We hebben er al vaker over geschreven, maar het is dan ook zo leuk hoe chefkok Rudolph van Veen dit najaar bezig is met kerst. Wij Christmaholics zijn gewoon hartstikke fan! Ook van Rudolph mag het het hele jaar wel Kerstmis zijn; vandaar dat hij zich met hart en ziel gestort heeft op het maken van hét ultieme kerstkookboek; Rudolph’s Christmas. En die kun jij vandaag winnen!
10 dingen die je vindt in ‘Rudolph’s Christmas’
Waarom je Rudolph’s Christmas wil winnen? Al is het alleen maar om deze 10 dingen die je in het dikke kerstkookboek vindt:
- De lekkerste rodekoolcrumble die je je maar kunt indenken
- Superlekkere vegetarische kerstgerechten
- Echte kerstklassiekers (zoals Engelse Christmas cake, stoofpeertjes en gebraden kalkoen)
- Heerlijke hapjes om de gourmet dit jaar nét even specialer te maken
- Diverse tips om stress in de keuken te voorkomen
- Heerlijk kerstgebak, want Rudolph blijft natuurlijk een liefhebber van gebak
- Makkelijke & lekkere hapjes voor bij de kerstborrel op het werk
- Ideetjes voor de kerstviering op de basisschool
- Gerechten voor een luie kerst met het bord op schoot
- 335 pagina’s culinair kerstgenot
Recepten voor de hele kerstperiode
In Rudolph’s Christmas vind je kortom recepten voor alle momenten die de kerstperiode zo bijzonder maken. Naast de klassieke kerstrecepten en de traditionele nieuwjaarsrecepten worden ook vegetarische en slanke recepten niet vergeten. Bovendien geeft Rudolph zijn persoonlijke tips over de etiquette voor een chic kerstdiner en vertellen vrienden van Rudolph hun persoonlijke kerstverhalen.
Wil je alvast een voorproefje? Kijk dan naar onderstaande video die ik maakte tijdens de premiere van de theatershow die bij het kerstkookboek hoort. Of check de kerstrecepten op de website van Rudolph, die komen allemaal uit het boek.
Rudolph’s Christmas in de winkel
Heb je niet gewonnen, maar wil je het boek wel hebben (kan ik me heel goed voorstellen), dan kun je het natuurlijk ook altijd aanschaffen via bijvoorbeeld Bol.com. Het boek kost €29,99 en het ISBN is 978 90 452 10810.
WIN! We mogen 3 exemplaren van ‘Rudolph’s Christmas’ weggeven
En zoals gezegd; jij maakt kans op één van de drie kookboeken van Rudolph van Veen. Wat je moet doen om kans te maken? Vertel hieronder wat jouw favoriete kerstgerecht is! Wat maak je ieder jaar weer? Waar heb je de warmste herinneringen aan? Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie culinaire verhalen!
Deze winactie loopt van woensdag 18 november t/m woensdag 25 november. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat onder andere dat je 18 jaar of ouder moet zijn om kans te maken en dat de prijs alleen naar een adres in Nederland of België kan worden gestuurd.
223 reacties
Van huis uit was Kerst qua eten nooit zo speciaal. Mijn moeder kon niet koken en mijn vader zei wel dat een man, helemaal niet koken kan. Toen ik mijn vrouw ontmoette werd alles totaal anders. Zij houd enorm van kokkerellen en dus aten we iedere dag heerlijk, en met Kerst als een Koning. Dan maakte ze gebraden kip, zelfgemaakte aardappel krokketjes en rodekool met sinaasappelsap en bramen, mmmm!! Mijn vrouw tobt nu erg met haar gezondheid, ze heeft diabetis en spierreuma plus fibromyalgie… Koken gaat niet meer en het komt dus op mijn schouders terecht. De dagelijkse maaltijden gaan me goed af, maar ik zit enorm met de aankomende Kerst… Wat ga ik doen, ik weet het niet. Wel wil ik iets anders maken dan de traditionele rodekool met bramen, want dat is echt Kerst zoals mijn vrouw het maakte. Dit boek Rudolphs Christmas helpt me vast om een nieuwe traditie te starten. En zou ons een onvergetelijke Kerst bezorgen.
