Je hebt ‘m waarschijnlijk al een paar keer zien langskomen hier op Christmaholic.nl: het nieuwe kerstkookboek van de Australische tv-chef Donna Hay. Ik deelde o.a. al een heerlijk recept voor gevulde appeltjes uit haar boek met jullie. En deze week mag ik 4 van jullie onwijs blij maken met een exemplaar van dit boek. Althans, ik hoop dat je er heel blij van wordt als je wint ;-). Hoe je kans maakt, vertel ik je hieronder!
Wat vind je in ‘Kerst’ van Donna Hay?
Maar eerst natuurlijk even wat informatie over het boek. Wat staat er precies in? En wat vind ik zelf van het boek? Ik ken Donna Hay al jaren en heb diverse kookboeken van haar in mijn boekenkast liggen. Donna staat bekend om haar heerlijke, super smaakvolle recepten. Waar je meestal niet mega veel ingrediënten voor nodig hebt en die ook nog eens relatief eenvoudig zijn om te maken.
Dat laatste is in ‘Kerst’ wel ietsjes anders. Logisch ook natuurlijk, het is niet voor niks een kerstkookboek. De receptjes zijn nog steeds niet super ingewikkeld hoor, maar sommige wel net ietsje uitgebreider dan ik van Donna gewend ben. Het boek begint met heerlijke hapjes die je bij de kerstborrel kunt serveren of als amuse / voorgerecht. Denk aan mini-quiches met ui en brie. En lekkere dipjes, zoals hummus of munt-spinaziedip.
Het kerstigste kookboek
Vervolgens komen de hammen, kalkoenbereidingen, krokant buikspek en verschillende feestgerechten met vis- en schaaldieren langs. Gevolgd door heerlijke bijgerechten zoals hasselback-pompoen met honing en amandelen en tarte tatin met gaglaceerde wortels. Het boek sluit af met meer dan 100 pagina’s aan zoete verwennerij. Heerlijke koekjes, taarten, vijgentulbandjes met peperkoekgeweien, diverse trifles en zoete geschenkjes passeren de revue.
Als je het mij vraagt is dit het meest kerstige kookboek dat er bestaat. Het is lekker dik, de foto’s zijn prachtig en de recepten passen precies bij mijn beleving over ‘kersteten’. Ik ga er dan ook absoluut uit koken voor ons pre christmas dinertje dit jaar! Mocht je het boek zelf willen aanschaffen of cadeau willen geven, dat kan natuurlijk. Je koopt het onder andere hier bij Bol.com. Daar kun je ook het digitale inkijkexemplaar even doorbladeren.
Hoe maak je kans op 1 van de 4 boeken?
Heb je meteen naar hier doorgescrolld? Dat snap ik wel hoor ;-). Je wil dit boek ook gewoon winnen! Ik mag – zoals ik al zei – vier exemplaren van Donna Hay – Kerst ter waarde van €24,99 weggeven aan mijn lezers. Om kans te maken vraag ik je om hieronder een reactie achter te laten. Vertel me in jouw reactie welke plannen je hebt voor het kerstdiner dit jaar! Weet je al wat je gaat koken? Wordt het gourmet? Of een uitgebreid diner? Heb je al receptjes klaarliggen of zoek je echt nog inspiratie? Ik hoor het graag!
Op deze winactie zijn uiteraard weer de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat dat je alleen mee kunt doen wanneer je in Nederland of België woont en minimaal 16 jaar oudt bent. Deze winactie loopt t/m 11 december 2019. Vul een geldig e-mailadres in als je mee doet, want de winnaars ontvangen via mail bericht. Daarnaast plaats ik hieronder een update met de namen van de winnaars zodra die bekend zijn. Ik wens jullie allemaal weer veel succes en natuurlijk alvast een hele smakelijke Kerst!
Donna Hay | Kerst – het kookboek | EAN: 9789000370276 | Uitgever: Spectrum
468 reacties
Ooh yes! Ik houd van kerst en kan nog wel inspiratie gebruiken, vooral voor het voorgerecht. Plan nu is een mooie zalm uit de oven met bijpassende groenten en een leistenen bord voo met kleine toetjes na.
Elk jaar ben ik verantwoordelijk voor het toetje voor het kerstdiner. Deze keer ga ik een stuk of 50 kleine taartjes maken in allerlei verschillende smaken. Amandel/framboos, appel met crumble, chocolade en caramel en lemon merengue.
