Close Menu
Christmaholic.nl
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest YouTube TikTok
    Christmaholic.nl
    • Home
    • Versiering
      • Kersttrends
      • Herfstversiering
      • Interieurinspiratie
      • Kersttafel dekken
    • DIY & Creatief
      • Kerstversiering maken
      • Kerststukjes
      • Kerstkaarten maken
      • Knutselen met kinderen
    • Cadeaus
      • Cadeautips
      • Cadeaus inpakken
      • Kleding & Make-up
    • Koken
      • Hapjes & Amuses
      • Voor- en bijgerechten
      • Hoofdgerechten
      • Desserts & gebak
      • Ontbijt & Lunch
      • Complete kerstmenu’s
      • Kerstdrankjes
    • Tradities
      • Kerst geschiedenis
      • Gebruiken & Tradities
    • Amusement
      • Kerstshows in tuincentra
      • Podcast
      • Muziek & Film
      • Kerstmarkten
      • Kerstevenementen
      • Winacties
      • Inspiratie
        • Alles over Kersttradities
        • Alles over Low Budget Kerst
        • Alles over Kerst met kinderen
        • Alles over de Kersttafel dekken
    • Christmaholic
      • Dit is Christmaholic
      • Samenwerken
      • Contact
      • Privacy
    Christmaholic.nl
    Home»Kerstkoken»Kerstrecepten»Hapjes & Amuses»Budget kerstmenu: 3 feestelijke gangen voor €20 (4 personen)
    Hapjes & Amuses

    Budget kerstmenu: 3 feestelijke gangen voor €20 (4 personen)

    Andrea HodzelmansBy Andrea Hodzelmans12 november 2016Updated:31 oktober 2017Geen reacties3 Mins Read

    Kerst is zo’n dure periode. Dus alle hulp om het een beetje betaalbaarder te maken, kun je natuurlijk wel gebruiken! Wil je niet veel geld besteden aan het kerstdiner, maar wel iets leuks en feestelijks op tafel zetten? Dat kan met dit driegangenmenu voor 4 personen dat in totaal ongeveer €20 kost. Goedkoop hè? En lékker dat het is!<

    Voorgerecht: bladerdeegsterretjes met hammousse

    kerst-voorgerecht-goedkoopIngrediënten (voor 4 tot 6 personen)

    • 200 gram hamreepjes
    • 200 gram verse roomkaas
    • 3 eetlepels (kook)room of yoghurt
    • 2 vellen bladerdeeg
    • 1 ei
    • ¼ komkommer
    • Eventueel: sesamzaadjes en bieslook

    Bereidingswijze

    Leg de vellen bladerdeeg op elkaar. Rol ze goed uit tot ze een stuk dunner zijn. Steek er met een vormpje sterretjes uit. Leg de sterren op bakpapier op een bakplaat. Bestrijk de sterren met geklopt ei en strooi er eventueel wat sesamzaad over. Bak de sterren in ongeveer een kwartier op 180 graden (of volg de aanwijzing op de verpakking).

    Doe de hamreepjes met de roomkaas en de room (of yoghurt) in de keukenmachine. Laat deze kort maar stevig draaien tot het een mooie mousse is. Snijd mooie dunne plakjes van de komkommer. Knip eventueel de bieslook fijn.

    Snijd nu de sterretjes doormidden. Beleg de bodem met een plakje komkommer. Schep hier royaal de hammousse bovenop, bestrooi met de bieslook en dek af met de bovenste helft van het sterretje. Serveer direct!

    Prijsindicatie: voor bovenstaande ingrediënten betaal je circa 5 euro.

    Hoofdgerecht: Pangasiusfilet op Italiaanse wijze

    Ingrediënten (voor 4 personen)

    • 4 stukken pangasiusfilet (diepvries)
    • 8 tot 12 plakjes ontbijtspek
    • 8 tot 12 blaadjes basilicum
    • 4 eetlepels rode pesto
    • peper en zout
    • roomboter om in te bakken

    Bereidingswijze

    Laat de vis ontdooien. Dep de filets droog met keukenpapier. Maal peper en zout boven één zijde. Draai de vis om. Smeer deze zijde in met rode pesto. Leg 2 tot 3 blaadjes basilicum op de pesto. Draai hier tot slot 2 of 3 plakjes spek omheen, zodat de basilicum goed blijft zitten. Smelt de roomboter in een pan. Bak de vis op een laag vuurtje tot deze gaar is.

