We hebben er al vaker over geschreven, maar het is dan ook zo leuk hoe chefkok Rudolph van Veen dit najaar bezig is met kerst. Wij Christmaholics zijn gewoon hartstikke fan! Ook van Rudolph mag het het hele jaar wel Kerstmis zijn; vandaar dat hij zich met hart en ziel gestort heeft op het maken van hét ultieme kerstkookboek; Rudolph’s Christmas. En die kun jij vandaag winnen!
10 dingen die je vindt in ‘Rudolph’s Christmas’
Waarom je Rudolph’s Christmas wil winnen? Al is het alleen maar om deze 10 dingen die je in het dikke kerstkookboek vindt:
- De lekkerste rodekoolcrumble die je je maar kunt indenken
- Superlekkere vegetarische kerstgerechten
- Echte kerstklassiekers (zoals Engelse Christmas cake, stoofpeertjes en gebraden kalkoen)
- Heerlijke hapjes om de gourmet dit jaar nét even specialer te maken
- Diverse tips om stress in de keuken te voorkomen
- Heerlijk kerstgebak, want Rudolph blijft natuurlijk een liefhebber van gebak
- Makkelijke & lekkere hapjes voor bij de kerstborrel op het werk
- Ideetjes voor de kerstviering op de basisschool
- Gerechten voor een luie kerst met het bord op schoot
- 335 pagina’s culinair kerstgenot
Recepten voor de hele kerstperiode
In Rudolph’s Christmas vind je kortom recepten voor alle momenten die de kerstperiode zo bijzonder maken. Naast de klassieke kerstrecepten en de traditionele nieuwjaarsrecepten worden ook vegetarische en slanke recepten niet vergeten. Bovendien geeft Rudolph zijn persoonlijke tips over de etiquette voor een chic kerstdiner en vertellen vrienden van Rudolph hun persoonlijke kerstverhalen.
Wil je alvast een voorproefje? Kijk dan naar onderstaande video die ik maakte tijdens de premiere van de theatershow die bij het kerstkookboek hoort. Of check de kerstrecepten op de website van Rudolph, die komen allemaal uit het boek.
Rudolph’s Christmas in de winkel
Heb je niet gewonnen, maar wil je het boek wel hebben (kan ik me heel goed voorstellen), dan kun je het natuurlijk ook altijd aanschaffen via bijvoorbeeld Bol.com. Het boek kost €29,99 en het ISBN is 978 90 452 10810.
WIN! We mogen 3 exemplaren van ‘Rudolph’s Christmas’ weggeven
En zoals gezegd; jij maakt kans op één van de drie kookboeken van Rudolph van Veen. Wat je moet doen om kans te maken? Vertel hieronder wat jouw favoriete kerstgerecht is! Wat maak je ieder jaar weer? Waar heb je de warmste herinneringen aan? Ik ben ontzettend benieuwd naar jullie culinaire verhalen!
Deze winactie loopt van woensdag 18 november t/m woensdag 25 november. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat onder andere dat je 18 jaar of ouder moet zijn om kans te maken en dat de prijs alleen naar een adres in Nederland of België kan worden gestuurd.
223 reacties
Met kerst gaan we naar mn schoonouders,waar we gourmetten,met mn moeder gaan we uit eten.Heerlijk laten verwennen dus.En heerlijk samen zijn.Toch maak ik wel lekkere dingen met kerst. Deze dagen zijn voor mij een feest om lekkere koeken, brood te bakken.Een heerlijke kerst stol maken,voor het ontbijt,en voor bij de koffie,lekkere kerst kransjes,kerst krans,mooie petit fours.of een lekkere kerst tulband..
Heerlijk we genieten er echt van.De collega, s van mij en van mn vriend worden hier ook mee verwend.
Kerst is echt een feest!!Om de lekkerste mooiste bak creatie.s te maken.
Wow wat een leuke acties hebben jullie toch altijd!
Zijn kookboek staat inderdaad op mijn verlanglijstje.. maar wat zou het leuk zijn om te winnen!
Wat ik altijd kook met kerst??
Eigenlijk heb ik tot nu toe altijd de luxe gehad te mogen eten bij iemand met kerst.
Dit jaar komt iedereen bij ons eten..en mag ik dus gaan koken voor 12 mensen en mijn kleine neefje!
Dat wordt dus een hele uitdaging.
