Je hebt ‘m waarschijnlijk al een paar keer zien langskomen hier op Christmaholic.nl: het nieuwe kerstkookboek van de Australische tv-chef Donna Hay. Ik deelde o.a. al een heerlijk recept voor gevulde appeltjes uit haar boek met jullie. En deze week mag ik 4 van jullie onwijs blij maken met een exemplaar van dit boek. Althans, ik hoop dat je er heel blij van wordt als je wint ;-). Hoe je kans maakt, vertel ik je hieronder!
Wat vind je in ‘Kerst’ van Donna Hay?
Maar eerst natuurlijk even wat informatie over het boek. Wat staat er precies in? En wat vind ik zelf van het boek? Ik ken Donna Hay al jaren en heb diverse kookboeken van haar in mijn boekenkast liggen. Donna staat bekend om haar heerlijke, super smaakvolle recepten. Waar je meestal niet mega veel ingrediënten voor nodig hebt en die ook nog eens relatief eenvoudig zijn om te maken.
Dat laatste is in ‘Kerst’ wel ietsjes anders. Logisch ook natuurlijk, het is niet voor niks een kerstkookboek. De receptjes zijn nog steeds niet super ingewikkeld hoor, maar sommige wel net ietsje uitgebreider dan ik van Donna gewend ben. Het boek begint met heerlijke hapjes die je bij de kerstborrel kunt serveren of als amuse / voorgerecht. Denk aan mini-quiches met ui en brie. En lekkere dipjes, zoals hummus of munt-spinaziedip.
Het kerstigste kookboek
Vervolgens komen de hammen, kalkoenbereidingen, krokant buikspek en verschillende feestgerechten met vis- en schaaldieren langs. Gevolgd door heerlijke bijgerechten zoals hasselback-pompoen met honing en amandelen en tarte tatin met gaglaceerde wortels. Het boek sluit af met meer dan 100 pagina’s aan zoete verwennerij. Heerlijke koekjes, taarten, vijgentulbandjes met peperkoekgeweien, diverse trifles en zoete geschenkjes passeren de revue.
Als je het mij vraagt is dit het meest kerstige kookboek dat er bestaat. Het is lekker dik, de foto’s zijn prachtig en de recepten passen precies bij mijn beleving over ‘kersteten’. Ik ga er dan ook absoluut uit koken voor ons pre christmas dinertje dit jaar! Mocht je het boek zelf willen aanschaffen of cadeau willen geven, dat kan natuurlijk. Je koopt het onder andere hier bij Bol.com. Daar kun je ook het digitale inkijkexemplaar even doorbladeren.
Hoe maak je kans op 1 van de 4 boeken?
Heb je meteen naar hier doorgescrolld? Dat snap ik wel hoor ;-). Je wil dit boek ook gewoon winnen! Ik mag – zoals ik al zei – vier exemplaren van Donna Hay – Kerst ter waarde van €24,99 weggeven aan mijn lezers. Om kans te maken vraag ik je om hieronder een reactie achter te laten. Vertel me in jouw reactie welke plannen je hebt voor het kerstdiner dit jaar! Weet je al wat je gaat koken? Wordt het gourmet? Of een uitgebreid diner? Heb je al receptjes klaarliggen of zoek je echt nog inspiratie? Ik hoor het graag!
Op deze winactie zijn uiteraard weer de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat dat je alleen mee kunt doen wanneer je in Nederland of België woont en minimaal 16 jaar oudt bent. Deze winactie loopt t/m 11 december 2019. Vul een geldig e-mailadres in als je mee doet, want de winnaars ontvangen via mail bericht. Daarnaast plaats ik hieronder een update met de namen van de winnaars zodra die bekend zijn. Ik wens jullie allemaal weer veel succes en natuurlijk alvast een hele smakelijke Kerst!
