We hebben er al vaker over geschreven, maar het is dan ook zo leuk hoe chefkok Rudolph van Veen dit najaar bezig is met kerst. Wij Christmaholics zijn gewoon hartstikke fan! Ook van Rudolph mag het het hele jaar wel Kerstmis zijn; vandaar dat hij zich met hart en ziel gestort heeft op het maken van hét ultieme kerstkookboek; Rudolph’s Christmas. En die kun jij vandaag winnen!
10 dingen die je vindt in ‘Rudolph’s Christmas’
Waarom je Rudolph’s Christmas wil winnen? Al is het alleen maar om deze 10 dingen die je in het dikke kerstkookboek vindt:
- De lekkerste rodekoolcrumble die je je maar kunt indenken
- Superlekkere vegetarische kerstgerechten
- Echte kerstklassiekers (zoals Engelse Christmas cake, stoofpeertjes en gebraden kalkoen)
- Heerlijke hapjes om de gourmet dit jaar nét even specialer te maken
- Diverse tips om stress in de keuken te voorkomen
- Heerlijk kerstgebak, want Rudolph blijft natuurlijk een liefhebber van gebak
- Makkelijke & lekkere hapjes voor bij de kerstborrel op het werk
- Ideetjes voor de kerstviering op de basisschool
- Gerechten voor een luie kerst met het bord op schoot
- 335 pagina’s culinair kerstgenot
Recepten voor de hele kerstperiode
In Rudolph’s Christmas vind je kortom recepten voor alle momenten die de kerstperiode zo bijzonder maken. Naast de klassieke kerstrecepten en de traditionele nieuwjaarsrecepten worden ook vegetarische en slanke recepten niet vergeten. Bovendien geeft Rudolph zijn persoonlijke tips over de etiquette voor een chic kerstdiner en vertellen vrienden van Rudolph hun persoonlijke kerstverhalen.
Wil je alvast een voorproefje? Kijk dan naar onderstaande video die ik maakte tijdens de premiere van de theatershow die bij het kerstkookboek hoort. Of check de kerstrecepten op de website van Rudolph, die komen allemaal uit het boek.
Rudolph’s Christmas in de winkel
Heb je niet gewonnen, maar wil je het boek wel hebben (kan ik me heel goed voorstellen), dan kun je het natuurlijk ook altijd aanschaffen via bijvoorbeeld Bol.com. Het boek kost €29,99 en het ISBN is 978 90 452 10810.
WIN! We mogen 3 exemplaren van ‘Rudolph’s Christmas’ weggeven
En zoals gezegd; jij maakt kans op één van de drie kookboeken van Rudolph van Veen. Wat je moet doen om kans te maken? Vertel hieronder wat jouw favoriete kerstgerecht is! Wat maak je ieder jaar weer? Waar heb je de warmste herinneringen aan? Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie culinaire verhalen!
Deze winactie loopt van woensdag 18 november t/m woensdag 25 november. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat onder andere dat je 18 jaar of ouder moet zijn om kans te maken en dat de prijs alleen naar een adres in Nederland of België kan worden gestuurd.
223 reacties
Te leuke winactie! Ik vind het kerstboek van Nigella Lawson ook zo heerlijk, alleen al om door te bladeren en te kijken naar de warme kerstfoto’s.
Mijn favo kerstgerecht is eigenlijk heel simpel en dat is mijn moeders rollade! Heerlijk van smaak en als het elektrische mes aangaat, weten we dat het bijna klaar is! Haha, maar dat associeer ik echt met het gezellige samenzijn met kerst. Lijkt mij dan leuk om uit Rudolph’s boek de stoofpeertjes te maken, zal net wat anders gemaakt zijn
Ik ben helemaal verzot op de champagne taart van Rudolf;). Dit jaar staat hij weer op de planning. Maar als ik het boek win dan geef ik hem aan mijn schoonmoeder :).