Ik vind het leuk om met kerst uit te pakken en ben sowieso dol op kookboeken. 2de kerstdag ga ik allemaal hapjes maken, zetten we de tafel lekker vol en dan kerstfilms kijken terwijl we aan het genieten zijn van de hapjes. Dus inspiratie voor voorgerechten/hapjes kan ik nog wel gebruiken.
Met mijn familie trekken we elk jaar lootjes voor een gang van het kerstmenu. Heel gezellig en iedereen probeert er elk jaar weer iets bijzonders van te maken. Dit jaar hebben wij de soep getrokken. Ik vind dat de gang die ik het lastigst vind om echt mee uit te pakken. Toch hopen we met onze duivensoep (die uiteraard lekker lang heeft getrokken) iets bijzonders op tafel te toveren.
Mijn kindern zijn 1e kerstdag bij hun vader, dan ga ik met m’n moeder naar Frozen . Op de 2e komen mijn kinderen, moeder, zusje en neefje eten. Ik ben van plan om te gaan koken ipv gourmet of fondue. Alleen ben ik bang dat het net als twee jaar geleden wordt. Dat we ’s avonds pas om half 10 aan tafel gaan, omdat ik weer een waardeloze planning had. De helft van de gerechten heb ik toen niet eens gemaakt.
Met zo’ n kookboek gaat het zeker weten veel beter. Ik houd van koken, maar ben te chaotisch als niks op papier staat. Kijk altijd graag naar Donna Hay op 24Kitchen, krijg er alleen zo’n honger van
Er zijn in het jaar maar een paar momenten waar ik echt kan uitpakken met koken. Uiteraard is Kerst mijn favoriete moment. Mijn heilige graal is Nigella’s Kerst. Naast niet al te ingewikkelde recepten staat het vol met handige tips voor massacatering en om dingen van te voren voor te bereiden. Dit boek heb ik jaren. Ik denk dat het tijd wordt voor nieuwe gerechten…, Ik denk dat Nigella het niet erg vind om plaats nr. 1 te delen met Donna!
JAAA! DONNA HAY!!! Dit boek wordt vies, gaat stuk en op plekken wellicht onleesbaar. Maar wat zullen we smullen!! Ons volproppen tot we op bank neerploffen!
Wij vieren elk jaar kerst bij mijn moeder en ik ga heel eerlijk zijn, ik hou ontzettend van koken maar met kerst heb ik echt faalangst. Ik zal niet snel het vleesgerecht op me nemen omdat ik dat thuis ook nooit voor 10 mensen maak, en daar meestal ook simpelweg geen tijd voor heb. Maar om mijn moeder dit jaar iets te ontlasten (je huis beschikbaar stellen met kerst is namelijk sowieso best aanpoten!) heb ik aangeboden zowel de soep als het toetje te maken.
Daarvoor zou ik best nog wat inspiratie kunnen gebruiken 🙂
Ik heb echt nog geen idee wat wij gaan eten met de kerstdagen, wie weet brengt dit fijne kerstkookboek van Donna Hay mij op heerlijke ideeën. Ik doe er super graag voor mee!!
Wij gourmetten elk jaar, omdat mijn zoon autisme heeft en zelf kan bepalen wat hij eet en waar hij gaat zitten is dat voor ons het handigst. We halen niet alleen “gewoon” vlees maar proberen ook vaak iets van wild en halen een paar moten lekkere vis bij de visboer die we zelf in stukjes snijden. Kortom smullen!
Ik ga dit jaar op eerste kerst bij mijn schoonouders eten met mijn gezin en tweede kerstdag met zijn allen bij mijn moeder. Geen kookkunsten van mij dit jaar maar volgend jaar zou ik het liefst iedereen bij mij uitnodigen en lekker koken.
Dit jaar ben ik aan de beurt om de familie te ontvangen en ben samen met mijn dochter een menu aan het opstellen. Veel brainstormen en doorstrepen. Wij zijn allebei groot fan van Donna Hay en ik weet zeker dat zij met haar praktische manier van koken ons een heel eind op weg zou kunnen helpen. Want het geeft me toch meer stress als ik dacht.
Wij hebben dit jaar een familie kerstdiner met Italiaanse inslag. Iedereen maakt iets. Zelf ga ik gevulde pastaschelpen maken, maar weet nog niet welke vulling ik erin ga doen. Dit kookboek zou ik graag willen winnen. Ik hou van koken en heb al diverse kookboeken op de plank staan, maar nog geen enkel boek over Kerst. Ik waag daarom graag een kansje.