Donna Hay | Kerst – het kookboek | EAN: 9789000370276 | Uitgever: Spectrum
468 reacties
Wat een leuke prijs en prachtig kookboek. Ben niet bekend met haar boeken. Maar een beetje inspiratie op doen uit een kookboek voor de kerst is altijd leuk.
Bij ons staat het hoofdgerecht altijd vast, we maken namelijk de heerlijke gevukde kerstkalkoen van Jamie Oliver. Waarom altijd hetzelfde? Wel, we willen heel graag een traditie creëren voor onze twee dochters… onze kerstkalkoen moet in hun geheugen gegrift staan… de hapjes, voorgerecht, soepje en dessert worden elk jaar zorgvuldig uitgekozen. Een hele leuke bezigheid waar dit kookboek een superleuke hulp en inspiratiebron zou zijn! Wat het dit jaar wordt? Als hapje hebben we alvast gekozen voor een macaron gevukd met een pittige kaas. De combinatie zoet en zout is hemels. Verder hebben we ook altijd wat fingerfood op de tafel staan: wat Italiaanse charcuterie, een geitenkaasdip, … en meestal maken we ook mini visvideetjes. Die zijn veel lekkerder dan de kant en klare exemplaren van de supermarkt! Als soepje wordt het een pompoensoepje met boschampignons als garnituur. En het dessert? Wel, dat hebben we vooralsnog nog niet beslist. Dus…. nog een reden waarom ik graag het boek zou winnen! Fijne kerst!
Normaal gesproken verdelen we de 2 dagen over onze families. Dit jaar kunnen helaas mijn broertje en schoonzusje er niet bij zijn. Ik heb wel mijn ouders gevraagd om bijn ons te komen eten. Dit zal onze eerste kerst zijn in ons eerste huisje. We gaan die avond heerlijk uitgebreid koken. Het hoofdgerecht is al bekend maar voor het voor- en nagerecht kan ik zeker nog wat inspiratie van Donna Hay gebruiken!
Eerste Kerstdag koken we meestal bij mijn schoonfamilie, mijn schoonzusje maakt meestal het voorgerecht, een garnalencocktail of zalmtimbaaltje, wij maken het hoofdgerecht, meestal een stukje wild, boontjes, aardappelkroketjes en natuurlijk stoofpeertjes! Mijn schoonmoeder zorgt voor het grand dessert, een combinatie van ananasbavarois, diverse soorten ijs en een verse fruitsalade! Uiteraard zou ik best nog inspiratie willen op doen voor een groot stuk gebraad uit de oven of een lekkere saus.
Het wordt een bescheiden kersteten met het hele gezin.
Heerlijk om een kerstdiner te maken maar dit jar blijf ik bij mijn kleindochter in het ziekenhuis omdat zij daar al geruime tijd ligt en graag wilde dat oma op eerste kerstdag bij haar komt slapen en eten!
Misschien als alles goed gaat we later in het nieuwe jaar toch nog een heerlijk feest-kerstdiner gaan klaarmaken met fijne recepten uit dit prachtige boek!
Wat ga ik koken met kerst … Gisteren is de grote waslijst met mogelijkheden verkleind tot alleen het voorgerecht en een bijgerecht voor bij het hoofdgerecht. Maar ja, wat maak je dan? Een simpele caprese is veel te normaal, carpaccio kennen we nou wel en slakken is voor sommige veel te avontuurlijk. Hopelijk kan Donna Hay me helpen om het perfecte voorgerecht te vinden!
Heel groot fan van Donna Hay! Bijna al haar boeken staan in de keuken maar deze ontbreekt nog.
Kook er graag weer lekkere recepten uit voor op 24 december. Voor ons een bijzondere avond want dan is ons zoontje jarig 🙂
Dit jaar eten we met de hele familie samen waarbij ieder koppel een van de gangen klaar mag maken, dit jaar mag ik de amuse maken en ik denk dat het iets met tonijn wordt. De 2e kerstdag laten we ons in de watten leggen en gaan we uit eten
Donna hay heeft mooie en lekkere recepten. Ik zou graag kerst inspiratie opdoen met dit boek!
We gaan lekker met het hele gezin kokkerellen. Hartige taartjes bakken, pittige gehaktballetjes en meerdere kleine hapjes die leuk zijn om te maken en heerlijk om op te eten!! Samen pret in de keuken en aan de mooi gedekte kersteettafel!! Heb er nu al zin in!!
Ben benieuwd ken haar nog iet….
Eerlijk gezegd heb ik nog geen idee wat ik precies zal gaan maken. Wel ga ik zelf aan de slag dus geen afhaal chinees of gourmetten. Dit boek van Donna Hay komt dus eigenlijk perfect van pas, dan kan ik snel nog even wat inspiratie opdoen! Komt nog bij dat mijn vriend een groot fan is van 24kitchen én dus ook van Donna Hay, Kan ik het boek daarna inpakken en onder de kerstboom leggen, weet hij in ieder geval dat hij volgend jaar kerst zeker de chef is!.
Weet je, dat weet ik eigenlijk helemaal nog niet !!!!!!!!!! Heb nog even de tijd om iets voor het Kerstdiner te bedenken!
aangezien mijn zoontje vorig jaar kerst geboren is, wordt het dit jaar een verjaardag met kerst 🙂 en 1e kerstdag een rustig dagje. Kerstavond gaan we heerlijk gourmetten met het gezin want 2e kerstdag wordt het al druk genoeg helaas
Super mooie actie! Eerste kerstdag maak ik konijn dat is traditie en tweede kerstdag kookt een van de kinderen. Het is al een feest als we allemaal samen zijn!
het wordt 1 dag uitgebreid koken en 1 dag tapas van de plank
wat exact gaan we nog beslissen
daarom is inspiratie altijd welkom!!
Wat een toffe prijs, en ja ook ik maak heel graag kans! Maar wie ook wint, het is gegund. Ik ga kerstavond koken voor de ouders en schoonouders. Een tapasplankje als voorgerecht met kleine hapjes, dan lekker biefstuk met champignons, wat frietjes en groene groenten. En als toetje denk ik aan een lekkere apple crumble met ijs. Lekker toch ? Eerste kerstdag gaan wij uiteten in Valkenswaard om vervolgens 2e kerstdag te gaan gourmetten met de hele schoonfamily incl 11 kinderen. Wat een feestje ieder jaar weer! Liefs, May
Dit jaar gaan wij met Kerst met onze familie een uitgebreide, late lunch verzorgen, waarbij iedereen maakt wat hij/zij het allerlekkerst vindt, inclusief de kinderen van 9, 13, 13 en 15!
Daarna gaan we met zijn allen naar Ouwehands Dierenpark genieten van alle mooie lampjes van het China Light Festival.
Met ons eerste kindje op komst, kunnen we deze Kerst geen carpaccio, beef wellington en een heerlijk kaasplankje eten. Dus mijn man, die heel erg van koken houdt, heeft wat extra inspiratie nodig dit jaar denk ik!
Leuke actie! Wij gaan gourmetten
Wij gaan met het gezin dit jaar weer gezellig gourmetten.. dat wordt weer lekkere verse groenten, vlees en vis snijden. Natuurlijk kun je kant en klaar gourmetschotels kopen maar wij bereiden graag alles zelf voor met de lekkerste kruiden en marinades.. dat wordt smullen! Voor het toetje ga ik een ijstaart maken met pecannoten en caramel en een schaal tiramisu.. mmm!!
Super leuke actie! Wij kunnen thuis zeker nog wel wat inspiratie gebruiken voor het kerstdiner dat dit jaar bij ons wordt gehouden:)
Met dit kerstige kookboek moet dat helemaal goedkomen!
Heerlijk! Ik ben nog steeds druk bezig met het bedenken wat we gaan eten en hoe ik het weer voor elkaar krijg om 14 magen te vullen.