Stoofpeertjes is toch elk jaar wel weer de topper, maar ook witlof uit de oven met ham en kaas en gegratineerde aardappelen, het is vertrouwd, traditioneel eten waar we elk jaar weer heel erg van kunnen genieten, maar het meest genieten we toch wel van elkaar en een fijne wandeling als het weer het toelaat 🙂
Waar ik mijn mannen (man en 2 zoons) blij mee maak met kerst zijn heerlijke varkenshaasjes. Een klassieker, ik weet het, en dan ook met een heerlijk roomsausje. De aardappeltjes uit de oven en lekkere stoofperen naar het recept van mijn moeder maken het af. Wij houden van tradities 🙂 en dit gerecht hoort daar zeker bij.
Ah dat is zo’n mooi boek! Ik heb ‘m al een paar keer doorgebladerd. Vorig jaar had mijn zus een uitgebreide kerstavonddiner gemaakt voor de hele familie en ik kijk er met een warm gevoel op terug. Een heerlijk stukje biefstuk met een sausje van chocolade en rode wijn, beter kan niet toch?!
Ohh wat een mooi boek!!! Ik maak heel vaak gevulde kalkoen met een krokant laagje honing uit de oven of varkenshaas in rode wijnsaus. Natuurlijk is gourmetten of fondue juist erg gezellig. Zo kun je extra lang genieten. Mijn mooiste kerstgevoel is toch wel uit mijn jeugd…dan beleef je kerst pas echt vind ik…wachten tot de familie komt en dan gezellig met zijn allen bij de boom voor de cadeautjes en dan sfeervol aan tafel…helaas mocht ik dit niet lang meemaken omdat mijn ouders al jong gingen scheiden. ..echter nu ik mijn eigen gezin heb komt dat gevoel langzaam maar zeker weer terug. Dit maakt voor mij mijn kerst compleet en beleef ik mijn jeugd van een afstand opnieuw Door naar mijn dochters te kijken hoe zij dit beleven.
Stoofpeertjes en spruitjes horen voor mij echt bij het kerstdiners ….vlees wisselt wel altijd twee jaar geleden had ik kalfslende dat was echt zalig !! Met het kookboek vind ik vast heerlijke toetjes want daar maak ik me vaak vanaf met een ijstaart ….. Hahaha ik blijf in gebreke wat dat betreft !
Wat een geweldig boek! Zit er al een tijdje bij weg te dromen haha, ook omdat ik dit jaar helemaal zelf het diner voor 5 personen ga maken en mijn schoonzus vegetarisch eet, wil er voor haar ook een feestelijke maaltijd van maken. Ons diner verschilt elk jaar, maar vaste prik zijn Rudolph’s cupcakes met banaan en kaneel en een topping van frambozenjam, chocobotercreme, hagelslagjes en pinda. Ook bakken we elk jaar een tulband met blauwe bessen!
Christmas cake, stoofperen en cranberries. Dat is echt de smaak van kerst. Gluhwein mag natuurlijk ook niet ontbreken!
Dit boek lijkt me heerlijk om in te neuzen en het kerstgevoel op te snuiven. Bij rudolf weet je altijd dat het lekker is.
Heerlijke win actie!
Mijn favoriete kerst dessert is white Chocolate cheesecake met frambozen bestrooid met poedersuiker. Te goddelijk en een ware traktatie!
De christmas rocky road bars van Nigella maak ik elk jaar! In een pannentje chocolade marshmallows en koekjes en nog meer lekkers! Af laten koelen in een ovenschaal en in repen snijden. Genieten maar! Maar ik kan wel wat nieuwe inspiratie gebruiken met Rudolph’s boek!
Mijn man kookt het kerstdiner en ik maak de taart, geen kerst zonder zelfgemaakte kippenragout, lekker vlees met cranberryportsaus en uiteraard een mooie taart. misschien wordt het tijd voor nieuwe tradities dus dat boek zou een leuk cadeau zijn voor manlief
Wij gaan toch elk jaar weer voor de varkensrollade. Heerlijk met een heerlijke, gevulde champignonroomsaus. Niet te sjiek, altijd goed en een topper voor ons kleine meisje. Een gerecht voor het hele gezin, kost niet teveel geld en niet teveel tijd dus voldoende tijd om gewoon gezellig te genieten van ons gezinnetje.