Had deze gisteren vast in de boekhandel en heb hem met veel spijt en honger teruggelegd (vanwege een kookboek no-buychallenge met mezelf) Maar cadeautjes tellen niet toch 🙂
Ik maak dit jaar het diner en wil even geweldig uitpakken dus dit boek zou wel behulpzaam zijn 🙂
Voor kerst ga ik jachtschotel maken, zoals mijn ouders, die er helaas niet meer zijn, hem altijd maakten: met hachee, goudrenet en aardappelpuree. Heerlijk! Met kerst alleen nog in de oven doen, zodat ik tijd en aandacht overhou voor mijn dochters, man en schoonmoeder.
Als ik de traditie helemaal ga voortzetten wordt het dan krabcocktail en spoom voor en sorbetijs met lychees na. Voor tweede kerstdag ben ik wel in voor wat nieuws. Inspiratie is welkom .
De ene kerstdag gourmetten. En de andere kerstdag allemaal kleine gerechtjes, zodat iedereen iets kan maken. Voor de gerechtjes zoek ik nog inspiratie, dus het kerstkookboek van Donna Hay zou goed van pas komen.
Eerste kerstdag komen er vrienden en laat ik een saladebuffet maken. Tweede kerstdag komt mijn complete schoonfamilie. Met allerlei verschillende wensen. Vantevoren heb ik al allerlei recepten opgezocht die vega, sommige glutenvrij, vis vrij, kaasloos zijn 🙂 Het is gelukt. Foto’s opgeslagen, simpel veel met de oven (Gelukkig heb ik er 2) maar met een echte hoge ogen scorende smaak 🙂 Dat kookboek wil ik erg graag winnen! Heerlijk.
Ik zoek nog wat inspiratie en recepten. Ik maak sowieso mijn befaamde aardappel gratin maar wil daar wat spannende en feestelijke gerechten bij. Ik hou van een soort tapasdinertje. Van heel veel verschillende gerechten proeven is echt mijn guilty pleasure.. Ik hou van donna Hay. Maar nog meer van mn kerstkwartaal. Haha Dus ik loot graag mee ❤️
Onze Kerst draait om heerlijk eten! We beginnen met een wensenmenu bij mijn schoonfamilie, waarbij mijn schoonmoeder zeker 17 (ja 17!) verschillende, volledige menu’s maakt. De volgende dag is de brunch bij mijn ouders, waarbij we allemaal iets maken. Dan hebben we ook nog diner met de andere schoonfamilie en na Kerst gaan we gewoon door met nog 2 diners op de planning! Vol, maar heerlijk! En de familie en ik kunnen dus ook zeker nog wat inspiratie gebruiken! Ik hoop dat ik dit boek win en zal het dan ook zeker delen met mijn schoonmoeder voor het wensenmenu!
Elk jaar kook ik voor mijn ouders en schoonouders. Iedere keer probeer ik er weer iets bijzonders van te maken. Dit jaar nog geen ideeën of inspiratie opgedaan. Daarom zou dit boek mij en natuurlijk iedereen bij mij straks aan tafel, heel blij maken
Koken en kerst…. Twee passies van mij. Geweldig om te combineren! Leuk om kans te maken op dit boek!
Omdat het de dag is na het partnerschap van mijn dochter, en de hele familie blijft slapen wordt het geen uitgebreid dinner. Maar iedereen neemt iets mee, me maken een groot buffet met van alles, dan is er zeker genoeg en voor iedereen wel iets lekkers bij. Van soep, broodjes, salades tot bitterballen. En wie weet kan ik nog wat luxe inspiratie opdoen uit dit boek!
Love Donna Hay! En kerst natuurlijk.. Wat hier altijd de uitdaging is, is koken voor vegetariërs veganisten en carnivoren tegelijk. Ik vind het altijd een uitdaging om te zoeken naar alternatieven. Juist bij haar relatief simpele recepten is dat goed te doen. Met kerst is het altijd lastig om iedereen bij elkaar te krijgen met al die schoonfamilies;-) Dus gaan we op 2 januari naar ons vaste vakantie stekkie, een oude boerderij in Friesland. Daar vierden we kerst oud en nieuw tegelijk! Compleet met gluwein en liedjes zingen bij het kampvuur. En lekker uitgebreid koken hoort daar natuurlijk ook bij;-)
Plannen heb ik nog niet echt .. heb alleen de gastenlijst eigenlijk.. en daar staan 18 namen op.. En met een goumet kom ik er niet vanaf.. dus vermoedelijk – carpaccio / gegrilde groente salade – 2 soorten soep – gepekelde ham (mijn slager maakt echt lekkere hammen) /vega lasagne = kaasplank en mini taartjes als afsluiting.