Ik kook op eerste kerstdag voor mijn vader, mijn vriend, mijn beste vriendin en mijn schoonmoeder. Iedereen komt al vroeg in de middag want dan gaan we lekker lang wandelen in het bos. Thuis kan iedereen lekker doen waar hij/zij zin in heeft: lezen, Netflix, spelletjes etc. Ik verdwijn in ieder geval naar de keuken. Mijn kerstdiner wordt eenvoudig maar wel lekker. Als voorgerecht: paté op toast met cranberrycompote. Als hoofdgerecht: rollade, aardappelpuree, spruitjes en een salade. Het nagerecht sinaasappelijs op een cakeje. Mijn vader en mijn schoonmoeder verzorgen de drankjes. Mijn vriendin heeft aangeboden mijn hondje tussendoor uit te laten en mijn vriend doet de afwas. Het wordt vast supergezellig en ik heb er nu al zin in.
Kan ik veel inspiratie opdoen
eg leuk ik doe graag mee ben altijd in voor een goed kookboek
Wij gaan gezellig gourmetten met ons vijfjes. Vind dat altijd zo gezellig!! Kijk er al naar uit!
Hier gaan we weer lekker traditioneel en gezellig gourmetten!
Mijn man maakt een heerlijke vissalade
wij gaan dit jaar met kerst bij mijn moeder een brunch houden heel gezellig dus. We moeten allemaal wat te eten meenemen en wij nemen het nagerecht mee. En ik ga ook met mijn gezin kadootjes open maken. Dit is mijn planning van dit jaar.
Kerstavond vieren we bij de schoonouders. Kerstdag bij mijn zus.
Zelf hoef ik dit jaar dus niet te koken.
Maar wat hou ik het hele jaar door van Donna Hay.
En van kookboeken.
En van de voorpret van Kerst.
Zelf hoef ik niet te koken voor de feestdagen
Maar laat een beetje feest al doorsijpelen in de dagelijkse gerechten
Een gepoft appeltje op men havermoutpap.
Schuddebuikje erop. Feestelijke granaatappelpitjes zijn net kerstballetjes op men salade.
En ook het avondeten komt uit een of ander feestboekje.
Het ziet er dan ook allemaal zo lekker uit .
Het kriebelde al om dit boek te kopen.
Maar zet er even al men hoop op om deze Donna Hay te winnen.
En veel beduimelde blz in te maken 🙂
Hoe meer vlekken op een pagina, hoe beter en meer ik het recept maakte 😉
Fingers crossed
Koken is mijn grootste hobby maar dit jaar ga ik het wat simpel aanpakken want onze dochter van 1 eet mee. Het wordt kindvriendelijk en stiekem ook mamavriendelijk, oftewel, niet teveel tijd in de keuken. Een kip in de oven roosteren, lekker met peertjes. Salade erbij, gewokte sperzieboontjes en aardappelkroketjes. Als toetje een lekker stukje amaretto-cheesecake (zonder alcohol uiteraard).
Wij gaan de Tweede dag heerlijk gourmetten met elkaar, want de kinderen en kleinkinderen zijn eerste Kerstdag al geweest. Voor meer mensen koken is voor mij te vermoeiend geworden sinds mijn ziekte.
Heel graag doe ik mee voor dit Kerstkookboek en misschien maak ik volgend jaar wel een lekker gerecht,
Kan toch ook op een verjaardag of zomaar tussen door.
Ik volg op Bloglovin en waag weer een kansje.
En nu ga ik even kijken op je site naar een leuke Kerstmarkt.
Wat een leuke prijs zeg! Dit jaar ben ik verantwoordelijk voor het koude en warme voorgerecht. Ik zit te denken aan gerookte kip/mango salade en gevulde portobello’s, maar in drie weken kan er nog een hoop veranderen! Mijn pa doet het hoofdgerecht en schoonzusje het dessert. Zin in!
We gaan 1 dag gourmetten en voor de andere dag zoek ik nog inspiratie
Misschien met behulp van dit boek?