Wij maken heel vaak het hoofdgerecht met kerst voor de familie van mijn man. We proberen ook vaak iets nieuws op tafel te zetten, om de gasten ook eens iets te laten proberen wat ze nog niet kennen. Zo hebben we een paar jaar geleden een zoetzure konijnenstoof gemaakt. Die viel zeer goed in de smaak en die hebben we sindsdien nog wel vaker gemaakt. Wat mij betreft dus een kersttopper! Een terugkerend bijgerecht wat favoriet is bij ons, is cranberry-appelcompote. Doet het ook altijd goed. Maar wie weet wat voor lekkers we op tafel kunnen zetten met Rudolph’s Christmas boek! Ik zou het graag willen winnen!
Met kerst maken we juist ieder jaar wat anders. Allerlei recepten worden bekeken (vandaar dat het boek heel erg welkom is!) en uiteindelijk kiezen we een aantal gerechten. Een jaarlijks terugkomend gerecht waar ik warme herinneringen aan heb? De rollade bij mijn ouders thuis.
Dit boek is echt prachtig, ik heb het al een aantal keren bekeken in de boekhandel.
Wij koken eigenlijk nooit zelf met Kerst, maar het lijkt me super om dat dit jaar te doen met hulp van Rudolph’s Christmas kookboek. Wat ik ook zo leuk vind zijn de ideeën voor het kerstdiners op school! Het is ieder jaar weer een uitdaging om iets origineels te maken.
Dus ja, ik zou het heel leuk vinden om dit mooie boek te winnen!!
Ik ben groot fan van Rudolf. ( ondanks ooit een keer een tip bij Carlo en Irene over een chocolade bal maken met een ballon, die dus volledig uit elkaar spatte en waardoor ik dus meteen mijn keuken weer kon witten) Ik heb meerdere kook/bakboeken van hem maar deze nog niet. Kan je geen kerstrecept geven want met onze bloemen-woonwinkel is het altijd ontzettend druk de periode voor de kerst, wat betekend dat ik met kerst altijd lekker bij familie ga eten 😉
Een paar jaar terug maakten wij gevulde kalkoen voor Kerst, en hij was zo ongelooflijk lekker! Met sinaasappel en gember en rozemarijn en weet ik het wat allemaal. Wat een enorme klus, en wat duurt het vreselijk lang tot hij klaar is, maar dan heb je ook wel echt een hemelse maaltijd, waar je gerust met een groot gezin als dat van ons van kunt genieten. Opa’s, oma’s, vrienden, laat ze allemaal maar komen, want er is genoeg voor iedereen. Heerlijk met geroosterde aardappeltjes en vers gesneden rode kool met stukjes granny smith. En dan als toetje een overheerlijke chocolate lavacake, die je natuurlijk ook gewoon helemaal zelf maakt. Veel recepten lijken heel moeilijk, maar zijn zo simpel! En terwijl je dan zit te eten, en de mensen aan je dis ziet genieten van wat jij allemaal gemaakt hebt… Ultiem genieten! <3
Ook ik ga voor de klassiekers zoals heerlijk malse varkenshaasjes, worteltjes uit de oven, stoofpeertjes uit eigen tuin en dat afgewisseld met gerechten die de familie meeneemt als wij kerstavond samenkomen.
Daar hoort ook mijn zus haar 24 uursalade bij naar geheim recept.
Voor het dessert kies ik elk jaar weer voor wat anders en ook mijn eigen kersttaart mag niet ontbreken.
Dit jaar wordt speciaal omdat dit ik deze kerst nog “volop” mee kan doen met het diner.
