Close Menu
Christmaholic.nl
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest YouTube TikTok
    Christmaholic.nl
    • Home
    • Versiering
      • Kersttrends
      • Herfstversiering
      • Interieurinspiratie
      • Kersttafel dekken
    • DIY & Creatief
      • Kerstversiering maken
      • Kerststukjes
      • Kerstkaarten maken
      • Knutselen met kinderen
    • Cadeaus
      • Cadeautips
      • Cadeaus inpakken
      • Kleding & Make-up
    • Koken
      • Hapjes & Amuses
      • Voor- en bijgerechten
      • Hoofdgerechten
      • Desserts & gebak
      • Ontbijt & Lunch
      • Complete kerstmenu’s
      • Kerstdrankjes
    • Tradities
      • Kerst geschiedenis
      • Gebruiken & Tradities
    • Amusement
      • Kerstshows in tuincentra
      • Podcast
      • Muziek & Film
      • Kerstmarkten
      • Kerstevenementen
      • Winacties
      • Inspiratie
        • Alles over Kersttradities
        • Alles over Low Budget Kerst
        • Alles over Kerst met kinderen
        • Alles over de Kersttafel dekken
    • Christmaholic
      • Dit is Christmaholic
      • Samenwerken
      • Contact
      • Privacy
    Christmaholic.nl
    Home»Kerstkoken»Kerstrecepten»Desserts & gebak»Kerstrecept: red velvet cake in a jar
    Desserts & gebak

    Kerstrecept: red velvet cake in a jar

    Sandra Te StroetBy Sandra Te Stroet2 december 2015Updated:24 oktober 20178 reacties2 Mins Read

    Misschien ben je al wel aan het nadenken over wat je zult maken deze kerst. Dan is dit in ieder geval een leuk en origineel idee! Op dit moment zijn toetjes en traktaties in een potje helemaal hot in Amerika. Langzamerhand waait deze trend ook over naar Nederland. Dus waarom zou je er niet kerst op inspelen? Hieronder leg ik je uit hoe je deze red velvet cake in a jar precies maakt.

    Maar hoe maak je dat?

    Allereerst heb je een aantal ingrediënten en bakspullen nodig. Denk aan een weckpotje waar je straks je toetje in wilt doen. Daarnaast een bakblikje ter grootte van het weckpotje. Natuurlijk kun je ook een groter rond bakblik gebruiken, dan heb je naderhand nog wat cake om op te snoepen.

    Welke ingrediënten heb je nodig?

    Zorg dat je in huis hebt:

    • 170 gr Red Velvet cakemix. Ik heb die van Funcakes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander merk gebruiken
    • 35 ml Zonnebloemolie
    • 1 ei
    • 65 ml water
    • 60 gr ongezouten roomboter
    • 120 gr roomkaas (bijv. monchou of philadelphia)
    • 250 gr poedersuiker
    • 1 tl vanille extract

    Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

    IMG_3441

    Aan de slag!

    Bak de cake zoals dat op de verpakking van de bakmix aangegeven staat. Laat deze na het bakken goed afkoelen. Dat voorkomt dat de cake gaat brokkelen of uit elkaar valt.

    Ondertussen kun je al mooi het roomkaas glazuur klaarmaken. Mix de zachte boter en roomkaas door elkaar. Zet daarna de mixer op de laagste stand en voeg beetje-bij-beetje de poedersuiker toe. Laat dit tussendoor goed door elkaar mixen. Als laatste voeg je het vanille-extract toe.

    Steek vervolgens het juiste formaat uit de cake met een cake-ring of een ronde uitsteker voor koekjes (wanneer de cake al op de juiste grootte gebakken is hoeft dit niet).

    IMG_3445

    Daarvan maak je dan dunnere cake lagen van ongeveer 1 à 2 cm. Met zo’n cakelaag begin je ook je toetje op te bouwen. Leg zo’n laag in het weckpotje. Daarop breng je een laag roomkaas glazuur aan. Vervolgens weer een cakelaag en zo ga je door tot het potje vol zit.

    Cake in a jar opbouwen

    Bovenop kun je nog wat kruimels van je mooie rode cake strooien voor een stijlvol effect. En klaar is je Red Velvet cake in a jar! Zeg nou zelf ziet het er niet uit om heel snel op te eten?

    Cake in a jar leuke traktatie voor kerst

    Zou jij deze Red Velvet Cake maken voor kerst?

    Cake Cake in a jar Kerstbakken Kerstcake Kerstdessert Kerstkoken Kerstrecepten Kersttaart Kersttraktatie Red Velvet Red Velvet Cake
    Share. Facebook Twitter Email WhatsApp
    Sandra Te Stroet
    • Website
    • Facebook
    • X (Twitter)

    Sandra, een creatieve marketing- en communicatiespecialist, die in haar vrije tijd dol is op bakken! Taarten, cupcakes, cakepops; ze draait er haar hand niet voor om. Ze geeft haar eigen draai aan de persoonlijke baksels, zo ook voor het thema Kerst!

    Dit vind je misschien ook leuk

    Recept | Zoete & zoute kerst snackmix

    12 december 2023

    Waarom genieten we juist met Kerst zo van chocolade?

    13 november 2023

    Hoe stel je een kerstmenu samen?

    6 november 2023

    8 reacties

    1. Chantal otterspeer on 2 december 2015 2:09 pm

      Geweldig idee! !!
      Dit ga ik zeker uitproberen met kerst. Ook makkelijk van te voren te maken…
      Super idee!

      Reageer
    2. Lotte on 4 december 2017 8:34 pm

      Hoe groot zijn de potjes die je hiervoor gebruikt hebt? Lijkt me echt iets leuks om te maken voor deze kerst 😀

      Reageer
      • Sandra on 5 december 2017 7:55 pm

        Hee hai! Ik heb toen kleine weckpotjes bij de Xenos gekocht. Ik denk zo’n diameter van 7 cm. Maar in principe kun je er gewoon ieder potje voor gebruiken. Succes!

        Reageer
    3. Monica on 26 maart 2018 2:30 pm

      Welke grote weckpotjes heb je gebruikt

      Reageer
      • Sandra on 26 maart 2018 7:47 pm

        Hoii, zie mijn antwoord hierboven. Volgens mij rond de 7 cm diameter. Maar je kunt er ook grotere potjes voor gebruiken. Succes!

        Reageer
    4. Joy Carolus on 20 december 2018 3:50 pm

      Lijkt me heerlijk! Ik ben team toetje deze kerst. Ik gebruik alleen een andere red velvet cake. Daarom is het me nu niet helemaal duidelijk hoeveel roomboter en roomkaas uiteindelijk gebruikt worden voor de glazuur. Ik neem aan dat een deel van de boter en de roomkaas zoals hierboven staat, in de cake gaat en een deel in de glazuur. Kun je daar wat duidelijkheid in scheppen?

      Reageer
      • Sandra on 20 december 2018 4:22 pm

        Hoi Joy, de red velvet cake van Funcakes is alleen op basis van olie en een ei.. Dus de overige ingrediënten (roomboter, roomkaas, poedersuiker en vanille extract) heb ik toen allemaal gebruikt voor de roomkaas glazuur.

        Reageer
        • Joy Carolus on 20 december 2018 5:44 pm

          Ah duidelijk! Dank je wel!!

          Reageer
    Laat een reactie achter Cancel reactie

    Ho Ho Hallo!

    Welkom op mijn blog! Ik ben Saskia, beter bekend als Christmaholic. Ik schrijf & vlog over kerstshows, versiertips, winterse uitstapjes, knutsels, heerlijke kerstrecepten en nog veel meer. Ik wens je veel kerstvoorpret! Lees meer…

    Volg jij me al?
    • Instagram
    • YouTube
    • Pinterest
    • Facebook
    • TikTok
    • WhatsApp
    Nieuwste Kerstvlog!
    Kerstmail

    Elke week kerstinspiratie!

    Schrijf je in voor de Kerstbrief en ontvang iedere zondag de leukste kerstinspiratie in je mailbox.

    Instagram
    Podcast

    Kerstpraat - de Podcast over kerst!

    Creatief

    Kerstversiering voor je poppenhuis | zelf maken & online kopen

    30 november 2024

    DIY | Gingerbread kaarsen maken

    21 november 2024

    DIY | Kerstornamenten maken: schilderijtjes in kleine fotolijstjes

    9 november 2024
    KERSTVERSIERING
    • KERSTDECORATIE MAKEN
    • KERSTKNUTSELEN MET KINDEREN
    • KERSTSTUKJES MAKEN
    • KERSTTRENDS
    • KERSTVERSIERING TIPS
    INSTAGRAM
    KERSTTIPS
    • CADEAUTIPS VOOR KERSTMIS
    • KERSTCADEAUS INPAKKEN
    • KERSTRECEPTEN
    • KERSTSHOWS IN TUINCENTRA
    • KERSTVLOGS & VIDEO'S

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

    Ad Blocker geactiveerd!
    Ad Blocker geactiveerd!
    Christmaholic wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen.