Wie heeft er zin in het kerstdiner? Ik, ik, ik!! Ook al gaat het er dit jaar waarschijnlijk allemaal anders uitzien dan normaal, ik ga zeker weten kerstkoken in december. En zoals ieder jaar kijk ik reikhalzend uit naar de kerstedities van de foodmagazines. Eén van de allerlekkerste kooktijdschriften is natuurlijk Foodies. En deze week mag ik maar liefst 12(!) lezers blij maken met hun superdikke kerstnummer.
‘The Big Christmas Issue’ van Foodies
Het hele jaar door is Foodies een heerlijk blad vol kookinspiratie. Maar ja, ik kan toch wel zeggen dat de kersteditie (of zoals zij het noemen ‘The Big Christmas Issue’ a.k.a. het grote kerstnummer) mijn allerfavorietste nummer is elk jaar. Het is lekker dik en staat tjokvol feestrecepten. Zoals natuurlijk een recept voor kerstkalkoen. Maar ook sint-jakobsschelpen in ‘nduja-boter, geglaceerde pastinaak met shiwky-ahornsiroop, beenham en meatloaf.
Ik zag ook een variant op één van mijn lievelingsgerechten: peking eend. Verder staat er een vegetarisch kerstmenu in, inspiratie voor gourmetgerechtjes en natuurlijk de meest heerlijke kerstdesserts. En dan heb ik nog lang niet alles genoemd. Echt, dit superdikke nummer staat net zo vol als jij bent na het nuttigen van het kerstdiner ;-). En ik mag maar liefst 12 van jullie blij maken met een exemplaar!
Hoe maak je kans op deze prijs?
Wil jij één van de twaalf exemplaren van dit blad winnen? Laat dan hieronder uiterlijk 25 november 2020 een reactie achter. Vertel me in jouw comment wat het lekkerste is dat je ooit gegeten hebt met Kerst! Welke food memory is jou het meeste bijgebleven? Was het de gourmet met de hele familie een paar jaar geleden? Was het die kerstkalkoen uit de bbq van je vader? Of had je zelf iets heerlijks op tafel gezet? Ik hoor het heel graag!
Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn om mee te doen en dat je in Nederland of België moet wonen. De winnaars krijgen via e-mail bericht (dus zorg dat je mailadres klopt!). Verder communiceer ik niet over de uitslag, dus vragen over of de uitslag al bekend is en wie er gewonnen heeft, zal ik niet beantwoorden.
Ik wens jullie allemaal heel veel succes!!
331 reacties
Het allerlekkerste wat ik met Kerst heb gegeten is rollade van mijn schoonzus.
ik krijg het zo nooit.
Het is zo lekker zacht,het smelt in je mond,en de smaak is Heerlijk .
Fijne Feestdagen
Gerda.
Heerlijk met kerst was altijd de hachee met rode kool en puree van mijn moeder. Stoofpeertjes erbij…traditie met kerst. En nu zij al een aantal jaren geleden alweer is overleden maak ik haar gerecht zelf! Blijft heerlijk en een mooie herinnering aan de jaren met kerst die ik bij/met haar mocht beleven…
Het echte Engelse kerstdiner. Kalkoen, roast patatoes, honing worteltjes en als dessert trifle.
Plus de stoofpeertjes die mijn 90- jarige moeder traditie getrouw elke jaar maakt met Kerst.
We hebben dan ook nog de Christmas crackers erbij en zetten dan het hoedje op. Elk jaar weer hilariteit.
De echte engelse roast potatoes. Een paar jaar terug een recept gevonden in een kersttijdschrift dat mijn zus voor me meenam uit Engeland en sindsdien maak ik het elk jaar. Het maakt het kerstdiner helemaal compleet. De combinatie tussen fluffy en knapperig…. heerlijk!
Ik heb geen flauw idee wat ik deze kerst moet maken! Ik doe dus zeker mee voor een heerlijk recept te vinden! Wat heb je elke keer toch leuke winacties
Het allerlekkerste wat ik ooit met kerst heb gegeten is de steakpie van mijn schoonvader uit Schotland. Hij maakt hem elk jaar.
Jammer genoeg moeten we zowel de familie als de steakpie dit jaar missen.
Het aller lekkerste wat ik met Kerst heb gegeten was mijn moeders rode kool, spruitjes en rijstepap. Zooooo lekker…..
Helaas is mijn moeder er niet meer.