In januari krijg ik mijn Gastric ByPass en zal ik volgende kerst niet zo heel veel meer op kunnen van al die heerlijkheden.
Maar dat geeft wel weer de uitdaging iets te maken/verzinnen/creeeren wat ik dan wel mag en kan eten.
Ik ben zelf niet zo van het koken, maar bakken daarentegen vind ik helemaal geweldig!
Het hoeft van mij niet eens zozeer echt iets te zijn wat Kerst vertegenwoordigd, als het maar lekker is… gezellig samen genieten met warme chocomel met slagroom en dan wat lekkers erbij! Natuurlijk kan dit een tulband zijn, mooi gececoreerd, maar ik maak ook gerust iets anders… het liefst met chocola (daar ben ik verslaafd aan 😉 Bijvoorbeeld aparte Brownies (met 3 soorten chocola) Of fudge… ook héérlijk! Mooie kleine stukjes snijden, dan wel op een mooi Kerst-schaaltje of bord… en samen genieten!
ik maak altijd ossenstaartsoep
met stokbrood, aardappelpuree tuinbonen met spekjes ,spruitjes met rul gehakt en spekjes en voor na ananaspudding en tiramisu
Mijn favoriete recept is Pavlova met rood fruit. Dit was het eerste gerecht/dessert dat ik zonder “pakjes en zakjes” maakte en als ik er aan terugdenk voel ik nog de wanhoop toen de eiwitten maar niet wilde lukken …. En het gevoel toen er uiteindelijk toch een gelukte pavlova op tafel stond … En wat smaakte het hemels. Sindsdien staat hij elke kerst op tafel.
Super leuke winactie!
Mijn favoriete kerstgerecht is als de hele familie gezellig met zijn allen aan tafel zitten en genieten van een heerlijke kipcocktail door mijn schoonmoeder gemaakt en als hoofdgerecht een heerlijke ovengegaarde beenham met een heerlijke romige saus, maar voor mij is het belangrijkste dat het gezellig is en iedereen geniet en als ik het boek win lijkt het me super om dit jaar eens wat anders te koken voor mijn familie:)
varkenshaas met champignons, ui en pepersaus ☺️ en de welbekende tulband met gedroogd fruit.
Ik maak graag kans kan niet wachten het huis in kerstsfeer te brengen lekker kerstmuziek erbij heerlijk vrolijk wordt ik daarvan…wat ik wel altijd lastig vind is wat maak ik voor de mensen die komen eten dus inspiratie kan ik wel gebruiken lekker kokkerellen met mijn man en kinderen dat doen we elk jaar samen en dat vinden we zo gezellig
Leuk dat jullie dit mogelijk maken en iemand er heel erg blij mee gaan maken.
Ik maak elk jaar een bijzondere kerstcake. Door verschillende ingrediënten te gebruikenn die ik meestal bij 24 kitschen v Rudolph haal. Ook gourmet wordt niet alleen een stukje vlees of vis.. ook hier probeer ik iets toe te voegen. Dat kan kruiden zijn of vruchten of andere producten. Ik zoek en kijk dan bij Rudolph. En dat is altijd geslaagd.
Wat een leuke winactie!
Ieder jaar genieten wij bij het kerstdiner ontzettend van onze mix van desserts. Mooi opgediend en keuze voor iedereen. En vooral een genot om te maken!
Wat een leuke actie! Rudolph heeft een bepaald gevoel bij zijn gerechten, en met kerst straalt het al helemaal warmte uit!
Mijn favoriet is toch wel met kerst, de traditie bij ons, ‘kerst ‘bowl!
Heerlijke mix van vers fruit (banaan, mandarijn, stoofpeertjes en ander seizoensfruit) Heerlijk getrokken met kaneelstokjes. Als we dit maken, ruikt het hele huis naar kaneel, hmmm! Samen maken, de 1 schilt het fruit, de ander snijdt alles. Kerstmuziek er bij…
Dit eten we meestal tussendoor of later op de avond als het kerstdiner wat gezakt is;)
Tsja, hoe moet ik het zeggen, koken is nou niet echt mijn specialiteit!