Voor mij is kerst niet compleet zonder stoofpeertjes, spruitjes en rollade!
gevulde kalkoen
charlotte russe
Cranberry compote! Heerlijk, maak ik elk jaar samen met mn moeder en mag echt niet ontbreken bij het kerstdiner.
Heerlijke hertenbiefstukjes met cranberry compote van zelf geplukte cranberry’s, heerlijk!
Het recept van mijn moeder met spruitjes, ui, tomaat en bouillion uit de Römertopf zo lekker dat ik nog steeds ieder jaar uit kijk naar de kerst
misschien heel standaard maar als ik aan kerst denk dan denk ik aan gourmetten
Een heerlijke ham uit de oven! gebraden een halve dag lang, in cola! heerlijke karamel smaak wordt dat.
vroeger bij mijn ouders thuis was het koude schotel vooraf kalkoen als hoofgerecht uit de oven die elk jaar veel te droog was en als toetje een ijstaart
maar nu in mijn eigen gezin verzinnen we elke keer wat anders maar beef wellington is favoriet en toetjes proberen we telkens wat anders maar vorig jaar was viel de schwarzwälder trifle wel erg in de smaak.
Dus wie weet
Wij eten ieder jaar de mislukte rollade van mijn schoonmoeder. Ik wil haar dit boek geven, misschien snapt ze de hint.
elk jaar bak ik ca. 25 tulbanden (naar het recept van mijn moeder) om weg te geven aan alle lieve mensen om mij heen.
Een heerlijk stoofpotje!
Gevulde kip met groenten! daarnaast als nagerecht heerlijke tiramisu!
Mijn ouders maken altijd heerlijk gevulde kalkoen, met de ouderwetse gebakken aardappeltjes en heerlijke sperzibonen!
kreeftensoep
Hertenbiefstuk met rode portsaus en dan vooral mijn kleine nichtje niet laten weten dat het hertenbiefstuk is!
Ieder jaar maak ik de heerlijke verse groentesoep na recept van ons moeder. het hoofdgerecht is wisselend van Rollade of biefstuk met parijse aardappeltjes en spruitjes en als toetje bavorois en ijstaart. Met dit mooie boek zouden wij deze kerst eens iets heel wat anders kunnen maken. Zodat onze gasten verrast op kijken als zij het menu zien.
Elk jaar volgens traditie, mijn deed het zo en mijn moeder ook. Heerlijke kippensoep vooraf , daarna kippenpasteitje, als hoofdgerecht Limburgse konijn met haricovers. toetje is elk jaar weer anders. wie weet zou jou boek me verrassen en verras ik de rest met iets uit jouw boek. Wat vast en zeker ook verrukkelijk word
Mijn gezin bestaat uit twee culturen (Marokkaans/Nederlands) en wij vieren feesten uit beide culturen met onze kinderen. We hebben jaren iedere kerst gegourmet, maar sinds twee jaar maak ik (samen met mijn kinderen die het super vinden om te helpen met koken en bakken) het liefst allerlei lekkere hapjes en salades bijvoorbeeld een grote Marokkaanse feestsalade die meestal op een bruiloft wordt geserveerd. Deze bestaat uit twee zelfgemaakte salades aardappelsalade en een rijst of pastasalade en deze worden dan op een grote schaal die je verder helemaal opmaakt met allerlei andere lekkere dingen zoals olijven, augurkjes, gekookte eitjes in kwarten, gemengde rauwkost en noem maar op. Dit zal dit jaar ook weer op ons kerstmenu staan samen met nog veel meer lekkere dingen.
Londonderrysoep is de favoriete soep met kerst.Van oudsher maakte mijn oma die al .Ze was vroeger dienstmeisje van een familie van goede stand.Het is een ouderwetse soep die vroeger vaak aan het grote diner werd geven. Iedereen in de familie is er dol op.
