We hebben er al vaker over geschreven, maar het is dan ook zo leuk hoe chefkok Rudolph van Veen dit najaar bezig is met kerst. Wij Christmaholics zijn gewoon hartstikke fan! Ook van Rudolph mag het het hele jaar wel Kerstmis zijn; vandaar dat hij zich met hart en ziel gestort heeft op het maken van hét ultieme kerstkookboek; Rudolph’s Christmas. En die kun jij vandaag winnen!
10 dingen die je vindt in ‘Rudolph’s Christmas’
Waarom je Rudolph’s Christmas wil winnen? Al is het alleen maar om deze 10 dingen die je in het dikke kerstkookboek vindt:
- De lekkerste rodekoolcrumble die je je maar kunt indenken
- Superlekkere vegetarische kerstgerechten
- Echte kerstklassiekers (zoals Engelse Christmas cake, stoofpeertjes en gebraden kalkoen)
- Heerlijke hapjes om de gourmet dit jaar nét even specialer te maken
- Diverse tips om stress in de keuken te voorkomen
- Heerlijk kerstgebak, want Rudolph blijft natuurlijk een liefhebber van gebak
- Makkelijke & lekkere hapjes voor bij de kerstborrel op het werk
- Ideetjes voor de kerstviering op de basisschool
- Gerechten voor een luie kerst met het bord op schoot
- 335 pagina’s culinair kerstgenot
Recepten voor de hele kerstperiode
In Rudolph’s Christmas vind je kortom recepten voor alle momenten die de kerstperiode zo bijzonder maken. Naast de klassieke kerstrecepten en de traditionele nieuwjaarsrecepten worden ook vegetarische en slanke recepten niet vergeten. Bovendien geeft Rudolph zijn persoonlijke tips over de etiquette voor een chic kerstdiner en vertellen vrienden van Rudolph hun persoonlijke kerstverhalen.
Wil je alvast een voorproefje? Kijk dan naar onderstaande video die ik maakte tijdens de premiere van de theatershow die bij het kerstkookboek hoort. Of check de kerstrecepten op de website van Rudolph, die komen allemaal uit het boek.
Rudolph’s Christmas in de winkel
Heb je niet gewonnen, maar wil je het boek wel hebben (kan ik me heel goed voorstellen), dan kun je het natuurlijk ook altijd aanschaffen via bijvoorbeeld Bol.com. Het boek kost €29,99 en het ISBN is 978 90 452 10810.
WIN! We mogen 3 exemplaren van ‘Rudolph’s Christmas’ weggeven
En zoals gezegd; jij maakt kans op één van de drie kookboeken van Rudolph van Veen. Wat je moet doen om kans te maken? Vertel hieronder wat jouw favoriete kerstgerecht is! Wat maak je ieder jaar weer? Waar heb je de warmste herinneringen aan? Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie culinaire verhalen!
Deze winactie loopt van woensdag 18 november t/m woensdag 25 november. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat onder andere dat je 18 jaar of ouder moet zijn om kans te maken en dat de prijs alleen naar een adres in Nederland of België kan worden gestuurd.
223 reacties
1 van de dagen of op kerstavond eet ik altijd Italiaanse kaasfondu. Lekker vegetarisch dus ook voor de dieren een dagje kerst
Mijn favoriete kerstgerecht is Kalkoen. Ik kom uit Peru en daar is Kalkoen het belangrijk gerecht van kerst! En ik wil mijn tradities houden daarom probeer ik elk jaar een lekker kalkoen maken!
Amandel-chocoladebonbons met Kikkomansaus!
Heerlijk zoete balletjes met een verrassende saus van ketjap en honing, daar komt mijn familie voor!
Wij vieren kerst altijd samen met het gezin van mijn zus. We zijn dan met 8 man. Een gezellig clubje dus. We doen het het ene jaar bij ons en het andere jaar bij haar. Maar je bent altijd een hele avond in de keuken bezig. Sinds vorig jaar doen we het anders. Waar het is die verzorgd het hoofdgerecht en de rest maakt een ander gerechtje. Zo hoef je niet heel de avond in de keuken te staan. En is de stress dus een heel stuk minder. En meestal staat bij ons een paddenstoelen portsaus op het menu. Heerlijk! We maken er altijd wel wat moois van. Fijne dagen!