Het geen wat ik wel elke kerst maak is een taart. Ik maak als hobby marsepeinen taarten en dan kan ik met kerst natuurlijk helemaal los gaan met het bladgoud en eetbare glitter.
Vorig jaar heb ik iets minder groots uitgepakt maar het smaakte er niet minder om! Toen heb ik een vanile biscuit gemaakt met daarin een bavarois van witte chocolade met als bekleding geen marsepein maar witte chocolade Twix…en bovenop kerst M&M’s.
Iedereen heeft zitten smullen..
Nou hoop ik natuurlijk naast een heerlijke taart te maken dit jaar voor al mijn 12 gasten een heerlijk diner te kunnen maken uit het boek van Rudolph 🙂
2 varkenshaasjes
2 el pesto (zelfgemaakt) Olijftapenade kan ook.
1 bolletje mozzarella in dunne plakken
6 plakken Serrano (pakje 80 g)
1 el olijfolie
zout
peper
Snijd de varkenshaasjes in twee gelijke stukken.
Halveer de varkenshaasjes in de lengte en bestrooi ze met zout en peper. Verdeel de pesto gelijkmatig over twee helften van het vlees, leg de mozzarella er dakpansgewijs bovenop. Leg de andere helft van de varkenshaasjes zo op de mozzarella dat ze aan beide kanten even dik zijn.
Leg 3 plakken ham overlappend naast elkaar. Leg een varkenshaasje erop en rol de ham er strak omheen. Maak op dezelfde wijze nog zo’n zelfde rol. Bestrijk de rollen met olie en leg ze naast elkaar in een braadslede.
Verwarm de oven voor op 160 °C. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en rooster de varkenshaasjes 20 minuten. Zet de oven uit en laat de varkenshaasjes nog 5 min. in de oven staan.
Dit is wat ik het liefste maak! Echt iedereen vind het echt heerlijk.
Stiekum moet ik ook toegeven dat ik dit ook wel buiten de kerst maak, maar dan vaak met kipfilet! Ook al zo lekker!
Happy Holidays!
Met de kerst gaan we altijd met de hele familie lekker warme marsmello’s boven de vuurkorf buiten maken en samen opeten onder het genot van gluhwein en mooie verhalen van het afgelopen jaar, echt samenzijn en genieten met elkaar
Elk jaar bak ik onder andere zelf Kerstbrood. De ene keer kan dat een traditionele kerststol zijn, maar soms zijn het zachte bolletjes in de vorm van een kerstboom of kerst-bagels versierd met zaden en pitten. Voor Kerst 2015 moet ik nog iets nieuws bedenken. Dus wat inspiratie is van harte welkom. En de recepten van Rudolph zijn altijd toppertjes. Ik zeg bakken maar 🙂
🙂 ik verheug me elk jaar weer op de kerstboomvormige kaasburger die mijn mam voor me maakt! Simpel maar erg lekker! Ook kunnen op 2e kerstdag de beroemde stoofpeertjes en appelmoes van opa echt niet ontbreken :-)! Ik hou met kerst van gezelligheid en een klein beetje traditie en vooral heel veel familie!
Ik kies graag ieder jaar wat anders uit. Ben ook altijd benieuwd naar wat anderen maken, want we verdelen voor-, hoofd- en nagerecht maken altijd (met een thema, om het een beetje bij elkaar te laten passen). Dit boek zou dus enorm goed van pas komen voor de komende kerst! 🙂
Mijn ultieme Kerstgerecht heb ik niet.
Wij brunchen altijd met de kinderen en kleinkinderen .
Dat is heel gezellig.
Met allerlei verschillende broodjes, met o.a. kaneelkoeken en scones met creme en jam en nog meer heerlijks.
Je kunt wel zeggen een zeer uitgebreide High tea.
Met mijn eigen gezin probeer ik tradities te maken met de leukste dingen uit die van mijn familie en die van m
Met mijn eigen gezin probeer ik tradities te maken met de leukste dingen uit die van mijn familie en die van mijn man. Wat daar zeker bijhoort is het kerstbrood naar recept vsn mijn schoonmoeder. Ik heb het iets aangepast maar het is voor ons gezin echt iets dat echt bij het kerst hoort, als de kindermis, all you need is love en het spoorwegmuseum
Nou, ik zou dat boek graag willen winnen zodat ik volgend jaar deze vraag van je kan beantwoorden….ik vind koken een ramp en zeker met kerst. Ik weet nooit wat ik moet maken, ik kan niet voor veel personen koken en het mislukt altijd.
