We hebben er al vaker over geschreven, maar het is dan ook zo leuk hoe chefkok Rudolph van Veen dit najaar bezig is met kerst. Wij Christmaholics zijn gewoon hartstikke fan! Ook van Rudolph mag het het hele jaar wel Kerstmis zijn; vandaar dat hij zich met hart en ziel gestort heeft op het maken van hét ultieme kerstkookboek; Rudolph’s Christmas. En die kun jij vandaag winnen!
10 dingen die je vindt in ‘Rudolph’s Christmas’
Waarom je Rudolph’s Christmas wil winnen? Al is het alleen maar om deze 10 dingen die je in het dikke kerstkookboek vindt:
- De lekkerste rodekoolcrumble die je je maar kunt indenken
- Superlekkere vegetarische kerstgerechten
- Echte kerstklassiekers (zoals Engelse Christmas cake, stoofpeertjes en gebraden kalkoen)
- Heerlijke hapjes om de gourmet dit jaar nét even specialer te maken
- Diverse tips om stress in de keuken te voorkomen
- Heerlijk kerstgebak, want Rudolph blijft natuurlijk een liefhebber van gebak
- Makkelijke & lekkere hapjes voor bij de kerstborrel op het werk
- Ideetjes voor de kerstviering op de basisschool
- Gerechten voor een luie kerst met het bord op schoot
- 335 pagina’s culinair kerstgenot
Recepten voor de hele kerstperiode
In Rudolph’s Christmas vind je kortom recepten voor alle momenten die de kerstperiode zo bijzonder maken. Naast de klassieke kerstrecepten en de traditionele nieuwjaarsrecepten worden ook vegetarische en slanke recepten niet vergeten. Bovendien geeft Rudolph zijn persoonlijke tips over de etiquette voor een chic kerstdiner en vertellen vrienden van Rudolph hun persoonlijke kerstverhalen.
Wil je alvast een voorproefje? Kijk dan naar onderstaande video die ik maakte tijdens de premiere van de theatershow die bij het kerstkookboek hoort. Of check de kerstrecepten op de website van Rudolph, die komen allemaal uit het boek.
Rudolph’s Christmas in de winkel
Heb je niet gewonnen, maar wil je het boek wel hebben (kan ik me heel goed voorstellen), dan kun je het natuurlijk ook altijd aanschaffen via bijvoorbeeld Bol.com. Het boek kost €29,99 en het ISBN is 978 90 452 10810.
WIN! We mogen 3 exemplaren van ‘Rudolph’s Christmas’ weggeven
En zoals gezegd; jij maakt kans op één van de drie kookboeken van Rudolph van Veen. Wat je moet doen om kans te maken? Vertel hieronder wat jouw favoriete kerstgerecht is! Wat maak je ieder jaar weer? Waar heb je de warmste herinneringen aan? Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie culinaire verhalen!
Deze winactie loopt van woensdag 18 november t/m woensdag 25 november. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat onder andere dat je 18 jaar of ouder moet zijn om kans te maken en dat de prijs alleen naar een adres in Nederland of België kan worden gestuurd.
223 reacties
Leuke actie!
Ik schil s ochtends de stoofpeertjes die ik dan om 12 uur opzet en tot 5 uur laat stoven.
Daarbij maak ik konijnenbouten in jus met witte wijn en champignons.
Daarbij aardappelpuree.
En als toetje ijs!
Weinig stress op het laatste moment en heerlijk klassieke maaltijd!
Mijn ultieme kerstgerecht is een Bombe Alaska. Lastig om te maken, dus elk jaar weer een uitdaging, maar hij ziet er dan zo mooi uit! En elk jaar scheld ik even op mezelf, omdat hij al bijna op is voor ik er een foto van kan maken!
Geregeld maak ik de hapjes voor kerst. Mijn topper is toch wel de ham/kaas-vlinder. Plakjes ham besmeren met op smaak gebrachte monchou, reepjes rode paprika in het midden, beide kanten naar binnen rollen en in folie een paar uur in de koelkast leggen. Dan plakjes snijden van deze rolletjes en ze mooi op een zoute vlinder leggen. Altijd succes en zó op!
Wij proberen elk jaar iets nieuws op tafel te zetten. De voorpret van het bladeren in kookboeken en magazines vind ik altijd geweldig! Dit boek zou dan ook heel welkom zijn.
Maar ik moet toegeven dat de stoofperen er elk jaar weer bij zijn. Zeker nu de kinderen er zijn smullen ze daar heerlijk van.
Eend met cranberrysaus. Langzaam garen in de oven, lekker sausje erbij; smullen! Met pommes duchesse en sperziebonen met spekjes. Eet smakelijk!
Mijn warmste herinnering gaan wel een tijd terug kerst bij oma. Ze stond dan zingend het diner voor te bereiden voor iedereen.
Tegenwoordig proberen wij elk jaar met kerst een ander gerecht klaar te maken en koken we met z’n allen. Een ieder kiest een gerecht uit en met kerstmuziek op de achtergrond genieten we van het samen zijn.
Nu maar hopen dat we het nieuwe boek van Rudolph winnen zodat we keuze hebben uit nieuwe gerechten!!! Maar ook omdat het onze collectie van Rudolph’s boeken zal uitbreiden.
In spanning wachten wij af
Mijn ultieme favo kerstgerecht is stoofpeertjes in port koken, paprikasoep (groen en rood op 1 bord), aardappelkroketjes, kalkoen, groente en salades en als afsluiter het toetje! Chocolademousetaart.
Iedere kerst maak ik voor al mijn vrienden mini mince pies. Het voorbereiden is al lekker, terwijl het fruit suddert komen er de heerlijkste geuren van af. Als ze klaar zijn, zijn ze makkelijk mee te nemen. En iedereen vindt ze dan lekker, want het zijn van die kleine eenhaps dingetjes. Echt kerst in 1 hapje 🙂
Leuke actie! Zijn boeken zijn super handig!
Elk jaar staat hier Beef Wellington op tafel, heerlijk gerecht!
Wat een geweldige actie zeg en wat zou ik hier blij mee zijn. Ben dol op koken maar kan er wel hulp bij gebruiken. Zo’n kookboek is dan ook geweldig. Kerst moet bij mij vooral het gezellig samen zijn en niet een vreetfeest worden. Kids zijn dol op gourmetten en dat is dan ook een beetje een traditie geworden. Wel elk jaar als toetje mijn eigen stoofpeertjes waar ze allemaal van smullen
Ik ga even heel eerlijk zijn! Zelf ben ik niet zo cullinair wonder en hou het meestal simpel als ik met Kerst aan de beurt ben, aardappelkrokketjes, stukje vlees, groenten, meestal wel een beetje luxer klaargemaakt als normaal, dat dan weer wel. Mijn moeder daarentegen probeert graag nieuwe dingen uit. Hierdoor worden we altijd weer aangenaam verrast als wij aanschuiven met Kerst. Mocht ik de gelukkige zijn om dit boek te winnen, dan kan ik haar er ongetwijfeld heel blij mee maken! En indirect mezelf natuurlijk, want ik nag komen proeven met Kerst!!
Heerlijk romige kippenragout in kerstboompasteitjes. Inmiddels een traditie op kerstavond waar de kinderen voor naar huis komen. En Oh Jee als ik durf te zeggen dat ik dit jaar wens wat anders wil, haha
Wat wij ieder jaar eten is mijn moeder’s zelfgemaakte runderragout! Heerlijk, hoort echt bij Kerstmis!
Mijn oma maakte altijd heerlijke stoofpeertjes. Later rook het in mijn moeders huis ook naar de stoofpeertjes die uren op het gasfornuis stonden. Deze traditie zet ik al vele jaren voort! En natuurlijk gebruik ik ook kleine peertjes en laat de steeltjes eraan zitten.
Dit jaar een nieuw huis en nieuwe keuken.
Mijn schoonmoeder maakt elk jaar stoofperen.
en bij oma maakt iedereen wat. Kerstkoekjes horen bij de kerst die maak ik dan ook altijd en ik hoorde dat er veel recepten voor kerstkoeken zijn in het boek van rudolph.
Maar wat er ook gemaakt wordt gezelligheid staat voorop.
Dit boek zal heel mooi staan op een boek standaard in mijn nieuwe keuken.
Oh ik hou van kerstdesserts! Ik heb al een keer een grand dessert gemaakt, bestaande uit: monchoutaart in een champagneglas, 2 kleuren chocolademousse, een mini pavlova met slagroom en fruit, en nog iets haha. Dit jaar ga ik denk ik voor een meringuerol met room, rood fruit en pistache!
De grote favoriet met kerst is bij ons al jaren de kalkoen. En dan niet uit de oven, maar van de barbecue. Mijn vader is een fervent barbecueer en toen hij een jaar of 20 inmiddels geleden een recept vond van een kalkoen op de barbecue was het kerstdiner voor dat jaar natuurlijk gauw beslist. En wat een vondst bleek dat te zijn. Behalve dat zo’n kalkoen van de bbq echt heerlijk is, is het ook nog eens gewoon ontzettend leuk om te doen met zijn allen. Het is een echte traditie geworden die ook door mijn man en mij wordt voortgezet en graag wordt gedeeld met vrienden en familie.
Onze kids zijn gek op de kerst, de gezelligheid, familietijd, de lichtjes en lekker eten. Vooral onze zoon is gek op kleine hapjes, amuses zogezegd, Hij helpt graag mee met het maken van amuses, bijv. de kleine glaasjes met zalm, sla en dressing, tapas hapjes, plankjes vol met mooie vleeswaren, kaas en nootjes. Mooi om te zien dat een kind zo kan genieten van koken. Dit kookboek past precies bij ons om nog leukere, bijzondere en lekkere hapjes te maken.
Mijn puber zoons begonnen vorige week al te klagen…dit jaar niet weer witlof met ham uit de oven he? Mama….ik ben geen kookwonder dus de tips van Rudolph zouden prima van pas komen om de kinderen eens echt te verrassen.
Wij beginnen altijd met n cocktail van uitgeperste mandarijnen,verse munt&muntlikeur!daarna gaat de barbecue aan&gaan de mannen buiten lekker aan de bbq die in de versierde tent staat!supergezellig altijd die winterbarbeque!!kijken r altijd naar uit.Het toetje is elk jaar verschillend Door n ander gemaakt.Ik ben dit jaar aan de beurt,dus dit boek komt vast wel van pas natuurlijk!
Elk jaar met kerst maak ik samen met mijn zussen, moeder en oma het kerst diner klaar en onze topper elk jaar weer… Flappie! Oftewel konijn. Mijn oma gaat de konijnen elk jaar zelf halen, met kop want anders geven ze je soms kat (aldus mijn oma) dan staat ze dagen in de keuken om voor ons allemaal haar heerlijke konijn te maken. Wij maken met z’n allen dan alle lekkere hapjes eromheen en zo is het elk jaar weer een verrukkelijk succes :-). Ik denk als mijn oma er mee stopt dat 1 van ons zich dan zeker zal opofferen want deze traditie betekend voor ons gewoon kerst ❤️
na vele jaren in Oostenrijk met kerst, nu terug thuis maar heb (nog) geen enkel idee van menu. Dit boek zou zeker welkom zijn..
Wij eten bij mijn ouders thuis altijd ambachtelijk gevulde kalkoen. M’n vader is poelier dus die weet wel wat lekker is. M’n vriend eet op de dag alleen ontbijt omdat ie ruimte wil houden voor de kalkoen. Ik zorg altijd voor het nagerecht. Probeer elke keer wat anders te maken. Het een valt meer in de smaak dan het andere. Dus ik zou zo graag het kerstboek van Rudolph willen winnen!!!
Eerste kerstdag kerstontbijten bij me schoonfamilie, en daarna naar me ouders voor lekkere hapjes met onder andere lekkere sate en een warm beenhammetje met honingmosterdsaus. En tweede kerstdag samen met vrienden lekker kaasfonduen, en die maak ik altijd zelf. Met hapjes om te dippen. Maar als voorgerecht doe ik altijd garnalencocktail, en de garnalen haal ik vuil op de markt om ze vervolgens zelf te pellen alvast voor de kerst. En het garnalen pellen heb ik van moeder geleerd haha.
Ik heb de laatste jaren de traditie om een tapas-buffet te maken.
Met quiches, balletjes, stokbrood, kaasjes, etc.
Snel klaar, en voor elk wat wils.
En zoveel je lust.
Ook handig omdat je gerust wat minder kunt nemen wanneer je de rest van de dag(en) al veel lekkers naar binnen hebt gewerkt.
En je in de loop van de avond als snack gerust nog een keer langs het buffet kunt lopen.
En wie weet heeft Rudolf dit jaar nieuwe tips voor me voor gerechtjes om bij het buffet te zetten? 😉
Jarenlang was bij mijn vader thuis vaste prik met kerst kalkoen in chocolade saus.. Heeeerlijk. En nu mijn vriend en ik een eigen huis hebben zet ik deze traditie graag voort. Met natuurlijk een hele tafel vol met allerlei lekkere gerechten zal de kerst ook dit jaar weer volop genieten worden. Zeker als rudolph mij een handje kan helpen
Mijn warmste en lekkerste herinneringen aan kerst is toch als moeders kookt, ze verzint ieder jaar weer iets nieuws. Zelf ben ik geen keukenprinses, maar wel een lekkerbek, misschien met het boek van Rudolf dat ik haar een keer kan verrassen voor alle jaren dat zij mij heeft verrast.
Jemig wat er elk jaar weer op tafel wordt getoverd…mmmmm moeilijk want ik ben z’n persoon die elk jaar iets anders wil. Ik heb geen vast recept. Mijn familie en een aantal vrienden komen elke kerst avond eten. Elk jaar veras ik ze met een aantal gerechtjes, vaak uit verschillende landen. Dit jaar komt er een vriendin uit Servie eten en voor haar ga ik dit jaar zowel nederland als een servie gerecht maken. ik denk dat Rudolph vast wel een aantal tips heeft waar door haar eerste kerst in nederland een gedenk waardige zal zijn.