Iets uit boek Rudolph bakery
Met Kerstmis maak ik als traditie een gestoomde Kerstpudding. Met abrikozenen rozijnen, kaneel en pompoenpuree. Het recept kwam ik tegen in een vintage Engels kookboekje dat ik heel voordelig in een tweedehands boekenwinkel kocht. Er staan veel recepten in, maar de gestoomde Kerstpudding is (tot nu toe) het enige recept dat ik eruit gemaakt heb. Ik stoom de pudding in oma’s puddingvorm. Zij maakte volgens mijn moeder ook heerlijke puddingen het hele jaar door. Maar helaas is haar recept niet bewaard gebleven, heel jammer is dat. Toch genieten we al flink wat jaren van mijn Kerstpudding & ik maak hem dan ook van te voren klaar. Vries hem in en warm hem met Kerst even op. Zo kan ook ik van het gezelschap genieten en even later van de pudding natuurlijk 😀 Het lijkt me ontzettend leuk om nog een nieuwe traditie te laten ontstaan, iets koken uit Rudolphs Christmas… Fingers crossed!
Ik maak elk jaar weer Bourbon on a cloud, een helemaal witte tiramisuversie
Een lekkere bruine en knapperige gevulde kerstkalkoen met een sausje van cranberrysaus, jammie!
Misschien heel saai , maar stoofpeertjes mogen hier echt nooit ontbreken .
1 keer was ik te laat met kopen en dat hoor ik nu nog steeds 😉
Maar voor de rest zijn ze wel lief hoor voor me haha
Ik ben met Kerst altijd verantwoordelijk voor het dessert en mijn favoriete gerecht om te maken is toch wel tiramisu. Versierd met leuke eetbare sterretjes en gegarneerd met cacao poeder en wat poedersuiker om het op sneeuw te laten lijken.
Als voorafje vind ik rundercarpaccio met rucola ,pijnboompitten en parmezaanse kaas erg lekker.
Hoofdgerecht gebraden gans uit de oven met rode kool en appeltjes
En als toetje de classieke tiramisu.
Ik kook altijd op kerstavond voor mijn ouders en meestal begin ik dan met een kipcocktail en rundvleesboullion. Dat vind ik echte rbij horen 2 voorgerechten!
Ik maak altijd als toetje tiramisu en maak daar al mijn gasten blij mee met de kerst
De italiaanse kerstster caprese was zo een enorm succes, dat we dit het hele jaar door eten! Niet in de vorm van een kerstster, maar verder identiek. Elke keer weer een succes! Krijg er geen genoeg van… een echte aanrader!
Met kerst maakt ik altijd een soep, pasteitjes met eigen gemaakte ragout en dan iets van vlees en groenten. Meestal komen alle kids naa rhuis, opa en oma erbij. Dit jaar maak ik denk ik iets van een hele kip uit de oven.
Wij vieren vooral kerstavond heel erg groot, met worstenbroodjes, broodje braadworst gehaktballen, HEER-LIJK eerst naar de kerk en dan genieten van al het lekker eten, elk jaar weer even leuk en fijn.
We fonduen eigenlijk altijd met kerst: de kinderen vinden het erg leuk en lekker en ook wijzelf vinden het gezellig
ik varieer steeds, maar 1 ding blijft er wel in. Bij de koffie een taart in de vorm van een kerstboom. Meestal van cakedeeg en dan versierd met chocolade en slagroom, ook wel met appels erin of andere vruchten. Maar mijn kerstboomvorm koester ik al 20 jaar.
Elk jaar zorg ik voor het drie gangen kerstdiner. Hoewel het voor mij een hecktische dag is doe ik het met veel plezier.
Het kerstmenu wisselt elk jaar, met nieuwe recepten. Het is dan ook altijd spannend hoe de gerechten uitpakken. Doch is er 1 vaste gegeven in het menu. Het voorgerecht bestaat altijd uit heerlijk warme soep ( vorig jaar stond pompoensoep als voorgerecht op de tafel) . Een fijne start van het diner. Daar zijn de genodigden dol op!
Ik was nog klein en traditiegetrouw ging ik met mijn vader, broertjes en zusje naar de kerst-mis terwijl mijn moeder thuis het kerstdiner verzorgde. Bitterkoud, het sneeuwde hard en in de ijskoude kerk keken wij onze ogen uit. De kerk was prachtig verlicht met wel honderden kaarsen, in de hoek stond een levensgrote stal en we luisterden ingespannen naar het kerstverhaal. Toen we weer buiten stonden was het gestopt met sneeuwen en er lag een prachtig wit sneeuwdek. Mensen wensten elkaar prettige kerstdagen. Met mijn koude knuistjes in mijn vaders jaszak liepen we terug naar huis. Heel stil, je hoorde alleen het knerpen van de sneeuw en onze adem die kleine wolkjes vormen in de winternacht. Gauw naar binnen, de koude jassen ophangen en voor de gloeiende kachel bijwarmen. Tijd om aan tafel te gaan. De kerstboomlichtjes gingen aan, een rode kerstster in de vensterbank. De kaarsen werden aangestoken, er lagen worstenbroodjes klaar om onze buikjes te warmen. Warme chocomelk. En dan het gerecht waar we ons het hele jaar op verheugden: de pasteitjes met zelfgemaakte kippenragout waar mijn moeder uren mee aan de gang was geweest.
Ik heb sindsdien heel wat uitgebreidere kerstdiners gehad, bij sterrenrestaurants gegeten met kerstmis maar nooit, nooit heeft ooit nog iets zo heerlijk gesmaakt als mijn moeders zelfgemaakte pasteitjes op kerstavond. Of is het de smaak van de liefde die mijn herinnering zo zoet maakt?
De kerstbrunch, we gaan altijd gezellig met zijn allen ontbijten/lunchen met zelfgebakken kerst tulband en broodjes. Ik wil graag wat leuke ideeën opdoen met het boek!
Eerlijk gezegd eet ik nooit echt lekker met Kerst. 1e kerstdag is het vaak gourmetten met mijn ouders en 2e kerstdag is mijn schoonmoeder jarig, en dan eten we altijd soep (uit blik) met broodjes. Ik zou hier zo graag verandering in aan willen brengen, met het boek van Rudolph moet dit goedkomen!
Voor mij is kerst niet compleet zonder tiramisu als toetje!!
ik maak vaak sneeuwpopkoekjes, ooit voor school mee begonnen en is nu een jaarlijkse traditie
Weet je? Ik heb nog geen idee!
We gaan naar mijn ouders, dus waarschijnlijk krijgen we een gang toegewezen.
Zelfgemaakte kippenragout met lekker veel maggi! Verder varieren we elk jaar.
Heel ouderwets: voorafje: rundvleespasteitje, hoofdgerecht: kalkoenfilet met gebakken aardappeltjes, sperzieboontjes en stoofpeertjes en toetje: vruchtencocktail met (zelf geklopte) slagroom…
Dat is toch wel de gesmoorde kip met ketjap en ui van mijn oma. Ook maken we vaak kalkoen met brie.
Ras el Hanout!
Echte Spaanse Paella!
Hertenbiefstuk met pepersaus
Ik doe graag mee, lijk me een super kookboek voor de kerst, zou er graag uit willen koken !!!
Jaar na jaar na jaar aten wij met kerst standaard hetzelfde. Het diner begon met een klassiek voorafje. Klassiek voor onze familie dan. Mijn moeder heeft het zelf bedacht en stiekem lach ik me slap door het hoge luiehuisvrouwengehalte ervan. Halve perzik op sap uit blik gevuld met selleriesalade en afgetopt met een halve walnoot. Een gerechtje dat me ook dit jaar weer een gelukzalig gevoel geeft als ik het net als mijn moeder met veel liefde in een handomdraai bereid.
rabbit
Konijn op een bed van worteltjes. Dit verder opleuken met allerlei kleine gerechtjes
Voor mij is hét kerstgerecht toch wel Trifle. Mijn oma die uit Engeland komt maakte dat vroeger altijd en het ging altijd zo op, zo lekker was het! Echt iets waar ik ieder jaar weer naar uitkijk.