Samenwerking – Je had het misschien al gemerkt: er zijn dit jaar nog niet echt kerstrecepten online gekomen hier op Christmaholic. Ik kom er gewoon niet aan toe! Maar gelukkig zijn jullie niet van mij afhankelijk als het gaat om inspiratie voor het kerstmenu. Er staan zoveel lekkere kerstrecepten in magazines, op blogs van foodinfluencers en op de websites van supermarkten, zoals de Jumbo. En natuurlijk heb ik de afgelopen jaren al een heleboel heerlijke gerechtjes gepubliceerd hier op de blog, die je wellicht inspireren!
Wat kook jij dit jaar met Kerst?
Want ik weet het als geen ander: het kan nog best lastig zijn om een kerstmenu samen te stellen. Iedereen heeft weer andere dieetwensen en voorkeuren. Je wil al je gasten en eters tevreden houden, liever niet teveel geld uit geven en het waarschijnlijk toch weer iets anders doen dan eerdere jaren. Hoe lekker die kip of kalkoen uit de oven ook is, soms wil je gewoon een keer wat nieuws. Gelukkig zijn er zoveel heerlijke kerstrecepten om uit te kiezen.
Voorgerechten voor Kerst
Laten we beginnen met de voorgerechtjes. Een ideaal voorgerecht is er eentje die gemakkelijk gemaakt is, heerlijk smaakt en er toch feestelijk en bijzonder uitziet. Denk bijvoorbeeld aan dit receptje met vijgen, prosciutto en truffel.. De opmaak is makkelijk, er hoeft niets gekookt te worden en toch is het super feestelijk en yummie. De combinatie van zachte ricotta, zoute prosciutto en zoete vijgen wordt versterkt door de toevoeging van de truffel. Extra tip: rooster de vijgen een paar minuten in de oven met wat honing. Hierdoor komt de zoete smaak nog meer naar voren. Ook lekker als voorafje zijn deze garnalen-krabcocktail of deze yummie garnalentompouce.
Hoofdgerecht kerstrecept
We kennen allemaal wel gevulde kalkoen bij het kerstdiner. En ook deze heerlijke chateaubriand (of ossenhaas) met champignonroomsaus is hier thuis favoriet. Ik heb het pas nog gemaakt bij een etentje waar 11 mensen aanschoven! Een keer wat anders: wat denk je van gevulde pompoen? Deze leuke twist op een klassieker is vega-vriendelijk en kan makkelijk een dag of twee van tevoren gemaakt worden (dat is altijd ideaal). Daarnaast kun je ook leuk experimenteren met de opmaak van het gerecht en het precies aankleden zoals jij wil. Hier vind je het recept van Jumbo en aanvullende informatie zoals voedingswaarden.
Dessert voor Kerst
En dan het dessert. Ik maak graag een ijstaart, of bijvoorbeeld iets lekkers in een glaasje. Dit warme vijgendessert met limoncello is hier thuis een favoriet. Nog een verrassende twist op een klassiek kerstdessert: tiramisu met mango. Dit nagerecht ziet er niet alleen indrukwekkend uit, de frisse en fruitige smaak is een perfecte afsluiter van een heerlijk kerstdiner. Het bereiden van mango-tiramisu kost wel wat tijd, namelijk zo’n 1,5 uur. Maar dan heb je wel wat!
Wel handig om te weten: in het recept wordt Passoa likeur gebruikt. Als je eters hebt die geen alcohol drinken of kinderen hebt die mee eten, dan is het wel verstandig om dat er uit te laten of te vervangen door een siroop met een vergelijkbare smaak. Meer inspiratie nodig? Hier vind je alle kerstrecepten die ik ooit gepubliceerd heb!
Dit artikel is in samenwerking met Jumbo tot stand gekomen
2 reacties
Ohhh ik heb misschien een leuke tip voor iedereen die geen alcohol drinkt, zoals wij. Er komen steeds meer alcoholvrije winkels in de steden en webshops. Passoa is er dus ook al in alcoholvrij. Ik ben al jaren fan van alcolvrije winkels en koop er graag. Er komt ook steeds meer alcoholvrij bij dus ik ga jouw toetje met passoa zeker maken! Maar wel in de alcoholvrije vorm hihi.
Om eerlijk te zijn had ik nog nooit op Jumbo.nl gekeken naar recepten. Maar naar aanleiding van jouw blog toch een kijkje genomen. Er staan veel lekkere dingen tussen! Ook heel veel vega-kerstgerechten. Bedankt voor de tip!