Mijn succesnummer zijn Schotse gehaktballen, je weet wel, een zachtgekookt ei in een gekruide gehaktbal met saus apart. Bij mij in de familie is het de gewoonte dat iedereen die op zichzelf woont iets lekkers maakt en meeneemt.
Ik kan wel wat ideeën gebruiken om eens wat anders te serveren, wat ook nog makkelijk te vervoeren is !
een heerlijke biefstuk van de haas, of van het hert. Met een rode wijnsaus, mmmm, krijg nu al trek!
Met kerst gourmetten wij altijd met de hele familie, allerlei vlees, vis en groentes. Makkelijk en gezelllig!
Ik heb geen favoriet, zo lang het maar gezellig met de hele familie is. Dat is voor mij kerst!
Elk jaar weer mijn eigen, allerlekkerste brownie ever!
Wij koken met Kerst ieder jaar anders. Weken van te voren zijn we aan het zoeken, overleggen, kijken en soms ook proeven om tot een geweldig menu te komen. Het zijn altijd vijf gangen en als de tijd het toelaat maken wij ook de bonbons zelf. Alleen het bedenken uitzoeken en maken is een feest op zich. Wij maken lijstjes en hebben een schema om op de dag zelf niet te lang in de keuken te moeten staan. Wat is onze favoriet, die hebben we niet en ieder jaar zeggen dit jaar was het toch het lekkerst. Wie zijn wij, dat zijn mijn man en ikzelf.
Onze kinderen komen graag en vinden het natuurlijk geweldig om bij ons te eten en wij vinden het fijn om voor hen te koken. Het zou leuk zijn als ik voor mijn man dit kookboek zou winnen, dan kan hij zich nog meer uitleven.
Helaas weet ik nog niet wat wij eten met kerst omdat ik nu al 7 jaar op bed lig met ernstige bekkeninstabiliteit en bijna niets meer kan.koken gaat ook niet meer.mijn man kookt altijd lekker maar steeds iets moeten verzinnen valt niet mee.hij werkt ook onregelmatig. Uit dit mooie kookboek kan hij dan lekker een revept kiezen om te maken.
Met kerst maak ik elk jaar wat anders. Ben niet van elk jr hetzelfde maken. De ene x maak ik allengs verschillende hapjes en de andere x 1 groot uitgebreid gerecht. Ben echt fan van Rudolph en van 24 Kitchen en haal daar vaak mijn inspiratie uit. Dit boek dus een geweldige aanvulling zijn in mijn boekenkast en een mooi verjaardagskado daar ik 10 dec jarig ben
Het lekkerste kerstrecept vind ik een mooie varkensrollade uit de oven, met appeltjes gebakken in calvados erbij. Zo’n lekkere combinatie. Plus heel makkelijk: je hebt meteen een heleboel om uit te delen en je kan het al van tevoren maken!
Een heerlijke rollade, en dan samen met oma en de rest van de familie genieten.
Ik vind het superleuk om te koken en ik houd ervan om telkens weer iets nieuws te maken.
In de kersttijd is het altijd nog leuker want dan komen mijn opa’s en oma’s op bezoek en eet ik met mijn broer, ouders, opa’s en oma’s samen tijdens de kerst.
Zelf sta ik ieder jaar met mijn ouders weer in de keuken om nieuwe gerechten te maken en de leukste, mooiste en gekste dingen te bedenken. Hier komt natuurlijk ook kerstdecoratie om de hoek kijken.
Zo’n kookboek is helemaal mooi om in te kunnen bladeren want hierdoor kan ik weer mooie en nieuwe ideeën opdoen voor het komende jaar! 🙂
Dat klinkt als n leuk kookboek! Ik waag graag n kansje ! Mijn fijnste kersttraditie is het bakken van kerstkoekjes samen met mijn moeder. Het is n Oostenrijkse traditie en als je ergens op bezoek gaat, neem je in de adventstijd een zakje koekjes mee. Share some kindness so to speak! Een traditie die ik graag in ere houd! En nu duimen (tussen t koekjes bakken door hihi ).
Maak graag net als voor andere dagen appeltaart alleen met kerst zitten er net wat meer en luxere ingrediënten in. En we serveren hem dan graag warm met ijs en slagroom als dessert
Wij hebben vroeger thuis altijd kalkoen gegeten en ik Ben nu 37 jaar getrouwd en 37 jaar kalkoen .als we wel eens wat anders op het menu hadden kocht ik altijd ook een kalkoen want als de kinderen geen Kalkoen ruiken is het geen kerst
Ik probeer elk jaar iets nieuws te verzinnen. Maar Stoofpeertjes en zelfgemaakte appelcompote is er altijd wel bij.
