Close Menu
Christmaholic.nl
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest YouTube TikTok
    Christmaholic.nl
    • Home
    • Versiering
      • Kersttrends
      • Herfstversiering
      • Interieurinspiratie
      • Kersttafel dekken
    • DIY & Creatief
      • Kerstversiering maken
      • Kerststukjes
      • Kerstkaarten maken
      • Knutselen met kinderen
    • Cadeaus
      • Cadeautips
      • Cadeaus inpakken
      • Kleding & Make-up
    • Koken
      • Hapjes & Amuses
      • Voor- en bijgerechten
      • Hoofdgerechten
      • Desserts & gebak
      • Ontbijt & Lunch
      • Complete kerstmenu’s
      • Kerstdrankjes
    • Tradities
      • Kerst geschiedenis
      • Gebruiken & Tradities
    • Amusement
      • Kerstshows in tuincentra
      • Podcast
      • Muziek & Film
      • Kerstmarkten
      • Kerstevenementen
      • Winacties
      • Inspiratie
        • Alles over Kersttradities
        • Alles over Low Budget Kerst
        • Alles over Kerst met kinderen
        • Alles over de Kersttafel dekken
    • Christmaholic
      • Dit is Christmaholic
      • Samenwerken
      • Contact
      • Privacy
    Christmaholic.nl
    Home»Kerstkoken»Kerstrecepten»Desserts & gebak»Pompoen cheesecake met speculaasbodem
    Desserts & gebak

    Pompoen cheesecake met speculaasbodem

    Saskia de LaatBy Saskia de Laat24 november 2018Updated:21 november 20193 reacties4 Mins Read

    Omdat ik nog een blikje pompoenpuree over had van de pumpkin spice maple tarts die ik vorig jaar gemaakt heb – en dat blikje nog maar heel even houdbaar was – ging ik op zoek naar een lekker recept om te maken met pompoenpuree. Ik stuitte al gauw op de pompoen cheesecake met speculaasvulling van Simone’s Kitchen. En lief als ze is, mocht ik van Simone haar recept met jullie delen! Deze pompoen cheesecake is perfect voor tijdens pakjesavond, met Kerst of gewoon nu. Bij de koffie of thee. Nom!

    Wat heb je nodig voor de cheesecake?

    Ik waarschuw je alvast; dit is een goddelijk recept. Maar je wordt er niet dun van haha. Er gaat een hoop kaas in en de cake is súpermachtig. Voor de pompoen cheesecake met speculaasbodem heb je nodig:

    • 300 gram pompoenpuree, uit een potje of zelfgemaakt
    • 600 gram Monchou (of andere roomkaas)
    • 150 gram suiker
    • 2 eieren
    • 1 tl vanille essence
    • 220 gram speculaas + twee koekjes voor de garnering
    • 80 gram gesmolten roomboter
    • 2 tl koek- en speculaaskruiden
    • mini marshmallows

    pompoen cheesecake met speculaasHoe maak je de pompoen cheesecake?

    1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
    2. Maak de bodem door de speculaas te vermalen in de keukenmachine en te mengen met de gesmolten roomboter. Smelten doe je in de pan of in de magnetron.
    3. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en druk het speculaasboter-mengsel goed aan. Maak glad met de achterkant van een lepel. Zet de bodem terug in de koelkast, zodat de boter weer hard kan worden.
    4. Doe de roomkaas met de suiker in de mixer en mix tot het een romige massa is. Voeg nu één voor één de eieren toe, daarna de pompoenpuree en tot slot de kruiden en de vanille essence. Mix alles goed door elkaar, maar vooral niet te lang.
    5. Doe de roomkaasvulling op de speculaasbodem, strijk de bovenkant glad en zet gedurende 45 minuten in de oven.
    6. Check of de cheesecake gaar is door de cheesecake zachtjes heen en weer te schudden. De bovenkant moet een beetje stevig aanvoelen, maar hij moet nog wel een beetje wiebelen. In deze video van Curtis Stone zie je hoe een cheesecake eruit ziet als ie gaar is.
    7. Zet de oven uit en laat je cheesecake in de oven afkoelen. Als je oven afgekoeld is, zet je de cheesecake minimaal 1 maar liever 2 uur in de koelkast. Zo voorkom je dat hij gaat scheuren.
    8. Afgekoeld? Dan volgt de topping! Verdeel wat mini marshmallows (of grote marshmallows die je in stukjes breekt) over de cheesecake en brandt ze eventueel met een creme brulee brander. Kruimel er tot slot wat speculaas overheen, en je pompoen cheesecake is klaar!

    pompoen cheesecake met speculaasInsta perfect? Think again, haha!