Ik maak elk jaar een garnalencocktail. Waarom?
Elk jaar op eerste kerstdag kwamen wij bij opa en oma. Dan stonden er in de koelkast altijd 15 cocktailglazen met garnalen. Geen 16, de aantal personen die er die dag waren, want oma vind vis en schaaldieren vies! En toch maakte zij elk jaar 15 garnale cocktails, met een sjaal om haar gezicht om de geur een beetje te verdoezelen.
Mijn garnalencocktail is een ode aan oma, die ondanks haar aversie elk jaar toch die 15 glazen vulde met die vieze stinkdingen. En ik geniet elk jaar weer 🙂
Voor 4 personen
150 gram hollandse garnalen
5 EL volle mayonaise
1 EL ketchup
1 EL whiskey
Snufje zout en peper voor smaak
Cayenne peper
4 partjes citroen
4 porties fijn gesneden sla
Verdeel de sla over 4 kommetjes/cocktailglazen
Meng de mayo, ketchup en whiskey. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de garnalen over de sla en schep er de saus over. Garneer met een partje citroen en een snufje cayennepeper.
Smakelijk 🙂
Ik heb zoveel warme herinneringen aan kerst. Waar vooral ook het gezellig gezamenlijk eten met vrienden en familie centraal staan. Mijn moeder kookte altijd warm, wel met een kerst twist. Harricats in spek, speciale aardappelpuree, witlof met ham en kaas.
Maar ook de toastjes bij mijn opa en oma waren heerlijk, vaak met paling en zalm.
Zelf probeer ik ook elk jaar weer wat luxer eten op tafel te zetten voor mijn man en kinderen, we houden vooral van vis gerechten. Eigenlijk in de maanden voor kerst begin ik al wat ” luxer ” en uitgebreider te koken. Gewoon omdat ik het leuk en gezellig vind in deze sfeervolle maanden voor kerst. Openhaard aan, kerstmuziekje erbij , wijntje, kaarsjes en heerlijke gerechten maken. Ik zou graag het kookboek van Rudolf willen winnen, met dit boek kan ik nog meer heerlijke gerechten/ hapjes op tafel neerzetten.
Ik loot erg graag mee.
Liefs Jennifer ( fan van kerst en fan van Rudolph!)
Ik zou dit boek heel graag willen winnen want mijn favoriete kerstgerecht is toevallig “stoofpeertjes met effect” van Rudolph van Veen! http://m.24kitchen.nl/recepten/rudolphs-tip-stoofperen-met-effect
Ik maak dit gerecht met kerst voor mijn familie en ze zijn er altijd van onder de indruk en ze smaken heerlijk!
Groetjes Nadine (fan van Rudolph)
Hoi!
Wat een leuke winactie! Ik ben altijd gek op de kerst, heel het jaar door kan ik kerstfilms en -muziek kijken en luisteren. Ook verheug ik me nu al op het lekkere eten tijdens de feestdagen 😉 en natuurlijk de gezellig. Wij maken elk jaar andere gerechten, leuk om weer nieuwe recepten op te zoeken en te maken. En elk jaar weer een verrassing of het lukt!
Groetjes,
Marjon
Elk jaar is het een samenzijn van ons gezin samen met de opa’s en oma’s op de beider kerstdagen, maar de echte kersttraditie is bij ons kerstavond!
We gaan dan gezellig met zijn allen fonduen om een heerlijk lange avond gezellig met elkaar door te brengen. Tijdens de koffie en thee eten we zelfgemaakte schuimpjes die ik en mijn vader al meer dan 25 jaar samen maken, en de cadeautjes worden dan uitgepakt….Het is zo’n fijne tijd 🙂
Ik zou zo graag dat boek willen winnen.Ik kan wel een klein beetje koken,maar heb niet zoveel idee wat.Ik heb altijd gewerkt met kerst,tot dat ik ziek werd.Nu zou ik graag voor mijn moeder en broer eens een mooi,niet te ingewikkeld menu maken,en dit boek zou zeker een hele goede leerling in mij krijgen
Hallo,
We eten ieder jaar hetzelfde gerecht met de kerst, hertenbiefstuk met cranberrysaus, meerdere soorten groente en aardappeltjes uit de oven.
Ik ben heel creatief en probeer van alles uit op het gebied van eten en decoratie, maar dit boek mag echt niet ontbreken bij mij!! Wordt het met de tips Rudolph een mooi geheel en kan ik het boek mooi naast mijn andere boeken van Rudolph zetten.
Succes iedereen!!
ps. Vertaald is mijn achternaam ‘hert’ , dus hoe toepasselijk ;p ?