Wij hebben twee kersttradities. De eerste is kerstavond op zn amerikaans met de hele familie, iedereen neemt iets mee. De vraag is natuurlijk wat ik elk jaar weer maak, maar dat is helaas niet aan mij besteed. Ik struin juist graag het internet, tijdschriften en kookboeken af naar hét recept waarmee ik de familie kan overdonderen. De lat ligt elk jaar hoger! Daarnaast maakt mijn oma elke eerste kerstdag haar speciale saus, niemand weet wat er in zit! Ik zou niets liever willen dan het recept delen met de wereld, het is echt goddelijk!
Ik maak met kerst verschillende soorten groente en stoofpeertjes in rode wijn
Verder bepalen de kinderen eigenlijk het menu.
Maar nu ze wat groter zijn lijkt het mij geweldig om met Rudolph’s Christmas in de hand eens helemaal los te gaan, want ik ben gek op koken en de familie houdt van lekker eten
Waw! Wat een gave actie! Onze traditie is heerlijk bij mijn ouders gourmetten op Kerstavond en 1e Kerstdag trakteren opa en oma op lekker uit eten. Vorig jaar hebben we Kerstavond op de schop genomen. In plaats van cadeautjes voor de ‘kinderen’ doen we nu surprise. En aangezien de ‘kinderen’ allebei het huis uit zijn (maar nog steeds op loopafstand van zowel pap en mam als opa en oma) is het walking dinner geboren. Voorgerecht, soep, hoofdgerecht en dessert, viee gerechten, vier koks, vier huizen, vier gedekte tafels, vier keer zoveel plezier! Vorig jaar heb ik rollade gemaakt gevuld met spek en rozemarijn en gelakt met Limburgse appelstroop, geserveerd met krieltjes uit de oven en in rode wijn gestoofde rodekool. Dit jaar wil ik een compleet ander hoofdgerecht maken, maar ik ben nog op zoek naar het perfecte recept. Rudolph zou mij hier natuurlijk keigoed mee kunnen helpen! 🙂
mijn warmste herinnering is de mooi gedekte tafel na terugkeer uit de nachtmis. Met z’n allen genieten van de lekkere bolletjes, krentenbrood en warme chocolademelk. (En ondertussen mijn moeder foeteren op de hond die tijdens onze afwezigheid de salade voor de volgende dag gevonden en gedeeltelijk opgegeten had).
Als kind keek ik al weken uit naar Kerst. ’s Ochtends een uitgebreid ontbijt met mini broodjes en croissantjes, de hele dag door chocolaatjes mogen eten en dan ’s avonds gourmetten. Vooral dat gourmetten vond ik geweldig, lekker zelf je vlees en aardappeltjes bakken en pannenkoekjes maken in die kleine bakjes. Wat wil een kind nog meer. Nog steeds vind ik het heerlijk om te gourmetten, weer even terug in de tijd. Al probeer ik het nu nog specialer te maken, door niet voor de standaard pakketten van de supermarkt te kiezen, maar zelf receptjes te zoeken, zodat het elk jaar weer net iets anders is.
Ik zou het dolgraag willen winnen, na jaren te hebben gewerkt met kerst ga ik komende kerst weer gezellig met de familie eten. Ik kijk er ontzettend naar uit en ga graag mijn best doen in de keuken zodat de rest ook de beste kerst ooit krijgt!
Het lekkerste kerstgerecht vind ik de hangop met warme kersen van oma. Die bewaarden ze ieder jaar voor mij 🙂
Wij zijn met kerst altijd met de hele familie bij elkaar en eten elk jaar verschillend, maar wat we wel elk jaar hebben, zijn de kadootjes voor elkaar,daar kijken vooral de kinderen erg naar uit,vooral omdat sinterklaas minimaal leeft bij ons. Dit boek is een kado op zich en inspiratie voor een speciale kerstdis.
Mijn favoriete gerecht is een voorgerecht, namelijk Vitello Tonnato. Heerlijk dit!
Ik vind het altijd super leuk om gebraden gans tijdens de kerstdagen te eten! Culinair en hartstikke lekker 😀 Ik zou dit heel graag willen winnen voor kerst inspiratie!
Bedankt,
Joanne