Wie heeft er zin in het kerstdiner? Ik, ik, ik!! Ook al gaat het er dit jaar waarschijnlijk allemaal anders uitzien dan normaal, ik ga zeker weten kerstkoken in december. En zoals ieder jaar kijk ik reikhalzend uit naar de kerstedities van de foodmagazines. Eén van de allerlekkerste kooktijdschriften is natuurlijk Foodies. En deze week mag ik maar liefst 12(!) lezers blij maken met hun superdikke kerstnummer.
‘The Big Christmas Issue’ van Foodies
Het hele jaar door is Foodies een heerlijk blad vol kookinspiratie. Maar ja, ik kan toch wel zeggen dat de kersteditie (of zoals zij het noemen ‘The Big Christmas Issue’ a.k.a. het grote kerstnummer) mijn allerfavorietste nummer is elk jaar. Het is lekker dik en staat tjokvol feestrecepten. Zoals natuurlijk een recept voor kerstkalkoen. Maar ook sint-jakobsschelpen in ‘nduja-boter, geglaceerde pastinaak met shiwky-ahornsiroop, beenham en meatloaf.
Ik zag ook een variant op één van mijn lievelingsgerechten: peking eend. Verder staat er een vegetarisch kerstmenu in, inspiratie voor gourmetgerechtjes en natuurlijk de meest heerlijke kerstdesserts. En dan heb ik nog lang niet alles genoemd. Echt, dit superdikke nummer staat net zo vol als jij bent na het nuttigen van het kerstdiner ;-). En ik mag maar liefst 12 van jullie blij maken met een exemplaar!
Hoe maak je kans op deze prijs?
Wil jij één van de twaalf exemplaren van dit blad winnen? Laat dan hieronder uiterlijk 25 november 2020 een reactie achter. Vertel me in jouw comment wat het lekkerste is dat je ooit gegeten hebt met Kerst! Welke food memory is jou het meeste bijgebleven? Was het de gourmet met de hele familie een paar jaar geleden? Was het die kerstkalkoen uit de bbq van je vader? Of had je zelf iets heerlijks op tafel gezet? Ik hoor het heel graag!
Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn om mee te doen en dat je in Nederland of België moet wonen. De winnaars krijgen via e-mail bericht (dus zorg dat je mailadres klopt!). Verder communiceer ik niet over de uitslag, dus vragen over of de uitslag al bekend is en wie er gewonnen heeft, zal ik niet beantwoorden.
Ik wens jullie allemaal heel veel succes!!
331 reacties
Het allerlekkerste wat ik met kerst gegeten heb, zijn de stoofpeertjes en de appelmoes die alleen mijn oma zo kon klaarmaken. Het is al jaren terug. Helaas is ze overleden, en we weten hoe het klaargemaakt werd. Maar toch, het smaakt nooit zoals oma het maakte!
Ooh ik kom nu weer tot de conclusie dat een heerlijke frambozen Charlotte ijs trifle met pure chocolade toch echt weer een keer gemaakt moet worden Maar qua tradities komen er echt niet onder kalkoen met zuurkool uit .
Mijn dochter zit nu op de middelbare, maar had het erover dat elk jaar het kerstdiner op de basisschool top was. Haar juffen vroegen elk jaar weer om haar mini monchou met kersen en bastogne koek bodem toetjes. Geweldig! Ons favoriet met kerstgevoel!
Het kerstdiner is elk jaar feest bij ons! Iedereen zorgt voor een gerecht. Zo heb ik vaker de voorgerechtjes of het dessert verzorgd en mijn moeder zorgt meestal voor de groenten. Maar mijn lievelingsgang is de kaas. Mijn oom neemt elk jaar een selectie kaasjes mee als nagerecht na het zoet. Elk jaar weer wat anders, maar elk jaar heerlijk. Een paar jaar geleden bracht hij een kaasje mee met een grijs korstje. Het korstje was zacht dus mijn vader en ik aten het gewoon op. Toen vroeg iemand of dat wal kon. Mijn oom zei: “Dat zou ik niet aanbevelen want dat is een laagje as.” Oeps! Hadden wij blijkbaar niet goed geluisterd naar de uitleg. Maar die kaas was dus heeeeeeel lekker! Ook met korstje.
Wat een leuke winactie weer!! Wij eten ieder jaar hetzelfde ☺ Mijn ouders gaan op kerstavond de keuken in voor soep, Rollade, Kalkoenfilet, Fricandeau, Varkenshaas en Beenham. Daarbij eten we altijd aardappelroosjes- kroketjes- mini rosti’s en sneeuwpop- en kerstboom aardappeltjes met Erwten, bloemkool, broccoli, spruiten en sperziebonen. Verdeeld over 2 dagen natuurlijk haha. Daarna nog een lekker apart toetje en een stukje ijstaart en dan is het kerstdiner weer compleet . Mijn vader kan vanaf dit jaar niet meer zelf in de keuken helpen helaas, dus misschien is dit een mooi moment om een nieuwe traditie te beginnen met mijn moeder uit dit boek!!
Ik heb ooit met kerst een heerlijke appeltaart gegeten terwijl ik die helemaal niet lust Kun je nagaan hoe lekker die was. Dit jaar ga ik voor t het eerst echt kerstkoken ik durfde het nooit aan bang dat t mis zou gaan Nu met de kleinere gezelschappen ga ik de uitdaging aan
Vorig jaar samen met mijn zoon (toen 16) uitgebreid diner buffet in elkaar gezet. We zijn er 2 dagen druk mee geweest en hadden van alles gemaakt. Van carpacio, gevulde eieren, eiersalade, worstenbroodjes tot chicken wings en toetjes buffet er was van alles. Beviel zo goed dat we het dit jaar gaan gerhalen. Kortom nieuwe traditie hier in het gezin!
Onze traditie op kerstavond was altijd heerlijke zelf gemaakte worstenbroodjes. Later zijn ze vervangen door een diner maar ik denk dat ik dit jaar de traditie weer ga hervatten.
Het aller lekkerste weet ik niet eens! Elke kerst komt het gezin samen(ouders, 5 kinderen en aanhang en kleinkinderen) en iedereen maakt een eigen gerecht. Daar zit zoveel lekker tussen! Van winter-bbq tot oldschool kerst met kalkoen tot fushion. Of we dat dit jaar kunnen doen? Waarschijnlijk niet maar iedereen een lekker gerecht brengen kan wel en daar heb ik wat inspiratie voor nodig.
Het allerlekkerste? Een kalkoen op traditionele wijze, uit een oud kookboek dat nog van mijn oma is geweest. Zo lekker en zoooo kerstig!
Het lekkerste wat ik gegeten heb met kerst is buikspek geweest, heerlijk mals. Door mijn broertje bereid op de bbq. Het was echt een verwennerij! Het zou heel leuk zijn om het foodies magazine te winnen om inspiratie op te doen voor de komende kerst!
Ik heb een paar jaar geleden een heerlijke gravad lax gemaakt van een hele zalm met rode biet. Super mooi effect met de roze/rode kleur. Het was een daverend succes op het kerstdiner met 15 man. Ieder jaar probeer ik mijzelf weer te overtreffen en haal veel inspiratie uit kookboeken en tijdschriften. Dus deze prijs komt helemaal goed uit.
Kerst = lekker eten! Het allerlekkerste dat ik ooit heb gegeten met kerst is Beef Wellington. Gemaakt door mijn lieve vriend. Het moment dat het enorme spektakelstuk werd aangesneden was het gewoon stil aan tafel! Zo mooi! En zo lekker!!!
Ik heb met name herinnering aan de toetjes van mijn moeder. Zij maakte altijd chocolade mousse en ananas baverois. Ik heb deze ook een keer gemaakt bij mijn schoonfamilie en zo is dit ook als kersttraditie geboren bij hen.
De beef Wellington die mijn ouders altijd maken op kerstavond!
Wat een leuke winactie! Mijn allerlekkerste herinnering is mijn eerste kerst in mijn eigen huisje! Ik moest en zou een echte kerstkalkoen maken, geweldig om te doen en hij smaakte heerlijk! Groetjes Andrea
De lekkerste kerstdiners zijn van lang geleden toen mijn moeder op de eerste kerstdag begin aan het kerstdiner. De heerlijke geur door het hele huis van stoofpeertjes, appelmoes en het konijn dat stond te stoven zal ik nooit vergeten. Later de geur van cranberry’s en spruitjes en ‘s avonds de tafel prachtig gedekt met kaarsen en de kerstboom ernaast was het ultieme kerstdiner en verrukkelijk, mijn moeder kon heerlijk koken.
Goedemorgen Saskia,
Wat heerlijk om wakker te worden en gelijk aan het kerstdiner te denken. Het water loopt mij nu al in de mond. Mijn moeder houdt enorm van koken en heeft al zoveel lekkers op tafel gezet. Wat heel knap is dat ze elk jaar weer een nieuw 8 gangen menu op tafel zet. De laatste 10 jaar waag ik mijzelf met behulp van mijn man (samen koken is zo fijn) in de keuken voor een heus kerstdiner. Maar het allerlekkerste wat ik ooit gegeten heb met kerst is hertenbiefstuk met chocoladesaus. Toen ik las wat we gingen eten dacht ik vlees met chocola?…. Dat kan nooit lekker zijn. Maar het was verrukkelijk.
Wat een leuke actie! Mijn allerlekkerste herinnering is mijn eerste kerst in mijn eigen huisje! Ik moest en zou een echte kerstkalkoen maken, geweldig om te doen en hij smaakte heerlijk! Groetjes Andrea
Wat een leuke actie!
Mijn lekkerste kerstdiner was een gerecht van fazantfilet omwikkeld met spek, met een saus van paddenstoelen, sherry en slagroom. Dit was het eerste kerstdiner dat mijn man en ik maakten in ons huisje. En bij de geur van champignons in boter en tijm denk ik meteen aan kerst. Echt heerlijk!
Zin om nog meer kerstherinneringen te maken met heerlijk eten 🙂
Het lekkerste wat ik ooit met kerst gegeten heb was uit een Allerhande met Jamië olivier.
Zelfs mijn schoonzoon, ook een echte kok, zei: dit smaakt echt naar Kerst!!!
Natuurlijk wil ik dit geweldige dikke kerstnummer winnen! Inspiratie voor het kerstdiner kan ik altijd wel gebruiken! Bakken, koken, in deze tijd is het fijn in de keuken te staan en iets moois op tafel te zetten die ons doen laten vergeten dat het een gekke tijd is met die stomme Corona. Naast alle gezellige kerstversiering in huis natuurlijk 😉
Allerlekkerste is mijn manlief zijn eigen gemaakte tiramisu!!
Het allerlekkerste wat ik ooit met kerst heb gegeten zijn de restjes rollade uit de oven met casanova saus van mijn moeder in de nacht van 1e naar 2e kerstdag om mijn liefdes verdriet te verwerken. Dit in combinatie met een urenlang gesprek met mijn moeder vergeet ik nooit meer!!! Er bestaat echt zoiets als comfort food en het werkte!
✨Geweldig mooi leesblad wat ik bijna ieder jaar aan iemand anders cadeau doe maar nooit eens koop voor mezelf!
Het lekkerste dessert wat ik ooit op heb waren de zwanen van soesendeeg met ijs en amandelen!✨
Leuk! Mijn mooiste kerstdiner herinneringen zijn de walking dinners met mijn ouders, 6 broers/zussen, hun partners en kinderen. Ieder jaar een ander thema: captains dinner – rijsttafel – stamppottenbuffet – koud buffet …. Samen boodschappen doen (voor 35 personen), koken en de gezelligheid van met elkaar het eten. Tussendoor gekke spelletjes (levende toto – pictionary) en een wandeling. Leuke herinnering is een brunch waar iedereen in pyama ” moest” komen. Een van de weinige Kerstfeesten waar het sneeuwde!
Hier hebben we een perfecte verdeling. Mijn man houdt van koken en ik van bakken. Het liefst staat mijn man achter de bbq, rode aardappel, bavette, broodjes pulled pork.. niks is hem te gek en hij kan er zelfs ‘s nachts voor opstaan zodat het vlees heerlijk mals is. Ik bak voor kerst graag brownies in kerstboom en Rudolf style, lemon curd cake bonbons, monchoutaart, meringue en tot slot cupcakes in diverse smaken. En erna… uitbuiken!! 🙂
Het lekkerste wat ik ooit met kerst gegeten heb was uit een Allerhande met Jamië olivier.
Zelfs mijn schoonzoon, ook een echte kok, zei: dit smaakt echt naar Kerst!!!
Ik kijk elk jaar weer zo uit naar de garnalencocktail van oma. Niemand die ze zo lekker maakt 🙂
Een verzoekje die ik dus elk jaar weer aanvraag. Zelf als we gaan gourmetten ipv. een gangenmenu.
Kerstavond 2019 waar we traditioneel aan de gourmet gingen.
Waar we ook vlees hadden in een ster of kerstboompje.
Ohhhh dit tijdschrift heb ik elk jaar met kerst. Sowieso elke kerst editie van food magazines hihi
Mijn kerstmemory is toch wel die van 3 jaar geleden. Het eerst in mijn eigen huisje dus ik had mijn ouders en oma uitgenodigd en ging alles zelf koken. En deze oen verbrande haar hand aan de oven.. heb nog steeds het litteken, maar het eten was gelukkig goed gelukt!
Mijn food memory is : ik had zelf tomaten crème soep gemaakt voor mijn schoonmoeder, daarin zat wat ui en knoflook iets wat ze absoluut niet lekker vind! Ze heeft 3kommen met deze lekkere soep op.inmiddels is ze 2 jaar overleden en dit blijft met kerst vaak het verhaal als de soep op tafel komt ❤️
Ik.doe graag mee! Ik vind gourmetten met heel de familie altijd zo gezellig!! Maar maak altijd 3 gangen met ons eigen gezinnetje of met mijn ouders erbij…heerlijk kijk er nu al naar uit en hoop inspiratie op te doen uit dit blad!!
Oeh wat het lekkerste was…. Lastig met 2 a 3 diners per kerst en als iedereen wat lekkers maakt… Maar toch kies voor het gene met het meeste werk de pulled pork van mijn zwager die er de hele nacht elk uur uit ging om het vlees te strijken en keren… 🙂
Enorm leuke prijs weer! Ik doe graag mee, niet voor mezelf want ik hem ‘m al in huis maar voor mijn nichtje Marjan. Zij houdt van lekker koken en verdient een heerlijk rustige kerstvakantie waarin ze zich alleen maar druk hoeft te maken over wat voor mooie gerechten ze gaat maken.
Super leuk!! het leukste kerst diner was 2 jaar geleden, waarin iedereen 1 gerechtje maakte, waardoor we een 10-gangen diner hadden! een groot succes, met veel verassende gerechtjes.
Het allerlekkerste dat ik tijdens het kerstdiner gegeten heb is de beenham op een bedje van kastanjechampignons, gele en rode uien uit de oven. De beenham werd begeleid door spruitjes, doperwten, stoofpeertjes en pommes duchesse. Het is een klassieker bij ons aan tafel waar iedereen naar uitkijkt. Ik heb altijd de eer om dit feest op tafel te toveren en zal dit als traditie blijven doen, maar het is altijd leuk om inspiratie op te doen in kookboeken en tijdschriften en zo bijvoorbeeld bijgerechten aan te passen. Met een diner op kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag is er altijd ruimte voor variatie. Er is dus altijd een diner waarin iets nieuws bereid kan worden en waar de nodige inspiratie voor nodig is. Al eindigt tweede kerstdag traditioneel met de gourmetplaat.