    Het bakken van deze pompoen cheesecake ging natuurlijk weer niet helemaal zoals de bedoeling was. Eerst bleek mijn normale springvorm overleden, dus moest ik een smalle, hoge vorm gebruiken. De enige andere die ik had. Ik had natuurlijk géén idee wat deze andere springvorm zou betekenen voor de baktijd. Achteraf realiseerde ik me dat ik er gewoon minder vulling in had moeten doen. Maar natuuuurlijk bedacht ik dat pas toen het kreng al in de oven stond. En verder spoot ik pompoenpuree over mijn hele gezicht toen ik het blikje openmaakte (gat-ver-damme).

    En on top of that was de crème brulee brander die ik moest gebruiken om de mini marshmallows een beetje te bruinen, óók al kapot. De pompoen cheesecake was gewoon gedoemd om te mislukken eigenlijk, maar in the end viel het reuze mee. Hij was niet 100% gaar – had echt nog een minuutje of 5 a 10 meer nodig gehad – maar hij was heerlijk! Normaal gesproken zou ik nu zeggen: “mocht je nog vragen hebben over het recept, stel ze dan hieronder”. Maar ehm, gezien mijn bakdrama, denk ik dat je ze dit keer beter aan Simone kunt stellen, haha!

    Cheesecake Kerstbakken Kerstdessert Kerstdessert recepten Kerstdesserts Kerstrecepten Pompoen cheesecake Pumpkin cheesecake Sinterklaas recept Sinterklaas recepten Speculaas
    Share. Facebook Twitter Email WhatsApp
    Saskia de Laat
    • Website
    • Facebook
    • Instagram

    Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

    Dit vind je misschien ook leuk

    Recept | Zoete & zoute kerst snackmix

    12 december 2023

    Waarom genieten we juist met Kerst zo van chocolade?

    13 november 2023

    Hoe stel je een kerstmenu samen?

    6 november 2023

    3 reacties

    1. Marieke - What a Wonderful Christmas on 24 november 2018 8:34 am

      Nou ondanks het drama ziet hij er HEERLIJK uit!!! (En ik ben zelf ook verschrikkelijk in de keuken [Geert kookt bij ons])

      Reageer
      • Saskia de Laat on 24 november 2018 9:03 am

        Haha ik ben normaalgesproken niet verschrikkelijk in de keuken hoor. Maar ik heb zo mijn momentjes lol!

        Reageer
    2. Ingrid Durivou on 27 november 2018 8:33 am

      Het ziet er allemaal verrukkelijk uit!!! Knap dat vrouwen in de drukke december maand ook nog eens zelf gaan bakken!!! Respect!!! Groetjes!!!

      Reageer
    Laat een reactie achter Cancel reactie

    Ho Ho Hallo!

    Welkom op mijn blog! Ik ben Saskia, beter bekend als Christmaholic. Ik schrijf & vlog over kerstshows, versiertips, winterse uitstapjes, knutsels, heerlijke kerstrecepten en nog veel meer. Ik wens je veel kerstvoorpret! Lees meer…

    Volg jij me al?
    • Instagram
    • YouTube
    • Pinterest
    • Facebook
    • TikTok
    • WhatsApp
    Nieuwste Kerstvlog!
    Kerstmail

    Elke week kerstinspiratie!

    Schrijf je in voor de Kerstbrief en ontvang iedere zondag de leukste kerstinspiratie in je mailbox.

    Instagram
    Podcast

    Kerstpraat - de Podcast over kerst!

    Creatief

    Kerstversiering voor je poppenhuis | zelf maken & online kopen

    30 november 2024

    DIY | Gingerbread kaarsen maken

    21 november 2024

    DIY | Kerstornamenten maken: schilderijtjes in kleine fotolijstjes

    9 november 2024
    KERSTVERSIERING
    • KERSTDECORATIE MAKEN
    • KERSTKNUTSELEN MET KINDEREN
    • KERSTSTUKJES MAKEN
    • KERSTTRENDS
    • KERSTVERSIERING TIPS
    INSTAGRAM
    KERSTTIPS
    • CADEAUTIPS VOOR KERSTMIS
    • KERSTCADEAUS INPAKKEN
    • KERSTRECEPTEN
    • KERSTSHOWS IN TUINCENTRA
    • KERSTVLOGS & VIDEO'S

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Ad Blocker geactiveerd!
    Ad Blocker geactiveerd!
    Christmaholic wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen.