We hebben er al vaker over geschreven, maar het is dan ook zo leuk hoe chefkok Rudolph van Veen dit najaar bezig is met kerst. Wij Christmaholics zijn gewoon hartstikke fan! Ook van Rudolph mag het het hele jaar wel Kerstmis zijn; vandaar dat hij zich met hart en ziel gestort heeft op het maken van hét ultieme kerstkookboek; Rudolph’s Christmas. En die kun jij vandaag winnen!
10 dingen die je vindt in ‘Rudolph’s Christmas’
Waarom je Rudolph’s Christmas wil winnen? Al is het alleen maar om deze 10 dingen die je in het dikke kerstkookboek vindt:
- De lekkerste rodekoolcrumble die je je maar kunt indenken
- Superlekkere vegetarische kerstgerechten
- Echte kerstklassiekers (zoals Engelse Christmas cake, stoofpeertjes en gebraden kalkoen)
- Heerlijke hapjes om de gourmet dit jaar nét even specialer te maken
- Diverse tips om stress in de keuken te voorkomen
- Heerlijk kerstgebak, want Rudolph blijft natuurlijk een liefhebber van gebak
- Makkelijke & lekkere hapjes voor bij de kerstborrel op het werk
- Ideetjes voor de kerstviering op de basisschool
- Gerechten voor een luie kerst met het bord op schoot
- 335 pagina’s culinair kerstgenot
Recepten voor de hele kerstperiode
In Rudolph’s Christmas vind je kortom recepten voor alle momenten die de kerstperiode zo bijzonder maken. Naast de klassieke kerstrecepten en de traditionele nieuwjaarsrecepten worden ook vegetarische en slanke recepten niet vergeten. Bovendien geeft Rudolph zijn persoonlijke tips over de etiquette voor een chic kerstdiner en vertellen vrienden van Rudolph hun persoonlijke kerstverhalen.
Wil je alvast een voorproefje? Kijk dan naar onderstaande video die ik maakte tijdens de premiere van de theatershow die bij het kerstkookboek hoort. Of check de kerstrecepten op de website van Rudolph, die komen allemaal uit het boek.
Rudolph’s Christmas in de winkel
Heb je niet gewonnen, maar wil je het boek wel hebben (kan ik me heel goed voorstellen), dan kun je het natuurlijk ook altijd aanschaffen via bijvoorbeeld Bol.com. Het boek kost €29,99 en het ISBN is 978 90 452 10810.
WIN! We mogen 3 exemplaren van ‘Rudolph’s Christmas’ weggeven
En zoals gezegd; jij maakt kans op één van de drie kookboeken van Rudolph van Veen. Wat je moet doen om kans te maken? Vertel hieronder wat jouw favoriete kerstgerecht is! Wat maak je ieder jaar weer? Waar heb je de warmste herinneringen aan? Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie culinaire verhalen!
Deze winactie loopt van woensdag 18 november t/m woensdag 25 november. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat onder andere dat je 18 jaar of ouder moet zijn om kans te maken en dat de prijs alleen naar een adres in Nederland of België kan worden gestuurd.
223 reacties
Wat een super leuke Winactie!
Elk jaar maak ik samen met mijn moeder kerstkoekjes, die we samen versieren en daarna in de boom hangen. Altijd een leuk moment tijdens kerst.
Afgelopen jaren schoof ik altijd bij mijn ouders en schoonouders aan met kerst. Gezellig en makkelijk. Vaak zorgde ik wel voor een lekker toetje. Bij mijn ouders gaan we vaak gourmetten met vanalles en nog wat (altijd veel te veel).
Nu mijn man en ik 30 zijn, vond ik het tijd om mijn ouders, zusje en haar man bij ons thuis uit te nodigen. Ik moet nog bedenken wat ik ga koken, dus dit kookboek zou dan mooi van pas komen!
Van veel mensen hoor ik altijd zulke goede berichten over advocaat (likeur) met slagroom. Ik mag zelf geen alcohol, vanwege medicijnen maar ik vermaak mij ook altijd prima met het standaard kersttoetje, namelijk vanille vla met slagroom! Lijkt het toch een beetje op advocaat en dan val ik ook niet zo buiten het geheel. Het is toch voor mij wel een echt onderdeel van het kerstgerecht. Misschien dat ik het dit jaar iets uitbreid en dat ik er ook nog wat cacao op doe, voor de sier en omdat het lekker is maar wie weet brengt Rudolph nog wat leuke ideeën in via het mooie kookboek.
De traditie die overgewaaid is vanuit mijn ex-schoonmoeders gezin is toch wel Puddingtaart waar mijn zoon en dochter heel erg blij van worden als ze deze zien! 🙂
Dit gave boek staat boven aan mijn verlanglijstje. Doe graag mee om te winnen.