Het lekkerste en leukste vind ik om een uitgebreid kerstdiner te maken en dan gezellig met de familie aan tafel
het lekkerste wat ik ooit gegeten heb met kerst?wij eten elk jaar het zelfde, eerste dag uitgebreid diner
Tweede dag gourmetten en ) derde dag( ja wij vieren altijd een derde dag) alles wat bij iedereen over is op tafel met iedereen die kan.! Maar mocht ik nu dit winnen dan zou ik misschien eens iets anders kunnnen maken
Super om lekker door te bladeren en inspiratie op te doen
Het lekkerste vind ik met kerst het diner wat we vorig jaar aten. Ik mocht niet steeds in de keuken staan dus iedereen deed een gang. Mn man een blik soep met stokbrood, onze dochter had een lekkere salade gekocht, ik had een rollade gebakken met opgebakken aardappeltjes en boontjes met spek en onze zoon had met zijn vriendin tiramusu gemaakt. Normaal hou ik niet van blik en de kant en klare salade maar we hebben onwijs gesmuld. Ik denk dat het dit jaar ook zo weer zal gaan omdat ik nu helaas door Corona, veel werk in het verzorgingstehuis
De afgelopen jaren zijn we elke keer een paar dagen weg geweest met de kerst en werd het vaak gourmetten. Dit jaar door de omstandigheden gewoon thuis. En ga ik eindelijk een uitgebreid kerstdiner koken. Altijd al willen doen. Servies is in huis,maar ben nog niet helemaal uit het menu. Dus het zou heel fijn zijn om hier inspiratie uit te halen. Het lekkerste wat ik ooit heb gegeten met kerst was het 6 gangen diner wat mijn schoonvader had klaar gemaakt. Helaas is hij er niet meer maar ik hoop minstens zoiets lekkers te kunnen maken.
Mijn oma’s draadjesvlees, gecombineerd met opa’s super klein gesneden salade
Het allerlekkerst is voor mij toch altijd nog milk en cookies. Als sinds ik een klein meisje was, was er de traditie om op kerstavond melk en koekjes klaar te zetten voor de kerstman die ’s nachts zou komen (de Amerikaanse variant van sinterklaas). Ik kreeg toen ook altijd melk en een heerlijk koekje voordat ik naar ben ging. Ik heb deze traditie voortgezet met mijn kinderen en het is nog steeds heerlijk om op kerstavond te smullen van melk met zelfgebakken koekjes.
Een hele dag voorbereiden hoort bij kersteten en met zoveel inspiratie moet er een goed menu uitkomen! Toetjes horen bij kerst, een groot bord vol met verschillende kleine nagerechten.
Heel lang geleden had Herman den Blijker een programma waarin hij meerdere kerstdiners ging klaarmaken en dan alles stap voor stap. Wij hebben dat toen helemaal gevolgd en duizend x dat filmpje heen en weer bekeken, dat was toen zo super goed gelukt. Ook door de juiste verse ingrediënten. Zou leuk zijn als hij dat nog eens deed, alles in kerstsfeer en sneeuw. Ik weet alleen niet meer helemaal wat we precies hadden maar ik dacht iets van hertenbiefstuk.
Wat leuk!!!! Ben heel benieuwd naar dit magazine. Het lekkerste om met kerst te eten vind ik allerlei verschillende hapjes en bijgerechten, zodat je van alles wat kan proberen. Love it
Tiramisu is nog steeds het lekkerst wat ik ooit heb gehad met kerst
O kerst eten gaat zeker anders zijn. Ik zal waarschijnlijk voor het eerst zelf moeten koken als we niet naar familie kunnen. Het lekkerste wat ik ooit met kerst heb gegeten is oma’s stoofperen. Niet alleen de smaak maar ook de herinnering. De mooiste kerst was misschien wel gewoon alleen samen met oma. Iedereen samen en afspraken en wij samen zie ons nog zitten. Oma had heerlijk gekookt.
Saskia
De mooiste kersttraditie wat betreft eten is toch wel de fazant met zuurkool en aardappelpuree van mijn vader. Heerlijke gekonfijte pootjes, sappige gebakken fazantenborst. En normaal houd ik niet van zuurkool, maar van de zuurkool van mijn vader kon ik nooit genoeg krijgen: kruidig met onder andere jeneverbessen. Daarbij de luchtigste aardappelpuree, echt om je vingers bij af te likken. We aten dit ieder jaar op kerstavond, mijn vader was er al dagen van te voren mee bezig. Dit jaar zal er echter geen fazant op tafel staan. Mijn vader is helaas begin dit jaar overleden. Maar zijn heerlijke fazant zal altijd mijn mooiste kerstherinnering blijven.
Konijn uit de oven in tomaten saus bij mijn ouders gegeten
Het lekkerste met Kerst gegeten als iedereen met stralende gezichten, de kaarsjes flonkeren in de ogen, dan is elk gerecht TOP. Echter haal ik wel altijd een kerstdiner
uit de tijdschriften. Ook voor mij is het dan een heerlijk Kerstdiner, bij het lezen proef
ik al die heerlijke gerechten. Hmmmmmm
Mijn schoonvader maakte voor het Kerstdessert ooit een ijstaart ingepajt in een laag versgebrand schuimgebak. Dat schuim!!!!! Zo lekker
Hallo,
Het is al een paar jaar geleden dat ik kerst heb gevierd bij mijn schoonouders. Helaas zijn ze niet meer onder ons. Het was daar de gewoonte om met kerst uitgebreid te gaan tafelen. Mijn schoonmoeder maakte er altijd een groot feest van. De voorafje waren meestal garnalencotail waar ik dus echt niet tegen kon/kan. Maar ze was zo lief om speciaal voor mij een fruitcoctail te maken. Sinds die eerste X kerst bij mijn schoonouders denk ik altijd als ik een fruitcoctail eet aan die lieve mensen. Ook sindsdien eet ik met kerst een fruitcoctail, wat altijd een hele fijne herinnering is aan hen die ik nu nog steeds lief heb, ookal zijn ze er niet meer bij. ( alleenin onze gedachten)
Kerst bestaat niet zonder fruitcoctail.
Wij eten zolang ik het mij kan herinneren kalkoen met kerst. Eerst maakte mijn oma de kalkoen en later heeft mijn moeder het overgenomen. De traditie zal zich voort zetten en uiteindelijk zal ik het overnemen. De pan waar de kalkoen in is klaar gemaakt is ook altijd al dezelfde geweest en mijn oom (inmiddels 50) heeft daar als baby in gezeten. Die werd als soort badje gebruikt. Dus echte nostalgie de pan.
De X-mas pudding van mijn schoonmoeder. Ze is er weken mee bezig geweest, en dat was te proeven!
Wij hebben altijd een heerlijke traditionele familiekerstavond! We starten met een kipcocktail en/of gamba’s in zelfgemaakte knoflooksaus, daarna een heerlijke gevulde kalkoen, rode kool, knodeln (duits!) En nog meer bijgerechten! Het toetje is altijd wisselend en neem ik graag voor mijn rekening, dus ik kan wel wat mooie lekkere inspiratie gebruiken!!
Het lekkerste wat ik ooit at met kerst… Ik denk dat het de eendenborst was van jaaaren geleden. Diner bij kaarslicht met mijn man 15 jaar geleden.
Het kerstdiner wat mee het meest bij is gebleven is de diepvriespatat met een frikadel van een aantal jaren later toen het bedrijf waar mijn man werkte net failliet was gegaan en we geen geld hadden. Heel verdrietig…
En de warmste herinneringen heb ik aan het gourmetten van de laatste jaren. Met man en kinderen in pyjama en SkyRadio uit de speaker.
De lekkerste herinnering is toch wel toen ik met mijn zus en tante een 4-gangen diner had gemaakt voor mijn familie. Carpaccio, zelfgemaakte pasteitjes, rollade met verse cranberriesaus, verschillende bijgerechten en een monchou ijstaart (de koelkast was nieuw en stond per ongeluk op -30 graden, dus het heeft 1,5 uur geduurd voordat we deze uberhaupt konden doorsnijden ;)) Dus deze kerst blijft me altijd bij. Om dit jaar weer allerlei andere lekkere gerechten te maken voor ons gezin zou ik dit graaaag winnen!
Winactie# foodies
30 jaar geleden de laatste kerst met mijn grootmoeder. Een 7 gangen menu met koud voorgerecht- warm voorgerecht- soep met feestelijk kleine balletjes – drie hoofdgerechten vol-au-vent – kalkoen- gebraad met groentenkrans en kroketten- ijs – taart met koffie … de laatste gerechten mocht ik onder tafel opeten met mijn nichtjes. De warmste en lekkerste kerst ooit. De mooiste herinnering als kind aan kerst.
Zuurvlees bitterballen met paprika chips panko tijdens het “kerstboom kijken”! Die waren heerlijk!
Ooit uitgenodigd geweest door het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam voor een Kerstavond met goede klanten. Ik kreeg na een overheerlijk diner echt het allerlekkerste wat ik ooit gegeten heb. Er was een barista die een heerlijk kop cappucino gaf, maar het aller- aller- allerlekkerste was de huisgemaakte Tiramisu. Hierna is de Tiramisu altijd een slap aftreksel gebleven.
Eigenlijk alles wat mijn schoonmoeder maakt met de kerst, maar als ik dan echt iets moet kiezen haar varkenshaas in champigonsaus.
Eigenlijk alles wat mijn schoonmoeder maakt met de kerst, maar als ik dan echt iets moet kiezen haar varkenshaas in champignonsaus.
oeps sorry, dubbel. Een met en een zonder spelfout 😉
Kerst is bij ons altijd een feest voor iedereen, ook voor de kinderen. Alle twee mochten ze hun favoriete gerecht doorgeven, dan zouden dat de kerstdiners worden. Je begrijpt dat er lang over nagedacht werd (peuter lengte) waarna ze beiden met hun favoriete ‘P’ gerecht kwamen! Wel hebben we er een twist aangegeven: eerste kerstdag geen diepvries patatjes, maar zelf gemaakte frieten die ze ook zelf mochten bakken. Uiteraard onder deskundige begeleiding van papa.
Tweede kerstdag hebben we de heerlijkste pannenkoeken gemaakt in het gourmetstel. Ieder zijn eigen pannetjes, 2 per persoon anders zaten we met oud en nieuw nog te bakken.
Inmiddels zijn we vele kerstdiners verder. Uit m’n blote hoofd zou ik écht niet meer weten wat voor lekkers er in al die jaren op de tafel is gekomen. Maar de zelfgebakken patat en pannenkoeken, daar wordt nog regelmatig over gesproken!
Het zelf bakken van patat is zo goed bevallen dat we het vaker doen. Maar pannenkoeken bakken in een gourmetstel klinkt lekkerder dan het is 🙂
Heel leuk! Heb zo’n zin om hier inspiratie uit op te doen! Mijn favo gerecht is wel het geheime brood dat we bij mijn schoonfamilie altijd vooraf krijgen. Er zit van alles in, maar wat precies… dat weet alleen mami uit Curacao en haar zoon. Maar wij mogen er gelukkig van genieten!
Ohhhh die wil ik graag winnen!
Kook elk jaar uitgebreid tot het jaar 1990 waarin ik ook weer alles prachtig had versierd…, En wij net een magnetron hadden en een kerstboom die wat wankel stond…, En ik tegen de buuf had gezegd dat zij de ‘mag’ ook mocht gebruiken. En ik doodziek in bed lag. Buuf kwam binnen… Ketstboom viel om… en ik…. ik lag doodziek in bed en hoopte dat kerst heel snel voorbij was
Ohhhh die wil ik graag winnen!
Kook elk jaar uitgebreid tot het jaar 1990 waarin ik ook weer alles prachtig had versierd…, En wij net een magnetron hadden en een kerstboom die wat wankel stond…, En ik tegen de buuf had gezegd dat zij de ‘mag’ ook mocht gebruiken. En ik doodziek in bed lag. Buuf kwam binnen… Ketstboom viel om… en ik…. ik lag doodziek in bed en hoopte dat kerst heel snel voorbij was
Het lekkerste blijft toch de lamsrack van manlief (ex-kol) uit de oven. Maar hij wordt het een beetje zat dat ik daar elke ‘keer’ om zeur. En dus wil ik – in dit stomme jaar – kerst toch nog een beetje bijzonder te maken door voor hem te koken. Maar ik heb nog wel wat inspiratie nodig…
Onze gourmetschotels worden steeds gevarieerder, niet alleen hamburgers en worstjes maar tegenwoordig (de kinderen worden ook steeds groter!) ook een stukje wild of een lamsrackje. Daarnaast krijgt de vis steeds meer de overhand met verse tonijn, zalm in alle soorten en maten en natuurlijk: overheerlijke gamba’s! Ook een eitje bakken met champignons en brie is een pure verwennerij 😉 ik krijg er weer helemaal zin in!
Het lekkerste gerecht ooit gegeten is zeer langzaam gegaarde lamsnek, Maar niet met kerst. Het lekkerste kerstgerecht is het trio van wild dat mijn vader maakt. Heerlijk… wat zou het super zijn dit jaar eens iets voor mijn ouders te maken uit de kersteditie van Foody!
mijn man en ik maken ieder jaar een compleet kerstmenu van 4-7 gangen voor ons samengestelde gezin van nu 20 personen…..Heb al zoveel recepten uitgeprobeerd bv groene groentesoep met pistou/gevulde kalkoen/wildragout in een rijstrand Zou dit Kerstmagazine dus goed kunnen gebruiken
Het lekkerste wat ik ooit met kerst heb gegeten is een heerlijk gemarineerde zalm met dille uit de oven. Classy, maar in die tijd waren we met familie in Noorwegen en kookten we in het huisje waar we verbleven. We kochten die Eerste Kerstdag een verse zalm bij de plaatselijke visser (zelfde avond gegeten). Verder dan vers, net uit zee dus lekkerder krijg je hem niet. Dit was echt goud