Op de 24e geef ik altijd een Hightea met allerlei hapjes zoet en hartig en daar heb ik al veel recepten voor. Het kerstdiner zelf daar kan ik wel wat hulp in de vorm van inspiratie bij gebruiken. Het boek van Donna Hay lijkt me daarvoor wel ideaal.
Dit jaar ga ik (door persoonlijke onstandigheden) voor easy! 1 dag eten bij familie en 2 dagen uiteten. Maar ik droom er wel echt van om volgend jaar een écht home-made kerstdiner klaar te maken. Ben dol op kerst en op kookboeken! Het zijn de mooiste kookboeken om door te bladeren❤️
Hopelijk dan volgend jaar een uitgebreide kerstmaal dankzij Donna & Saskia
wat zou het fantastisch zijn om dit kookboek te winnen. Met kerst eet ik samen met een vriend. We kennen elkaar al 46 jaar maar waren elkaar 45 jaar uit het oog verloren!
Met de fantastische recepten van Donna Hay kunnen wij er een onvergetelijke kerst van maken❤️
Bij Kerst is de menu eigenlijk vrij klassiek altijd.
Zelfgemaakte kaaskroketjes als voorgerecht
Pompoensoep
Kalkoengebraad met kroketjes (versgemaakt) en groentekransje
Kerstbûche
Enkel voor de hapjes zijn we er nog niet aan uit. Omdat dit de start is van de avond, pakken we daar het liefste mee uit. Dat mag dus altijd wat speciaal zijn. Dus, nog even de tijd om op zoek te gaan naar idee-tjes :).
Zoals het er nu voorstaat, sta ik deze kerst niet achter de pannen. Kerstavond eten bij mijn vader; tweede kerstdag werken. Eerste kerstdag waarschijnlijk gewoon familiebezoeken, maar het is nog niet definitief. Desondanks wil ik dit boek van Donna dolgraag winnen.
Oh wat heerlijk! Zo’n boek met mooie plaatjes. Na mijn pols operatie in augustus drie maanden in het gips en heel rustig aan doen heb ik zin om vooral kleine gerechters en toetjes te maken met kerst. Mijn kindjes zijn met papa naar New York dus ik kan lekker met m’n liefste samen de keuken in ❤️
Jaaaa ik wil graag winnen. Ik vier kerst samen met mijn ouders en broertje, heerlijk gekleed in foute kersttruien en jurk. Pap die maakt konijn in het zuur, met aardappelpuree, rode kool, heel traditioneel en erg lekker. Maar het zou super tof zijn om volgend jaar eens voor hun te koken en dan kan zo’n mooi kookboek niet ontbreken.
Dit jaar heb ik niets hoeven te plannen om te koken het wordt uit eten!
Wauw hoe gaaf is dit nou toch weer
We hebben als familie een niet zo leuk jaar achter de rug. We hebben nu besloten om allemaal wat klaar te maken en er een soort buffet van te maken dit jaar. Dan hoeft niemand uitgebreid te koken. 2020 wordt vast weer een goed en gezond jaar en dan hoop ik weer een kerstdiner op tafel te kunnen zetten met inspiratie uit boeken zoals deze.
Tweede kerstdag ga ik samen met dochterlief van 10 jaar uitgebreid koken! We zijn alleen nog op zoek naar wat inspiratie…dus dat fantastische boek…dat zou best wel heel erg van pas komen
Ik kijk graag naar Donna Hay op 24 kitchen
Voor kerst is eerste kerst traditie getrouw gourmetten met onze familie, niet zo heel spannend. Maar op 2e kerstdag zijn we alleen met ons gezin en dan vinden we het heerlijk om uitgebreid te koken
Groetjes Ingrid
Voor het kerstdiner met de familie verdelen we de taken, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert worden door de 3 verschillende gezinnen gemaakt.
Leuk om inspiratie op te doen uit dit mooie boek
Lijkt me leuk om mijnfamilie met kerst te verrassen,
met recepten van wereldklasse!