Tijd voor een kerstborrelhapje! Een paar weken geleden was ik met Robert bij de Sligro en daar zag ik een doosje met croustades liggen. Ik moest direct denken aan een kersthapje dat ik jaaaaren geleden heb gemaakt: de Holly Christmousse. Het leek me superleuk om een nieuwe, iets luxere variant te maken op dit recept. Hieronder lees je hoe je Italiaans-Zweedse croustades met een heerlijk zachte crema di burrata maakt.
Ingrediënten
Wat heb je nodig? Voor 12 croustades haal je in huis:
- 12 croustades (Je koopt ze bij de IKEA of bij de Sligro)
- 1 burrata (150 gram)
- tomberries (of kleine stukjes tomaat)
- tapenade van zongedroogde tomaatjes
- kleine blaadjes basilicum
- peper & zout
- Bereiding van de kerstborrelhapjes
Het maken van dit recept is niet moeilijk! Doe de burrata in een foodprocessor (of Nutribullet) en pulseer tot het een heerlijke zachte crème is. Breng de creme op smaak met een klein beetje zout en flink wat peper. Doe in elk cupje (croustade) een klein beetje tapenade van zongedroogde tomaat.
Daarover verdeel je de crèma di burrata. Versier je kerstborrelhapjes met kleine blaadjes basilicum en een tomberry of – als je die niet kunt vinden – een heel klein stukje tomaat. Serveer de croustades direct, want door het ‘vocht’ in de tapenade en burratacrème blijven de cupjes maar kort knapperig. Je kunt eventueel de crema di burrata voorbereiden en in de koelkast bewaren.Italiaanse kerstborrelhapjes: echte smaakbommetjes
Deze groen-rood-witte smaakbommetjes zijn echt heerlijke kerstborrelhapjes. Maar je kunt ze bijvoorbeeld ook maken als amuse om je kerstdiner mee te beginnen. Als je van Italiaanse smaken houdt, dan weet ik zeker dat je dit heerlijk vindt. Eventueel kun je er nog wat fijngehakte zwarte olijf als laag je in doen, voor nog een extra smaaklaag.
En als je geen croustades kunt vinden, kun je dit borrelhapje natuurlijk ook serveren op een geroosterd stukje stokbrood of stevig toastje. Mocht je nog vragen hebben over dit recept voor Italiaanse kerstborrelhapjes: stel ze dan gerust in de comments hieronder. Ik help je graag!
10 reacties
Oh dit ga ik onthouden! Dat ziet er heerlijk en stijlvol uit.
Lijkt me lekker en niet moeilijk.
Dus gaan we proberen
Hallo Saskia,
Mmmmm dat ziet er lekker uit.
Weer iets om op te slaan.
Groetjes Ingrid
Dat ziet er HEERLIJK uit!! Weer iets wat ik zeker ga maken!
Ze zien er heerlijk uit alleen ben ik de enige thuis die burrata lekker vind. Wat kan ik nog meer gebruiken ipv de Italiaanse kaas, zodat iedereen mee kan eten?
Lekker, ik ga ze snel eens maken!
Altijd handig van die kleine makkelijke hapjes
Leuk!! Ziet er heel lekker uit 🙂
jammer dat het linkje naar de tomatentapenade niet (meer) werkt, dit lijkt me een ontzettend leuk en lekker hapje voor de kerst
Oh dat was een linkje naar een product van Albert Heijn dat ik gebruikt heb. Blijkbaar verkopen ze dat niet meer. Maar elke tomatentapenade will do!
Simpel, maar heerlijk. Dat wordt dit jaar één van de hapjes vooraf