Wie heeft er zin in het kerstdiner? Ik, ik, ik!! Ook al gaat het er dit jaar waarschijnlijk allemaal anders uitzien dan normaal, ik ga zeker weten kerstkoken in december. En zoals ieder jaar kijk ik reikhalzend uit naar de kerstedities van de foodmagazines. Eén van de allerlekkerste kooktijdschriften is natuurlijk Foodies. En deze week mag ik maar liefst 12(!) lezers blij maken met hun superdikke kerstnummer.
‘The Big Christmas Issue’ van Foodies
Het hele jaar door is Foodies een heerlijk blad vol kookinspiratie. Maar ja, ik kan toch wel zeggen dat de kersteditie (of zoals zij het noemen ‘The Big Christmas Issue’ a.k.a. het grote kerstnummer) mijn allerfavorietste nummer is elk jaar. Het is lekker dik en staat tjokvol feestrecepten. Zoals natuurlijk een recept voor kerstkalkoen. Maar ook sint-jakobsschelpen in ‘nduja-boter, geglaceerde pastinaak met shiwky-ahornsiroop, beenham en meatloaf.
Ik zag ook een variant op één van mijn lievelingsgerechten: peking eend. Verder staat er een vegetarisch kerstmenu in, inspiratie voor gourmetgerechtjes en natuurlijk de meest heerlijke kerstdesserts. En dan heb ik nog lang niet alles genoemd. Echt, dit superdikke nummer staat net zo vol als jij bent na het nuttigen van het kerstdiner ;-). En ik mag maar liefst 12 van jullie blij maken met een exemplaar!
Hoe maak je kans op deze prijs?
Wil jij één van de twaalf exemplaren van dit blad winnen? Laat dan hieronder uiterlijk 25 november 2020 een reactie achter. Vertel me in jouw comment wat het lekkerste is dat je ooit gegeten hebt met Kerst! Welke food memory is jou het meeste bijgebleven? Was het de gourmet met de hele familie een paar jaar geleden? Was het die kerstkalkoen uit de bbq van je vader? Of had je zelf iets heerlijks op tafel gezet? Ik hoor het heel graag!
Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn om mee te doen en dat je in Nederland of België moet wonen. De winnaars krijgen via e-mail bericht (dus zorg dat je mailadres klopt!). Verder communiceer ik niet over de uitslag, dus vragen over of de uitslag al bekend is en wie er gewonnen heeft, zal ik niet beantwoorden.
Ik wens jullie allemaal heel veel succes!!
331 reacties
Ik heb ooit een geweldige garnalencocktail gegeten met kerst. Dat was in een restaurant.
Ik kan eigenlijk van alles wat ik op tafel zet intens genieten.
De salade, met garnaaltjes en zalm, die ik maakte voor Kerst, was zalig.
Het lekkerste kersteten
Dat heb ik nooit gekregen
Omdat ik eerste kerstdag jarig ben mocht ik altijd kiezen
Alleen toen ik nog een klein hummeltje was wilden ik altijd
Tomatensoep uit blik met wortelenstamp met speklapjes
Helaas voor mij gaven ze hier geen gehoor aan
Enkele jaren geleden hebben we stamppot buffet gedaan met de schoonfamilie
Je kunt wel raden
Een kinderdroom kwam uit
Maar op zoek naar nieuwe inspiratie zou dit weer een geweldige prijs zijn
Vorig jaar, toen hebben we voor mijn ouders mogen koken. Erg klassiek, rollade met aardappels en groentes. De tafel gezellig aangekleed, zelfs nieuw servies aangeschaft. En mijn ouders hadden een kadootje onder de boom. Waarom smaakte het zo goed?? Het totaal plaatje klopte. Samen zijn.
Vorig jaar heb ik op kerstavond in een visrestaurant gegeten…. echter werd er een 5 gangen diner geserveerd waarvan het zo luxe was dat ik amper wist wat ik aan het eten was haha!!!! Maar wat was het gezellig (en romantisch) de eerste keer kerst vieren met mijn vriend! Haha! Dit jaar koken we thuis en wij kunnen wel wat inspiratie gebruiken dus kom maar door met dat magazine! 🙂
Prachtig blad die wil ik graag winnen
Mijn feestelijke kerst trifle met aardbeien en mandarijntjes in een leuk jampotje. Was al leuk om te maken, zag er feestelijk uit en ook nog eens ontzettend lekker. Dus ook dit jaar komt dit dessert op ons menu !
Ik doe niet mee want ik weet dat ik die al krijg dus gun het ieder ander.
Het lekkerste wat ik ooit heb gegeten met kerst was een sneeuwbombe. Zelfgemaakt desert van ijs, cake, en schuim, afgebakken in oven. Er wordt nog ieder jaar om gevraagd
Ik doe graag mee
Het heerlijke 5-gangendiner gemaakt door mijn oma. Niet een specifiek gerecht, maar juist de gezelligheid en knusse familieavond. Wat zal het leuk zijn als ik dit jaar een gerechtje kan meenemen uit het foodies boek
Mijn favoriete kerstgerecht is iets dat mijn oma vroeger maakte:: konijnebout met een saus gemaakt met Limburgse appelstroop en slagroom. Mijn moeder heeft het nooit gemaakt en ik heb het wel geleerd van oma, maar het is mij nooit gelukt de saus net als die van haar te krijgen. Mijn herinneringen aan dit gerecht maakt ook dat ik nooit konijn bestel als we gaan uit eten, het zal mij altijd teleurstellen.
Beef Wellington, gegeten op kerst avond, gemaakt door mijn dochter. Toen ik die dag terug kwam van een surprise reis van 14 dagen naar mijn jarige tante in Australie
been ham met honing saus mmmmmmmmm
Dan ga ik toch voor de klassieke Beef Wellington van m’n zus! De smaak, maar vooral de liefde die ze erin stopt. Love it!! Duimen dat ik dit jaar een hoop liefde mag stoppen in een recept uit dit magazine.
het lekkerste ooit was een hele ham die we gemaakt hadden op de BBQ met een heerlijke glacé erover
zalm op een bedje van tagliatelle en spinazie
Hoi Saskia,
In Schotland heb ik eens een stuk vlees gegeten en wist niet wat het was. Mijn man wel maar zei niks. Hij heeft het met kerst 2014 klaar gemaakt en het bleek hertenbiefstuk te zijn geweest.
Het vlees smelt op je tong. Je hoeft niet eens te kauwen zoals op een runderbiefstuk. We eten nu vaker een hertenbiefstuk. Het blijft wel een traktatie.
Food Memory is koffie met chocolade. Daar maak je me blij mee, daar wordt ik gelukkig van, daar haal ik mijn troost uit, daar komen de kilo’s maar wat een explosie van genot. ( voor mij dan)
Ik wens iedereen een zalig Foodies Kerstfeest.
Het lekkerste eten was voor mij toch wel in Korea! Zeer verfijnd en pittig maar wat was dat toch lekker! Een mix van groenten en noedels met de lekkerste kruiden en saus ooit!
Elk jaar kook ik op mijn werk in een kleinschalige zorginstelling een menu met konijn voor iedereen. Voor de meeste bewoners een mooie herinnering aan vroeger.
Dat is toch zalm in bladerdeeg geweest. Precies goed gekruid en precies lang genoeg in de oven. Mmmm….
Ik loot graag mee. De lekkerste kerstmaaltijd was een zalmrollade met rode hazelnootpesto.
Mijn vader kookte echt nooit! Hij bakte zelfs geen ei. Alleen met kerst maakte hij het biefstuk klaar. Dat kon hij als de beste en was echt heerlijk!
Helaas is mijn vader er al 9 jaar niet meer bij met kerst. Ik heb wel eens geprobeerd om het biefstuk goed te bereiden, maar zo lekker als hij dat kon, is het mij nog nooit gelukt. Dat mis ik met kerst wel.
Er komt altijd zoveel lekkers op tafel met Kerst, heel divers elk jaar, telkens bij iemand anders van de familie. Kalkoen, winterbbq, hemelse modder, ga daar maar eens een nummer 1 aanwijzen. Maar het meest memorabele vind ik toch wel de “sta(i)rway to heaven”, een heerlijke spiraaltaart, een feest voor het oog en helemaal in de kerstsfeer!
Als kind heb ik mijn ogen uitgekeken toen een oom de kerstkalkoen aan het opvullen was en dat allemaal in het achterste van de kalkoen ging. (van de smaak kan ik me niets meer herinneren hahaha)
Ik heb een keer in jachthuis op veluwe/topparken heerlijke wildpate of ragout gegeten, was zoooo lekker.
Ambiance ook goed en partner tegenover;;
wow wat een leuke prijs hier maken wij graag kans op!
Het lekkerste is dat ik ooit gegeten heb met Kerst was de pastinaaksoep met peer die zoonlief vorig jaar op tafel toverde!
Verrassend lekker en anders.
Ik hoop dat hij me dit jaar weer verrast.
Wat leuk, fijn ideetjes opdoen en uitvoeren
Het lekkerste wat ik ooit gegeten heb met kerst.. Eigenlijk eten we elke dag lekker sinds ik met mijn man samenwoon 😀
Maar we hebben met onze eerste kerst wafels gemaakt voor ontbijt, dat is me het meest bijgebleven.
Het lekkerste is natuurlijk het toetje
nogatineijstaart!!
Ik kijk bij het kerstdiner altijd uit naar het overheerlijke varkenshaasje dat mijn zus iedere kerst weer op tafel zet naar het geheime recept van mijn moeder. Het water loopt mij nu al over de tanden.
Het leukste is als we allemaal een gerecht maken enelfs de “kleintjes”het lukt om zelf een gang te verzinnen en te bereiden!
Een heerlijk gehaktbrood bij het gezin van mijn broer aan tafel. Nooit verwacht dat ik zo zou genieten van gehaktbrood tijdens kerst, maar mijn schoonzus heeft m’n verwachtingen zeker overtroffen. Als ik daaraan denk zie ik gezelligheid, lichtjes, wijn, liefde en dat gehaktbrood voor me. Bijna een Hallmark film
Oh altijd leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Zeker voor de kerstmis waar we dit jaar toch wel iets bijzonders van willen maken
Dat was kreeft. Ik heb dat toen zelf klaar gemaakt. Dat was voor het eerst dat ik kreeft heb gegeten of zelf had gemaakt. Zeker voor herhaling vatbaar. Ik houd van koken en uitproberen dus ik laat me graag inspireren door dit extra dubbele boek. Ik doe dan ook graag mee.