Samen met mijn kinderen bedenken we het kerstmenu
Hubbie neemt standaard de koffie voor zijn rekening want die houdt niet van koken 😉
Maar mijn 2 jongens en ik maken er echt een sport van om recepten te verzamelen voor ons (minimaal 5) gangen kerstdiner
Zo gaan de kinderen steeds ingewikkeldere gerechten maken
zo maakte onze jongste vorig jaar 5 jaar oud mooi gedecoreerde borden voor het toetje door een mes en vork op een bord te leggen, het bord te bestrooien met cacaopoeder en daarna voorzichtig het bestek weer weg te halen.
Resultaat fantastische borden en een keuken onder de cacao 😉
Maar juist aan het samen doen en proberen heb ik de mooiste herinneringen.
Onze oudste (11) is groot fan van Rudolph en het zou super gaaf zijn als hij deze kerst uit Rudolphs kookboek kan koken
hertenbiefstuk als hoofdgerecht en chocolademousse als dessert. zijn wel 2 hoogtepunten uit het kerstmenu!
We gourmetten al zeker 25 jaar! Maar met dit mooie boek kan ik misschien volgend jaar eens een ander gerecht maken 🙂
Voor mij geen kerst zonder mijn moeders eten. ooral haar garnalencocktail met krab en grapefruit doet mij het hele jaar door watertanden.
rookworstrisotto, gevuld met veel heerlijke ingrediënten.
gewoon een heerlijke rode biefstuk met knoflooksaus na 3 jaar achter elkaar zwanger te zijn geweest tijdens kerst……nu weer genieten van een lekker stukje rood vlees heerlijk
Gebraden kip met amandelen en pruimen
Ons jaarlijkse traditionele kerstgerecht (Engelse vader, dus het is klassiek): gevulde kalkoen, spruitjes en aardappelpuree. En dan een originele Trifle als toetje! 🙂
Sinds ik klein ben is het gourmetten. Heel gezellig natuurlijk. Sinds mijn moeder is overleden vieren we Kerst ieder jaar bij één van de vier kinderen. Wisselend met gourmet of hapjes. Kerstavond vieren we met mijn eigen gezin, mijn man en onze twee meisjes. We plannen dit speciaal voor onze kinderen, 2 en 4 jaar. Pannenkoeken en pasta hebben we gedaan, dit jaar willen ze graag pizza. Dat doen we natuurlijk.
Maar wat zou ik het fijn vinden om, nu we een ruimere keuken hebben, eens uitgebreid te koken voor mijn gezinnetje!
Dat is hangop als toetje….. misschien voor de meeste te gewoontjes, maar bij ons doet deze het altijd goed, aan te kleden met fruit naar gelang. vr gr Jenneke
Ik maak voor de familie ieder jaar een ander kerstgerecht begin al weken van te voren recepten te verzamelen Maar stoofperen zijn er altijd bij
Als ik aan kerst denk; bijna elk jaar wel een dag met kerst gourmetten. Toch zou ik het geweldig vinden om dit jaar toch een dag uitgebreid te gaan koken. Eens wat anders, en hoe zou dat nou beter kunnen dan met zo’n geweldig boek! 🙂
Bij kerst horen stoofpeertjes, zoals mijn man ze maakt. Ik ben benieuwd of Rudolph ook een lekker recept voor stoofpeertjes heeft en ik ben natuurlijk ook benieuwd naar de andere recepten in zijn nieuwe boek!
Het maakt niet uit wat je eet en hoe maar wet wie ==> de mensen die je het meest dierbaar zijn op deze wereld!
Stoofpeertjes en draatjes vlees zijn voor mij d’r kersttoppers. Dan meestal gemaakt door mijn schoonmoeder. Het zou geweldig zijn om met dit kerstboek zelf een kerst gerecht neer te kunnen zetten wat mensen graag elk jaar zien terug komen!