    Lekker met pommes duchesse (aardappelrozetjes) of aardappelschijfjes en een mix van peultjes, erwtjes en wortel. Tip: de vis is ook lekker als hapje. Snijd een filet dan in meerdere kleine stukken. Hou je niet van vis? Hier vind je een vergelijkbaar recept met kip en mozzarella. Ietsje duurder, maar ook heerlijk!

    Van deze gang is helaas geen foto. Prijsindicatie: voor bovenstaande ingrediënten (incl. groenten en aardappeltjes) betaal je circa 10 euro voor 4 personen.

    Dessert: laagjestoetje met aardbeien en speculaas

    goedkoop-kerstdessertIngrediënten (voor 4 personen)

    • 8 eetlepels aardbeienkwark
    • 4 eetlepels slagroom (geklopt)
    • ½ tot 1 grote speculaasbrok
    • 10 grote diepvriesaardbeien (ontdooid)
    • beetje suiker of honing
    • paar blaadjes verse munt
    • eventueel: witte chocolade of nougatine

    Bereidingswijze

    Doe de speculaas in de keukenmachine en maal deze tot het kruimels zijn. Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de speculaas ook fijn maken met een deegroller. Doe de aardbeien in de keukenmachine of blender met wat honing of suiker. Mix kort tot er een puree ontstaat.

    Pak een klein doorzichtig glas. Schep onderin een lepel kwark. Doe er dan een lepel speculaaskruim op. Herhaal dit. Doe er dan een laag aardbeienpuree op en tot slot een lepeltje opgeklopte slagroom. Bestrooi met de gesnipperde munt en eventueel de nougatine en wat geraspte chocolade of hagelslag. Tip: je kunt de aardbeien ook vervangen door aardbeienjam. Dat is iets minder lekker, maar nog voordeliger.

    Prijsindicatie: voor bovenstaande ingrediënten betaal je circa 5 euro voor vier personen.

    Smakelijk kerstdiner!

    Budget kerst Budget kerstmenu Goedkoop kerstmenu Goedkope kerstrecepten Kerstdiner Kerstdiner 2016 kerstmenu Kerstrecepten Low budget kerst Voordelig kerstmenu
    Share. Facebook Twitter Email WhatsApp
    Andrea Hodzelmans
    • Website
    • Facebook
    • X (Twitter)
    • LinkedIn

    Andrea is dol is op Friends, Food and Fun! Sinds ze een peuter is, is ze al verslingerd aan kerstlichtjes, kerststrikjes en kerstchocolaatjes. Ze schrijft graag, dus Christmaholic biedt het beste van twee werelden! Andrea is communicatieadviseur en eigenaresse van Zuiver C.

    Dit vind je misschien ook leuk

    Recept | Zoete & zoute kerst snackmix

    12 december 2023

    Waarom genieten we juist met Kerst zo van chocolade?

    13 november 2023

    Hoe stel je een kerstmenu samen?

    6 november 2023
    Laat een reactie achter Cancel reactie

    Ho Ho Hallo!

    Welkom op mijn blog! Ik ben Saskia, beter bekend als Christmaholic. Ik schrijf & vlog over kerstshows, versiertips, winterse uitstapjes, knutsels, heerlijke kerstrecepten en nog veel meer. Ik wens je veel kerstvoorpret! Lees meer…

    Volg jij me al?
    • Instagram
    • YouTube
    • Pinterest
    • Facebook
    • TikTok
    • WhatsApp
    Nieuwste Kerstvlog!
    Kerstmail

    Elke week kerstinspiratie!

    Schrijf je in voor de Kerstbrief en ontvang iedere zondag de leukste kerstinspiratie in je mailbox.

    Instagram
    Podcast

    Kerstpraat - de Podcast over kerst!

    Creatief

    Kerstversiering voor je poppenhuis | zelf maken & online kopen

    30 november 2024

    DIY | Gingerbread kaarsen maken

    21 november 2024

    DIY | Kerstornamenten maken: schilderijtjes in kleine fotolijstjes

    9 november 2024
    KERSTVERSIERING
    • KERSTDECORATIE MAKEN
    • KERSTKNUTSELEN MET KINDEREN
    • KERSTSTUKJES MAKEN
    • KERSTTRENDS
    • KERSTVERSIERING TIPS
    INSTAGRAM
    KERSTTIPS
    • CADEAUTIPS VOOR KERSTMIS
    • KERSTCADEAUS INPAKKEN
    • KERSTRECEPTEN
    • KERSTSHOWS IN TUINCENTRA
    • KERSTVLOGS & VIDEO'S

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Ad Blocker geactiveerd!
    Ad Blocker geactiveerd!
    Christmaholic wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen.