podcast
      • Muziek & Film
      • Kerstmarkten
      • Kerstevenementen
      • Winacties
      • Inspiratie
        • Alles over Kersttradities
        • Alles over Low Budget Kerst
        • Alles over Kerst met kinderen
        • Alles over de Kersttafel dekken
    • Christmaholic
      • Dit is Christmaholic
      • Samenwerken
      • Contact
      • Privacy
    Christmaholic.nl
    Home»Kerstkoken»Kerstrecepten»Hoofdgerechten»Gourmetpret! 8 lekkere & originele gourmetgerechten
    Hoofdgerechten

    Gourmetpret! 8 lekkere & originele gourmetgerechten

    Saskia de LaatBy Saskia de Laat19 december 2015Updated:31 oktober 2017Geen reacties5 Mins Read
    Bron: Aquadelta

    Tweede kerstdag gourmetten, het is bij veel Nederlanders vaste prik! Natuurlijk is het heerlijk om gewoon een schaal met kleine stukjes vlees te halen bij de supermarkt en wat groente in stukjes te snijden. Maar als je dit jaar een keer net iets anders wil, dan bieden de recepten voor originele gourmet-gerechten hieronder uitkomst!

    1. Hertenbiefstukjes met cranberrycompote

    Voor 6 stuks heb je nodig: olijfolie, 1 rode ui in dunne ringen, 6 kleine stukjes hertenbiefstuk (gesneden van 1 a 2 grote hertenbiefjes), 3 eetlepels cranberrycompote en 6 eetlepels slagroom.

    venison steak

    Waarom zou je geen wild eten met gourmetten? Dat kan namelijk hartstikke goed! Snijd een hertenbiefstuk in kleinere stukjes. Verhit de olie in de gourmetpannetjes en bak hierin twee of drie rode ui-ringen. Bestrooi het hertenbiefstukje met zout & peper. Bak het biefstukje bij de rode ui zo heet mogelijk, tot hij aan weerszijden bruin is. Doe er nu een halve eetlepel cranberrycompote en een eetlepel slagroom bij, bak nog 1 minuut door. En je wilde gourmetgerecht is klaar!

    2. Courgette met kaas & kerrie

    Je hebt nodig: een courgette, kleine pakjes vette kaas en kerriepoeder. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het is echt heel lekker! Snijd plakjes courgette van ongeveer een halve centimeter dik. Doe wat olie in je gourmetpannetje en leg de courgetteplak erin. Doe hier een klein plakje vette kaas op en tot slot een flinke snuf kerriepoeder. Het resultaat is een origineel gourmethapje!

    3. Paprikabloemen met ei

    Je hebt voor vier paprikabloemen nodig: een rode paprika, vier eieren en broccolikers of andere cress. Verwijder de onderkant van de paprika, snijd vier ringen van ½ cm en doe de paprikaringen in 4 pannetjes. Verdeel de boter over de pannetjes en verhit. Breek in elke paprikaring een ei. Bak de eieren 12 min. tot het eiwit gestold is. Lekker met de cress eroverheen. Bron: Allerhande

    paprika ei bloemen

    4. Aardappelrösti

    Je hebt nodig: 2 a 3 grote aardappels, 1 ei, 1 ui gepeld en gesnipperd, 1 el bloem, 1 el vers gehakte peterselie, zout en peper.

    Schil de aardappels en rasp ze heel fijn. Laat even staan en knijp dan het overtollige vocht eruit. Voeg dan het gesnipperde uitje, ei, bloem, peterselie en peper en zout toe en meng alles goed door elkaar. Schep de rosti in een kommetje en zet op tafel. Voor een rostirondje schep je een eetlepel aardappelmengsel uit de kom en doe je deze in je gourmetpannetje. Druk hem plat met je lepel. Regelmatig omkeren en eten als ie gaar is! Bron: Keukenliefde.

    5. Aziatische tonijnsteak

    Je hebt nodig: 2 tonijnsteaks (het liefst rood), 2 sjalotten, 1 teentje knoflook,4 shiitake paddestoelen, 4 lente-uitjes, chilipeper, 1 el sesamolie, 2 el japanse sojasaus, peper en zout.

    Snijd de sjalotten in kleine, halve ringetjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de shiitake in kleine stukjes en snij de lente-uitjes in schuine, dunne ringetjes. Roerbak helft van de de sjalot, knoflook en alle lenteuitjes en shii-take vier minuten in de sesamolie en breng op smaak met zout en peper.

    Snijd de tonijnsteak in stukken en laat de vis een half uur in de koelkast marineren in een mengsel van de sojasaus en de overgebleven helft van de sjalot en knoflook. Strooi er wat versgemalen chilipoeder overheen naar smaak. Haal na een uur de vis uit de marinade en bak heel kort in het gourmetpannetje met een eetlepel van de sjalot, lenteuitjes en shii-take. Tonijn mag (moet zelfs) nog rauw zijn van binnen!

    6. Notenburgertjes met belegen kaas

    Je hebt nodig voor 8 burgertjes: 95 gram pistachenoten, 270 gram kikkererwten, 1 ei, 1/2 zakje selderij a 40 gram (alleen de blaadjes), 1 tl zonnebloemolie en 8 plakjes belegen kaas.

    img_008775_445x297_JPG

    Doe de pistachenoten, kikkererwten, het ei en de selderij in een keukenmachine. Maal in 10 sec. tot een pasta. Haal uit de kom en maak met natte handen 8 burgertjes. Verhit de olie in een gourmetpannetje en bak 1 burger in 8 min. aan beide kanten bruin en gaar. Leg vlak voor serveren 1 plakje belegen kaas op de burger. Steek de kaas met een (ster)vormpje uit voor een feestelijke presentatie en bestrooi met paprikapoeder. Bron: Allerhande.

    7. Zelfgemaakte kipnuggets

    Voor vier personen heb je nodig: 1 schaal kipfilethaasjes 300 gram, 1 snufje zout, 1 snufje peper, 2 eieren, 0,5 el oregano. 1 el paprikapoeder, 75 g bloem, 75 g paneermeel, 3 el olie.

    Halveer de kipfilethaasjes in de lengte en bestrooi met zout en peper. Klop de eieren los met de oregano en de paprikapoeder. Strooi de bloem in een diep bord en de paneermeel in een tweede diep bord. Wentel de kip achtereenvolgens door de bloem, het eimengsel en het paneermeel. Verhit een beetje olie in een gourmetpannetje en bak de nuggets in 6 min. rondom goudbruin en gaar. Keer ze regelmatig. Bron: Jumbo

    8. Thaise rosbiefrolletjes

    Nodig: 75 g peen julienne (luciferdunne reepjes), 1 bosuitje (in ringetjes), 1 eetlepel verse koriander (fijngehakt), 4 rosbieflapjes à la minute (dunne plakjes), 2 theelepels Thaise rode currypasta (pot), roerbakolie, vissaus (of sojasaus).

    Bron foto: Traiteur Hans Meertens
    Bron foto: Traiteur Hans Meertens

    Peen julienne in zeef overgieten met kokend water. Laten uitlekken en afkoelen. Bosui en koriander door peen julienne mengen. Rosbieflapjes uitspreiden en aan beide kanten bestrijken met currypasta. Wortelmengsel erop leggen en vlees stevig oprollen. Rolletjes vastbinden met stukje keukentouw en op schaaltje leggen. In pannetje scheutje roerbakolie verhitten en rosbiefrolletjes rondom bruinbakken. Vissaus erover sprenkelen en even meewarmen. Bron: Allerhande

    Nog veel meer gourmetinspiratie!

    Nog meer gourmetrecepten? Bekijk dan ook deze websites:

    • Allerhande
    • Jumbo supermarkten
    • Keukenliefde.nl
    • Plus supermarkt
    Gourmet Gourmet gerechten Gourmet kerstrecepten Gourmet recepten Kerstrecepten Kerstrecepten gourmet
    Share. Facebook Twitter Email WhatsApp
    Saskia de Laat
    • Website
    • Facebook
    • Instagram

    Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

    Dit vind je misschien ook leuk

    Recept | Zoete & zoute kerst snackmix

    12 december 2023

    Waarom genieten we juist met Kerst zo van chocolade?

    13 november 2023

    Hoe stel je een kerstmenu samen?

    6 november 2023
    Laat een reactie achter Cancel reactie

    Ho Ho Hallo!

    Welkom op mijn blog! Ik ben Saskia, beter bekend als Christmaholic. Ik schrijf & vlog over kerstshows, versiertips, winterse uitstapjes, knutsels, heerlijke kerstrecepten en nog veel meer. Ik wens je veel kerstvoorpret! Lees meer…

    Volg jij me al?
    • Instagram
    • YouTube
    • Pinterest
    • Facebook
    • TikTok
    • WhatsApp
    Nieuwste Kerstvlog!
    Kerstmail

    Elke week kerstinspiratie!

    Schrijf je in voor de Kerstbrief en ontvang iedere zondag de leukste kerstinspiratie in je mailbox.

    Instagram
    Podcast

    Kerstpraat - de Podcast over kerst!

    Creatief

    Kerstversiering voor je poppenhuis | zelf maken & online kopen

    30 november 2024

    DIY | Gingerbread kaarsen maken

    21 november 2024

    DIY | Kerstornamenten maken: schilderijtjes in kleine fotolijstjes

    9 november 2024
    KERSTVERSIERING
    • KERSTDECORATIE MAKEN
    • KERSTKNUTSELEN MET KINDEREN
    • KERSTSTUKJES MAKEN
    • KERSTTRENDS
    • KERSTVERSIERING TIPS
    INSTAGRAM
    KERSTTIPS
    • CADEAUTIPS VOOR KERSTMIS
    • KERSTCADEAUS INPAKKEN
    • KERSTRECEPTEN
    • KERSTSHOWS IN TUINCENTRA
    • KERSTVLOGS & VIDEO'S

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Ad Blocker geactiveerd!
    Ad Blocker geactiveerd!
    Christmaholic wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen.