Wie heeft er zin in het kerstdiner? Ik, ik, ik!! Ook al gaat het er dit jaar waarschijnlijk allemaal anders uitzien dan normaal, ik ga zeker weten kerstkoken in december. En zoals ieder jaar kijk ik reikhalzend uit naar de kerstedities van de foodmagazines. Eén van de allerlekkerste kooktijdschriften is natuurlijk Foodies. En deze week mag ik maar liefst 12(!) lezers blij maken met hun superdikke kerstnummer.
‘The Big Christmas Issue’ van Foodies
Het hele jaar door is Foodies een heerlijk blad vol kookinspiratie. Maar ja, ik kan toch wel zeggen dat de kersteditie (of zoals zij het noemen ‘The Big Christmas Issue’ a.k.a. het grote kerstnummer) mijn allerfavorietste nummer is elk jaar. Het is lekker dik en staat tjokvol feestrecepten. Zoals natuurlijk een recept voor kerstkalkoen. Maar ook sint-jakobsschelpen in ‘nduja-boter, geglaceerde pastinaak met shiwky-ahornsiroop, beenham en meatloaf.
Ik zag ook een variant op één van mijn lievelingsgerechten: peking eend. Verder staat er een vegetarisch kerstmenu in, inspiratie voor gourmetgerechtjes en natuurlijk de meest heerlijke kerstdesserts. En dan heb ik nog lang niet alles genoemd. Echt, dit superdikke nummer staat net zo vol als jij bent na het nuttigen van het kerstdiner ;-). En ik mag maar liefst 12 van jullie blij maken met een exemplaar!
Hoe maak je kans op deze prijs?
Wil jij één van de twaalf exemplaren van dit blad winnen? Laat dan hieronder uiterlijk 25 november 2020 een reactie achter. Vertel me in jouw comment wat het lekkerste is dat je ooit gegeten hebt met Kerst! Welke food memory is jou het meeste bijgebleven? Was het de gourmet met de hele familie een paar jaar geleden? Was het die kerstkalkoen uit de bbq van je vader? Of had je zelf iets heerlijks op tafel gezet? Ik hoor het heel graag!
Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn om mee te doen en dat je in Nederland of België moet wonen. De winnaars krijgen via e-mail bericht (dus zorg dat je mailadres klopt!). Verder communiceer ik niet over de uitslag, dus vragen over of de uitslag al bekend is en wie er gewonnen heeft, zal ik niet beantwoorden.
Ik wens jullie allemaal heel veel succes!!
331 reacties
Hi!
Wat een leuke winactie!
Vorig jaar maakte ik voor de allereerste keer een gevulde rollade samen met rode wijn peertjes en gevulde appels ( recept van op je website). Het was heerlijk genieten. Ik had ook gewoon te veel gemaakt van alles. Dus 3 dagen er na was ik nog steeds aan het genieten! Hahaha … maar zo hoort het toch, niet?!
ps. Die manden die u heeft gekocht bij de schotse ruit zijn zo mooi !! Wow <3
Wat leuk ik doe al jaren het zelfde vleesrecept van mijn moeder kip in roomboter gebakken met ananas groente wisseld nog wel eend
Wat een leuke winactie! Mijn zwager komt uit een slagersfamilie en is (net als ik) gek op vlees. Voor de kerst heeft zijn vader twee jaar geleden een steak laten invliegen vanuit Amerika speciaal voor de kerst voor onze familie. Mijn zwager bereide het vlees verder en het was echt heerlijk! Tot nu toe het beste hoofdgerecht ooit, maar wellicht kan ik het komend jaar overtreffen met de recepten van foodies!
Ieder jaar met kerst genieten we weer van de heerlijke kiprollade, (waarbij de meerprijs naar een goed doel gaat) dubbel genieten!!
Tevens is het familie kerstdiner ook zeer waardevol, als iedereen zelf iets heeft gemaakt en het meeneemt, ieder jaar weer een tafel vol heerlijkheden.
Uit respect voor de zorg slaan we nu een jaartje over.
Ik kan niet kiezen tussen al het lekkers wat ik met kerst heb gegeten.
Vaak kwam het wel uit een kerst food magazine.
Heerlijk om met een foodies op de bank onder een dekentje met warme chocolademelk het kerstdiner samen te stellen
Wow wat een leuke win actie. Ik zou graag winnen om wat extra bijzonders op tafel te zetten. Ik heb ooit met kerst gestoofde kalfswangen gekregen en tot op de dag van vandaag was dat ’t lekkerste wat ik ooit gegeten heb.
Liefs Sabine
Wat een leuke winactie! Mijn favoriete kerstgerechtjes zijn de zalm Wellington die mijn moeder vorig jaar maakte en de gevulde Portobello van mijn vader met rambol in bladerdeeg. Dit jaar komen de voor het eerst bij mij thuis van het kerstdiner genieten, omdat ik samen ben gaan wonen met mijn vriend. 🙂
Te leuk, dit jaar wil ik graag zelf voor mijn ouders koken. Normaal kookt mijn moeder een heel dinner voor 14 man. Vaak groen vlees (italiaans, niet bedorven) dat is toch wel mijn ultieme kerstmaaltje. Maar heel eerlijk als mijn moeder met kerst haar wonderen verricht is alles kerstwaardig. Ik kan haar niet evenaren maar misschien met dit boek dat ik aardig in de buurt komt.
Lekkerste kerst herinnering is toch wel de confit de canard !! Dit jaar word ook een uitdaging wat betreft een combi met een vegetarisch gerecht ! De kerst editie van foodies lijkt me geweldig !
dit jaar wordt voor mij de 1e kerst zonder partner. Normaal maakte hij altijd het kerstdiner. Met zijn koksopleiding achtergrond was dat ook altijd heerlijk ! Of het nu 3 of 6 of meerdere gangen was, hij draaide daar zijn hand niet voor om. Hij vond het heerlijk om 1e kerstdag in de keuken te staan.
4 januari van dit jaar overleed hij zeer onverwachts.
Gelukkig heb ik veel van hem geleerd op kookgebied. Dit jaar vier ik kerst met mijn buurtjes. We willen de traditie van mijn partner voortzetten. Daar zou het blad van Foodies zeer welkom bij zijn.
Dan zou ik na het bereiden van het diner opkijken naar de sterren en zeggen : lieve schat, i did it !!
Lastig… De beste herinnering is waarschijnlijk kerstdiner bij mijn oma.. Elk jaar maakte ze hetzelfde, verse groentesoep, aardappelen (tot prut gekookt), 2 soorten dood gekookte groente, appelmoes en tutti frutti, speciaal voor mij… En dan rosbief… Compleet kapot gebakken… Daar maakte ze stoofvlees van… En dan ijs na… Toen vreselijk nu ’n dierbare herinnering. Zelf pakken we het anders aan… Mijn man is een echte bbq fanaat dus ook met kerst gaat er een stuk vlees op.. Zoals bavette met rode wijn saus… Heerlijk.
Leuk blad! Ik heb mijn kerstmenu’s al klaar, maar met zo’n blad kan het zomaar nog veranderen! Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb met kerst…uhm…lamsbout met honing en appelsaus of toch eendenborstfilet met stroop of toch de hertenstoof. Oooh teveel om een keus te maken. Een mooie herinnering met kerst is toch altijd wel de avondjes met AYNIL.
Wat een leuke winactie weer!
Eigenlijk is mijn mooiste herinnering aan het eten bij kerst gewoon het standaard gourmetten. We zitten (normaliter) met het hele gezin en alle aanhang uren aan tafel. We kletsen, lachen, halen herinneringen op, genieten en sluiten af op de bank met heerlijk koffie en kerstgebak. Wat een waardevolle avond is dat voor mij!
Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb met Kerst, was de ananas bavarois van ons mam.
Die maakt ze bijna elk jaar……..
Soms vervangt ze de ananas door perziken, maar dat is minder lekker ( vind ik).
Maar het meest belangrijke bij lekker eten is toch wel het samen zijn.
Al zou ze het dit jaar voor de deur zetten, omdat we niet samen om de tafel kunnen zitten dan smaakt het toch ECHT anders….
Wat knap dat je zijn traditie wil voortzetten, daar spreekt veel liefde uit. Ik wens je veel sterkte!
Hi, super leuke winactie!
Het lekkerste wat ik heb gegeten en wat mij altijd is bijgebleven uit mijn jeugd, is hors d’oeuvre. Zo veel kleine hapjes, en allemaal ontzettend lekker! Uiteraard met Viennetta ijs toe. Mijn fijnste herinnering met de familie waar ik ieder jaar weer naar uit keek! Dit jaar hoop ik zelf een heerlijk gerecht te maken, dus daar zal deze zeker van pas komen!
Superleuke winactie! Het lekkerste kerstdiner is eigenlijk niet echt een diner maar een heerlijke traditie waarbij we met onze kinderen op kerstavond van genieten. Het is een assortiment van allemaal lekkere hapjes, kaasjes, toastjes, fruit en nog veel meer. Alle lampen uit en alleen de kaarsjes en kerstboom aan, kerstmuziekje op, even helemaal zen voordat de kerstdrukte begint! En daarna cadeautjes uitpakken! Wat nieuwe inspiratie voor lekkere hapjes zou dus heel goed van pas komen
De beste diner was met mijn kleinzoon er nog bij en met de familie was de laatste gelukkig kerst op negen jaar overleden aan leukemie daarna zo gemist
Hoe leuk! Wij vieren elk jaar kerst op zijn Zweeds, de 24ste met cadeaus, chique de friemel en 3 of 4 gangen menu, waarbij ieder gezin (mijn ouders, ik en mijn broer) een gerecht maakt. Toen ik net samen was met mijn vriend, nu man, in 2007, hebben we voor het eerst samen het hoofdgerecht gemaakt. Allebei dol op lekker eten en drinken, kozen we een zeer ambitieus gerecht uit het oude kookboek van Cas Spijkers, namelijk Anjou duif. We hebben 2 dagen in de keuken gestaan, een farce gemaakt en duif uit de oven. Klinkt misschien niet zo lekker, maar was zo goed gelukt! En toen wist ik, die vent is de ware, we hadden de test samen luxe koken doorstaan. Zo goed gegeten die kerst!
Elk jaar doen we samen met de kinderen kinderkerstdiner op kerstavond. En dat is geen patat met kipnuggets in kerstboomvorm, maar echte kerstgerechten, maar dan wel aangepast op de kinderen. Meestal 5 gangen. Ze mogen zelf kiezen wat het wordt. En zo hebben we al van alles uitgeprobeerd. Pastinaaksoep, struisvogelbiefstuk, pavlova. Elk jaar is het genieten. Beter dan de jaarlijkse uitgedroogde kip van het spit die ik vroeger bij mij ouders kreeg 😉
Hi Saskia, gefeliciteerd met je 10 jarige jubileum.
Mijn leukste kerstherinnering met eten is het grote kerstfeest met mijn familie bij opa en oma. We zijn een grote familie met veel kleinkinderen en oma maakte voor ons altijd hele grote schotels Mac and cheese in de oven. Als toetje mochten we allemaal een chocoladekerstbal uit de boom halen. Inmiddels zijn we allemaal groot en vieren we nog steeds samen. En eet de jongste generatie nog steeds heerlijke Mac and cheese, maar niet meer door oma gemaakt.
Hoi Saskia, wat een leuke winactie. Het lekkerste wat ik mij herinner is een speciale zalmsalade die mijn moeder voor 2e kerstdag had gemaakt. Een grote schotel en prachtig opgemaakt. Smaakte zalig. Ik heb niets met gourmetten en fondue, ik maak liever gerechten en hapjes en nagerechten, taarten….mmmm
Ik blijf gourmetten met familie toch het gezelligste en het lekkerste vinden, omdat iedereen kan kiezen wat hij of zij wil. Daar heb ik dan ook de mooiste herinneringen aan!
Hiii Christmaholoc,
Sinds drie jaar ben ik skileraar in Oostenrijk. Dus al drie jaar lang vier ik kerst in de wit besneeuwde bergen. Het eerste jaar vierde ik voor eerst kerst zonder familie, wat best even wennen was. Maar dat jaar hebben we met alle skileraren een geweldig kerstdiner gemaakt. Dit was echter wel een uitdaging want we hadden een mini keuken en een klein budget. Echter was de dat leukste kerst ever. Iedereen had een klein hapje gemaakt en zo hadden we een buffet met 21 kleine hapjes. Dat was echt mega lekker en gezellig!
Liefs Sterre (20)
Het lekkerste dat ik ooit met kerst at was beef Wellington. Het krokante bladerdeegbakje, het malse vlees met heerlijk kruidenjasje. Hmmmm
Het mooiste kerstdiner is van langeleden bij mijn jongste broer met de hele familie aan tafel. Mijn beide ouders leefde toen nog. Iedereen had iets gemaakt voor het diner. Mijn schoonzus had de tafel prachtig versierd met zilver gespoten hulstblaadjes. Mijn mooiste herinnering.
Weer een leuke actie! Ik heb hem al een tijdje op tafel liggen als Sinterklaas cadeau voor m’n schoonzus. Ik moet mijzelf steeds meer beheersen om hem niet open te maken en door te lezen. Mijn kerstfavoriet is hertenbiefstuk, met een heleboel verschillende bijgerechten. Het toetje is bijna elk jaar zelfgemaakte tiramisu! Heerlijk!
Wow ! Die wil ik winnen! Ik kan wel wat inspiratie gebruiken voor het kerstdiner. Het lekkerste wat ik ooit tijdens kerst heb gegeten. Pff, daar vraag je me wat.. Ik heb zelf ooit een hertenstoofpotje gemaakt en in van die schattige 1 persoons pannetjes verdeeld met een dakje van bladerdeeg uit de oven. Dat was lekker.
Maar ook een zalmbonbon met wasabi en Hollandse garnalen, viel goed in de smaak. Maar ouderwets gourmetten met lekker vlees van de keurslager is ook genieten. Hoe we het dit jaar gaan doen? Geen idee !? Daarom wil ik winnen, hopelijk doe ik dan een idee op!
Mijn partner heeft een aversie tegen alles wat maar te maken heeft met gourmetten, fondue o.i.d……ik krijg hem dan ook niet zo gek! Daarom denk ik met gemengde gevoelens terug aan die keer dat hij over zijn hart streek….
Hele leuke winactie!!
Ik werk in de zorg en altijd met kerstmis! 2de kerstavond standaard avonddienst en dan gaan we samen met de collega’s weer bedenken wat we kunnen gaan eten. Van gourmetten samen pasteitjes maken erg leuk altijd!
Mijn man en ik maken altijd tapas op kerstavond, erg lekker en supergezellig!
Kerstfilmpje erbij, nieuwe kerstsokken aan, cadeautjes uitpakken, ik kan niet wachten!
Oooh, wat een super leuke actie! Hier wordt mijn bak- en kookhart heel blij van. Bij mij staan Beef Wellington en de gevulde kip met mango van mijn moeder toch wel op een gedeelde 1e plek. En het kerstdinertoetje moet bij mij toch altijd wel bestaan uit iets met of van chocola, hihi!
Hai Saskia
Wat een leuke actie dit keer, echt iets wat past bij de kerstdagen. Mijn beste herinnering aan het eten met de kerst heb ik niet echt. Ieder jaar opnieuw maken wij weer een superlekker vegetarisch kerstdiner om de vleeseters in de familie te overtuigen dat het echt heel eenvoudig is om een goede vegetarische maaltijd te maken. Omdat wij ieder jaar nieuwe recepten uitproberen hebben we geen favoriet gerecht, of het moet de griesmeelpudding met rode bessensaus zijn. Hoewel sommige mensen hiervan gruwelen is dit voor mij toch wel favoriet, zeker als we de pudding in onze kerstboom vorm gieten. 🙂
Alvast fijne feestdagen!
Ik heb geen favoriete maaltijd… Als ik bij familie ben en de gezelligheid om mij heen heb heb ik de beste kerstmaaltijd die een mens kan wensen!
Oh ik doe mee! Een van mijn favoriete magazines voor kerst. Mijn favoriete kerstherinnering is eigenlijk sinds ik kinderen heb. Hun verwondering om alle lampjes, kaarsjes en dergelijke is zo mooi om te zien. Hun de kerstboom zien optuigen vind ik helemaal geweldig om te zien. Mama regelt de lampjes maar de rest doen mijn jongens.
Mijn stiefvader was vroeger kok, dus met kerst werd er heel uitgebreid en luxe gekookt. Altijd super goed en lekker.
Tot er een ragout pastijtje op tafel kwam, vreselijk bitter!! Er gingen wat ongeruste blikken over de tafel. Wie ging er iets van zeggen?? Uiteindelijk deed ik het heel subtiel. Met een rooie toet bekende mn stiefvader dat de ragout uit een blikje kwam en verkeerd was opgewarmd hahahahaha de lieve schat kon wel door de grond zakken. Nergens voor nodig natuurlijk want we hadden een fantastisch kerstdiner
Wat een leuke actie. Ik heb sinds kort een eigen huisje en kan met dit kerstmagazine een kerstdiner (als het mag ivm de maatregelen) voor mijn ouders en zus bereiden.
Het toetje dat mijn man maakt. Apple Brown Betty. Echt iedereen eet zn vingers er bij op. Niet letterlijk, want daar is na dit dessert, echt6geen ruimte meer voor. Heerlijk. Normaal ben ik de kok, maar dit stuk laat ik mooi aan hem over met de kerst.
Heel graag! Ik zoek nog lekkere inspiratie en tips voor de feestdagen. In Foodies vind ik vast wat ik zoek.
Wat een leuke actie weer. Ik houd eigenlijk niet van koken, maar mijn lieve vriendin Nathalie wel! Dus voor haar zou ik dit willen winnen.
Mijn lekkerste kerstdiner is toch wel de wildstoof van mijn moeder met rijst het liefst, en natuurlijk de hangop met slagroom en vruchtjes als toetje.. Eigenlijk vind ik veel lekker hahaha maar dit roept de meeste herinneringen op aan met de hele familie aan de grote tafel eten…
Hoi! In mijn jeugd aten we altijd chinees fondue met kerst en dat is later overgegaan in vlees zelf bakken op een plaat. Hartstikke gezellig natuurlijk, maar mijn broer en ik vinden de fondue toch stiekem iets lekkerder en dus zet mijn moeder er nu altijd een klein fondue pannetje bij voor ons:) Als toetje vienetta. 2e kerstdag is het leftovers met als toetje uitgelekte yoghurt met vruchtjes. Na jaren nog net zo lekker als vroeger! Groetjes pauline