Dit jaar maak ik (weer) mijn favoriete beenham, gemarineerd in honig, knoflook en provençaalse kruiden met kerst. Lekker met witlof met champignons, en verse rösti rondjes. jammie jammie, ik kan niet wachten. 🙂
Grand Dessert! Met chocolade mousse, Vienetta ijs, slagroomsoesje, takje aalbesjes, pindarotsje, chocolade truffel, aardbei en brownie!
Aangezien we het meestal makkelijk doen tijdens de kerst, vaak gourmetten, lijkt het me juist leuk om dit boek te winnen. Dan kan ik iets creatiefs en lekkers op tafel zetten.
Gepofte appeltjes gevuld met cranberrycompote is voor mij het ultieme kerst-bijgerecht. Een mooi stuk vlees uit de oven (vaak gevulde kalkoen!) hierbij en dan een schotel gratin dauphinois om het helemaal af te ronden. Echt een hartverwarmend gerecht als het buiten waait en (fingers crossed!) sneeuwt.
Ik vind het altijd erg gezellig om ouderwets te gourmetten. Maar dan wel met kleine hapjes er extra bij. Als ik er aan denk loopt het water me al in de mond. Dus met dit boek kan ik weer extra andere gourmet hapjes verzinnen zodat deze kerst weer net even anders is. Dus ik duim alvast voor mezelf!
Elk jaar opnieuw stellen we een menu samen maar wat nooit mag ontbreken is mama’s kippastei! Een absolute favoriet!
Dit boek staat boven aan mijn verlanglijstje voor de kerst, maar het is natuurlijk leuker om het al eerder in huis te hebben om zo al inspiratie op te doen voor de kerst. Helaas moet ik de kerstdagen zelf overdag werken in het ziekenhuis van 8- 20:00 uur dus heb ik na mijn werk tijd om des te meer ervan te genieten. Dus de dingen waar ik dan naar kijk zijn nummers 4,5,6 en 9. Dus Please ik wil deze heel graag winnen…
Vroeger, toen mijn oma’s nog leefden aten we elke kerst hetzelfde:vleessoep, gegratineerde bloemkool met aardappels en sucadevlees en toe viennetta. Nu koken we waar we zin in hebben, de ene x iets makkelijks,mde andere x een viergangendiner. Favoriet vd laatste jaren is wel sintjacobsschelpen, een echte delicatesse!
Wij hebben een echte traditie; zolang ik me kan herinneren eten we elk jaar gevulde kalkoen! dit hoort echt bij mijn kerst en ik kan er al maanden naar uit kijken!
Ik maak ieder jaar traditiegetrouw konijn in heerlijke zoetzure saus en een quiche van paddestoelen. Dit jaar wel voor het eerst in jaren alleen voor mezelf, dus dat wordt even wennen…
Ik maak elk jaar mijn chocolade spekkoek.heerlijk als het huis ruikt naar koek en speculaaskruiden en ik ruim 2.5 uur bezig ben met het bakken van alle laagjes.
Ik kan nog geen cupcake gaar krijgen maar een moeilijke spekkoek draai ik mn hand niet voor om!
Toevallig zag ik het boek vanmiddag in de winkel en twijfelde om m te kopen…wat zou k m graag winnen haha
Vroeger toen mijn ouders nog leefden, maakte mijn moeder voor kerst altijd een kalkoen klaar. Toen ik 28 jaar was stierf mijn moeder. Ik heb de traditie van toen af aan van haar over genomen en maak nog steeds op haar manier de kalkoen klaar met de bijbehorende ketjap saus met gebakken uitjes. Hierbij maak ik de molukse rijsstafel. Nu zeggen mijn peetzoons elk jaar weer: ik heb zin in kerst, zin in kalkoen.
Als ik win dan wil ik Rudolphs kookboek als ketstcadeau aan mijn zus geven.
Ik maak niet specifiek iets met kerst, omdat wij de kerstdagen altijd gezellig bij familie doorbrengen. Maar bak altijd in de kerstvakantie knieperties (een oud Drents gebruik) met mijn kinderen en dan ruikt het heerlijk in huis. Maar mocht ik zo’n mooi boek winnen dan zal ik zeker de volgende keer mijn familie verrassen met iets lekkers tijdens kerst.
Ik ben gek op eten, één favoriete gerecht is voor mij dus lastig te bepalen, maar er is toch wel één toppertje dat bij kerstmis hoort. Het voelt dan ook niet als kerstmis wanneer ik dit niet gegeten heb. Het is een traditie, die mijn opa en oma begonnen zijn, en die wat mij betreft nog lang niet stopt!
Het gerecht dat niet kan missen, hoort bij de kerstbrunch op Eerste Kerstdag. Het is een stuk rosbief, in heeel veel roomboter gebakken. De geuren komen je al tegemoet wanneer de rosbief nog in de pan ligt te sudderen, ik ga al watertanden nu ik erover schrijf…. Als de rosbief dan genoeg gesudderd heeft in de jus, gaan we met zijn allen aan tafel, de witte puntjes worden eerst met roomboter besmeerd, vervolgens door de jus van de rosbief gehaald en daarna rijkelijk belegd met de gebakken rosbief. Heerlijk!!! Dat dit niet het gezondste ontbijt is, vergeten we voor het gemak maar even, het is ten slotte maar één keer per jaar eerste kerstdag. En ook maar één keer tweede kerstdag, voor de restjes van de rosbief, die we eerste kerstdag niet op gekregen hebben!
Wat een ontzettende leuke actie!
Ik maak elk jaar met Kerst een appel/kaneel speculaas taart met amandelspijs erin. Dit eten we elk jaar na het diner bij de koffie, onder de boom waar we dan met het gezin de cadeautjes uitpakken. Als die geur door het huis trekt wanneer ik aan het bakken ben, komen de herinneringen weer naar boven.
Het lachen om welke cadeautjes we elkaar weer hebben gegeven, het stilstaan bij het te vroege overlijden van mijn vader, die ook altijd zo ontzettend genoot van kerst. Ook genieten we dan van het feit dat er een nieuw gezinslid bij is gekomen en die straks haar 2e kerst zal vieren, het dochtertje van mijn broer.
Al die herinneringen komen boven tijdens het bakken van die heerlijke taart.
Bij mijn Kerstdiner horen de traditionele Roast Potatoes; zonder uitzondering komen ze elk jaar op tafel!
Ik ben zelf een echte Rudolf fan. Ik kijk graag naar 24 . Gewoon omdat het zo leuk is. Ik heb nog geen boek van Rudolf. En ik moet eerlijk zeggen ik heb ook nog geen inspiratie voor het diner. Het boek zou mij echt op weg helpen.
Ik maak ALTIJD gevulde dadels met roomkaas, honing en spek. Zooo lekker!
Red velvet cake! Zoo lekker en zoo kerst 🙂 Ik hou van kerst!!
Ik weet niet beter dan dat er met kerst “knien in ’t zoer” (konijn in het zuur dus) wordt gegeten. Van kindsafaan was dat zo. Vanaf de scheiding van mijn ouders zowel bij mijn pa als bij mijn ma. Waardoor ik ook vaker 2x op een dag dit gerecht heb gegeten ’s middags en ’s avonds.
Stoofpeertjes,gevulde dadels,salade ,gebakken aardappelen,rollade,schnitzel valt altijd erg in de smaak. Met een heerlijke soep vooraf en natuurlijk een lekker toetje
Mijn moeder maakt voor de gehele familie 30 mensen al 47 jaar het kerstdiner. Iets waar ik super trots op ben. Ze maakt echt de meeste lekker hazenstoofpot. En ik mag helpen op eten
Graag wil ik voor haar dit boek winnen!
Elk jaar zijn er toastjes met krab en mini garnaalkroketjes.
In november koop ik krabbepoten en grijze garnalen.
De krab doe ik in de diepvries, als je dit langzaam laat ontdooien smaakt die nog prima. Enkel een fijn gesneden gekookt eitje erbij, P&Z en wat peterselie en het is klaar.
De mini garnaalkroketten maak ik zelf op basis van het recept van Piet Huysentruyt, altijd geslaagd!
Ook dit haal ik op de dag zelf uit de diepvries ( en zet het in de koelkast) ongeveer 3 uur voor ik het frituur
Geschikt als aperitiefhapje of voorgerecht.
Rundercarpaccio met balsamico dressing, pijnboompitten, en een gepaneerd val dieu kaasje, behalve dit jaar omdat ik zwanger ben ☺️
Leuke actie!
Ik bak elk jaar een kerststol?
Met extra veel amandelspijs en heel veel noten. Vers is een stol het aller lekkerst.
een rollade ben niet echt een kook wonder ,maar probeer het wel gezellig te maken.
Mijn Tomaten roomsoep , In oktober vraag mijn neefje van 8 al, Tante Sandra met Kerstmis maak je toch weer die lekkere tomatensoep hé .
Wij eten graag een Bourgondische stoofschotel met Kerstmis. Heel lekker en makkelijk een dag van te voren te maken.
Lekker met verschillende soorten groentes!
Bij ons staat elk jaar met kerst de echte zondagse soep op tafel. Een zelfgetrokken runderbouillon met verse groente en soepballetjes. De kinderen hebben het liefste oma’s zondagse soep, vaak meerdere kopjes achter elkaar.
Elk jaar maak ik als hapje gevulde eitjes, naar het recept van mijn oma. Mijn oma is gestorven toen ik nog heel erg klein was, ik heb maar 1 herinnering aan haar en dit recept, dus dat hoort er voor mij altijd bij!
Traditie ,elk jaar gevulde kalkoen.Dit jaar ben ik aan de beurt om het te maken en ik ben hard op zoek naar inspiratie voor lekkere vulling.Wij vieren Kerst elk jaar bij iemand anders thuis en diegene kookt dan ook voor allemaal.(9 personen) Leuk maar ook zenuwslopend hoor.!