Ik denk het lekkerste en leukste wat ik goed kan maken zijn mijn flapjes, bladerdeeg gevuld met kerriegroente of kaas en honing. En dan uit de oven.
Ik wil eigenlijk wel eens een zeer goed gerecht neer zetten. En ik denk dat dit kookboek samen met mijn kerstverslaving er dit jaar misschien voor kan zorgen dat ik iets orgineels kook!(en dat het dan ook nog smaakt!)
Dus please, maak mijn famillie blij
En schenk dit kookboek maar aan mij!
X
Ieder jaar is het hier gourmetten, maar ik zie dat Rudolph altijd lekkere recepten heeft en dan kan ik eens een keer een luxe diner gaan maken. Daarom zou het boek heel erg van pas komen!
Wat er bij mij steeds op de mooie sfeervolle tafel komt te pronken is een overheerlijke beenham, geglaceerd en langzaam in de oven gegaard.Een must is dan de vleesthermometer, sindsdien is die top.Het is een mengsel van jamie/nigella en van mezelf 🙂 met o.a engelse mosterdpoeder (coleman’s) bruine suiker, whiskey, honing, kruidnagel enzo.Hier zou ik dan graag de rodekoolcrumble bij willen maken: klinkt heerlijk.
En als top nagerecht de Schwarzwälder kirschtrifle ipv taart: chocoladecake – chocomouse – kersen, met om en om slagroom/mascarponemengsel, en on top of the trifle: geschaafde pure chocolade.
Het is het waard om een plekje ervoor te bewaren in je maag: machtig maar het hoort erbij voor ons.Mooi geserveerd in een schaal van glas op voet, is het echt prachtig.
Ik ben absoluut geen keukenprinses! Mijn man daarentegen is verslaafd aan 24 kitchen en hij houdt van bakken en braden. Met kerst staat er bij ons altijd wat anders op tafel. Mijn man vindt het leuk om iets nieuws uit te proberen en vooral van de toetjes maakt hij werk. Zijn notenparfait is echt verrukkelijk. Met kerst kunnen de stoofpeertjes niet ontbreken, mijn schoonmoeder maakt ze altijd en ze zijn altijd om te smullen. Het kookboek wil ik, hoe kan het ook na bovenstaand betoog, winnen voor mijn man die dan weer heerlijke gerechten kan uitproberen.
Mijn Deense kersttoetje mag niet ontbreken. Een soort rijstebrij en dan met vanille, rum, slagroom , amandelen en bovenop een warme kersensaus. Als kind was het toetje extra spannend want hier werd altijd een hele amandel verstopt. Als toetje werd opgeschept en gegeten was het dus de kunst om niet te laten merken dat je de amandel had. Iedereen zat dan ook stiekem iedereen in de gaten te houden en als je klaar was met eten was het ook typisch dat dus niemand de amandel had alleen om extra te plagen… Het was altijd spannend want diegene met de amandel had een kado verdiend vaak iets lekkers , chocola of grote varken van marcepein. Als kind vond ik dat altijd een heel leuk spelletje
Wij maken graag met kerst een heerlijke rollade gevuld met walnoten en cranberry. Hiermee beginnen we dan al in de middag en laten deze langzaam garen op de barbecue. Heerlijk met stoofperen, haricot verts met spek en gebakken aardappeltjes. Heerlijk!
Wat een mooi boek, die wil ik wel graag winnen. Bij ons thuis was het altijd traditie om zelf de garnalen te pellen samen met mijn moeder voor de cocktail, met poezen die we steeds weg moesten sturen omdat we anders niks overhielden, en mijn moeder lustte niet eens garnalen maar ze pelde ze wel altijd het snelst. Mijn moeder is al een tijdje overleden maar die garnalencocktail houden we er in, het hele jaar eet ik ze niet om ze met kerst bijzonder te houden.